REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dănuţ Căpăţînă a scăpat de arest!

Dănuţ Căpăţînă a scăpat de arest!

Replica API 8 octombrie 2016 | 00:00 200

Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, a scăpat de arest. Decizia aparține Curții de Apel București și a fost luată pe 6 octombrie anul curent. Mai exact, măsura preventivă a arestului i-a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar. De precizat că el a fost condamnat, în primă instanță la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Oxigenul medical din spital”.

"Admite contestaţia formulată de inculpatul Căpățână Dănuț împotriva încheierii de şedinţă din data de 29.09.2016 a Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală (...) înlocuieşte măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul Căpățână Dănuț cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data 4.10.2016 până la data de 02.12.2016.

Trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a municipiului Constanţa, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei; să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, de martori, experţi şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele; să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă", potrivit minutei judecătorești.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2011 - 2015, între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, reprezentat de inculpatul Dănuţ Căpăţână, şi o societate comercială s-au încheiat un acord cadru şi mai multe contracte pentru prestarea serviciilor IT, constând efectiv în: oferirea suportului informatic pentru managementul activităţii (licenţe de aplicaţii şi diferite programe), disponibilitate volum de calcul şi stocare date, asigurarea serviciilor de consultanţă de specialitate privind implementarea sistemelor, mentenanţă, configurarea şi adaptarea în funcţie de nevoile specifice ale spitalului şi instruirea utilizatorilor.

Valoarea totală a serviciilor ce urmau a fi prestate în cadrul acordului era de aproximativ 556.800 euro (fără TVA) - aproximativ 139.200 euro (fără TVA)/an. În acelaşi context, pentru „buna derulare” a contractelor şi pentru a nu exista întârzieri la plata facturilor pentru serviciile prestate, inculpatul a pretins şi primit, lunar, cu titlu de mită, de la reprezentanţii firmei respective (denunţători în cauză) iniţial suma 2.300 euro, majorată ulterior la 2.900 euro. La data de 18 mai 2016, inculpatul a fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce a primit de la persoana denunţătoare o tranşă din „datoria” pretinsă, respectiv 10.000 euro.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367