REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Daniel Turcu propune oraşului Năvodari o administraţie bazată pe transparenţă şi bun simţ

Daniel Turcu propune oraşului Năvodari o administraţie bazată pe transparenţă şi bun simţ

Replica API 28 mai 2016 | 01:02 399

Candidatul PMP la primărie,

Candidatul PMP la primărie,

Daniel Turcu

Campania electorală din acest an nu a fost nici spectaculoasă, dar nici lipsită de incidente. Atacuri sub centură s-au derulat, cu repeziciune, în mediul virtual, dezbateri serioase au lipsit cu desăvâşire, iar promisiunile candidaţilor au fost ba trase de păr, ba s-au pierdut la capitolul „şi altele”. În timp ce majoritatea candidaţilor la Primăria Năvodari mizează, la capitolul promisiuni, pe un viitor (incert, aproape imposibil de realizat) spital orăşenesc, candidatul PMP, Daniel Turcu, spune că nu promite nimic. În schimb, trasează două linii clare ale viitorului său mandat de primar, în cazul în care va fi ales: transparenţă şi bun simţ. Potrivit acestuia, nu ar fi onest să anunţe cetăţenii că va demara, dacă va fi ales, proiecte senzaţionale, în condiţiile în care nu cunoaşte cu exactitate pe ce buget exact se bazează oraşul sau ce datorii are Năvodariul. Ca un element inedit al candidatului PMP, de precizat că, spre deosebire de alţi mulţi candidaţi la primării, el nu se situează pe primul loc în lista pentru Consiliul Local. În plus, susţine el, are avantajul - iar acesta este şi un motiv pentru care îndeamnă oamenii să îl aleagă - că nu primeşte directive de la centru, cum se întâmplă în cazul altor candidaţi.

Reporter: Domnule Daniel Turcu, nu vă voi întreba de ce candidaţi, vă întreb: ce credeţi dumneavoastră că veţi putea face mai bine decât actuala administraţie publică locală?

Daniel Turcu: Ca să vă răspund la întrebarea ce aş face eu mai bine, asta ar presupune ca ei să fi făcut ceva bine. Eu pot face bine, ceea ce ei nu au făcut bine.

Rep.: Ca de exemplu?

D.T.: Tot.

Rep.: Dincolo de toate criticile, spre exemplu, se face o promenadă. De acord?

D.T.: De acord, dar dumneavoastră aţi văzut acea promenadă? (…) În zona în care merg năvodărenii la plajă, promenada taie efectiv plaja, drept. Dacă o luăm individual, ca şi construcţie, excluzând o jumătate de plajă pe o parte, şi o jumătate de plajă de cealaltă parte, da, e promenadă. Dacă mergeţi acolo, realizaţi că taie de plaja.

Rep.: Am sesizat că, oricum, dumneavoastră criticaţi, atrageţi atenţia cu privire la orice este legat de administraţia publică locală. Care este cel mai grav lucru legat de această administraţie?

D.T.: Faptul că ei sunt acolo. (...) Lipsa de transparenţă. (...)

Rep.: Care sunt principalele teme cu care mergeţi în faţa cetăţenilor în această campanie?

D.T.: Două teme principale, şi nu am mers cu ele din această campanie, ci încă din 2013, când, să spunem, “mă cert” cu actuala administraţie publică locală. Este vorba despre transparenţă şi bun simţ. Ştiţi de ce? Pentru că dacă aş fi venit şi eu, ca ceilalţi candidaţi, cu posibile proiecte, realizări, ar fi trebuit să îi mint pe oameni. Şi nu pot. (…) Eu am prezentat năvodărenilor cum văd lucrurile. Nu m-am înhămat într-un târg – alegeţi-mă că vă fac X, Y, Z. Ştiu! 99% dintre candidaţi fac treaba asta. Eu nu, pentru că ar fi trebuit să îi mint. Unu: ar trebui să văd întâi ce datorii sunt, ce posibilităţi sunt. (...)

Alexandra ANTON

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218