REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Daniela Dragomir, dată afară de pe postul special înfiinţat pentru ea la Oil Terminal

Daniela Dragomir, dată afară de pe postul special înfiinţat pentru ea la Oil Terminal

Replica API 22 februarie 2013 | 00:00 1599

După 4 ani şi miliarde aruncate pe geam,

După 4 ani şi miliarde aruncate pe geam,

Pe 2 martie 2013, fosta pedelistă Daniela Elena Dragomir ar fi împlinit 4 ani de când ocupa o funcţie special creată pentru ea şi unică în istoria seculară a companiei de stat Oil Terminal, aceea de director juridic. Potrivit unei informări de ieri a societăţii constănţene, legată de litigiile de muncă, "Dragomir Elena Daniela, în contradictoriu cu SC Oil Terminal SA în calitate de pârâtă, formulează cererea de chemare în judecată în dosarul nr. 1686/118/2013, cu termen de judecată în data de 25.03.2013 obiect- contestaţie decizie de concediere. În data de 21.02.2013 am primit citaţia înregistrată sub nr. 2505/19.02.2013". Cu alte cuvinte, Daniela Dragomir a dat în judecată Oil Terminal pentru că a fost concediată din postul de director juridic pe care îl ocupa de aproape 4 ani de zile.

Potrivit oficialilor companiei, fostei pedeliste i-a fost desfăcut contractul de muncă în decembrie 2012, după ce Dragomir a refuzat încadrarea pe un post inferior celui de director, având în vedere că Direcţia Juridică a fost transformată în birou juridic. Odată cu noua organigramă, Daniela Dragomir, care ar fi urmat să lucreze ca jurist la Direcţia Comercială, ar fi încasat un salariu lunar de maxim 30 milioane de lei vechi, în condiţiile în care, 4 ani de zile, a câştigat circa 100 de milioane, bani în mână, în fiecare lună. În vârstă de 40 de ani, Daniela Dragomir s-a bucurat de pile extrem de influente, din moment ce, în plină criză economică cu un Oil Terminal aflat pe marginea prăpastiei, cineva din Ministerul Economiei a inventat, special pentru ea, postul de director juridic. În paralel, compania concedia oameni sau îi trimitea cu lunile în şomaj tehnic. S-a ajuns până acolo încât, în februarie 2010, fostul director general, Silviu Wagner, şi sindicaliştii au fost perfect de acord, lucru rarisim, de altfel, ca Daniela Dragomir să fie concediată şi direcţia sa desfiinţată, ceea ce ar fi adus o economie de 1,5 miliarde lei vechi pentru societatea măcinată de criză. Din nou, îngerul păzitor al Danielei Dragomir din minister şi-a făcut datoria, iar oficialii guvernamentali au trecut peste capul directorului şi al sindicaliştilor, păstrând în continuare funcţia de director juridic. În 2012, luna decembrie, norocul Danielei Dragomir avea să se schimbe. "În momentul în care am fost instalat director general al companiei, doamna Dragomir se afla într-un concediu medical, pe care apoi l-a prelungit. Între timp, s-a schimbat organigrama, Direcţia Juridică a fost desfiinţată, devenind birou juridic. Nu am considerat că doamna Dragomir poate ocupa postul de şef birou juridic, având în vedere că un raport al ANAF, precum şi un audit au scos în evidenţă că dânsa nu şi-a organizat corespunzător activitatea în timpul când era director şi nu a gestionat satisfăcător acţiunile în instanţă. Prin urmare, i-a fost oferit un post de jurist la Direcţia Comercială din cadrul Oil Terminal, pentru că acolo era nevoie de un om. Am considerat că este potrivită pe acel post, mai ales că dânsa are diplomă de jurist. Dânsa a refuzat, aşa că în decembrie i-a fost desfăcut contractul de muncă", a declarat, pentru "Replica", Sorin Viorel Ciutureanu, directorul general al Oil Terminal.

Cristian ANTON, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218