REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dănuț Pop a izbucnit din cauza creșterii PIB pentru Apărare: Era bună intenția dacă nu se achiziționa armament învechit

Dănuț Pop a izbucnit din cauza creșterii PIB pentru Apărare: Era bună intenția dacă nu se achiziționa armament învechit

Replica API 19 august 2022 | 00:00 888

Liderul PER, Dănuț Pop, avertizează că România alocă inutil 2,5% din PIB pentru Apărare în condițiile în care tehnica pe care o achiziționează e second hand.

Dănuț Pop

Consecvența declarațiilor președintelui Klaus Iohannis despre modernizarea şi cresterea bugetului pentru Aparare ar trebui să atragă atenția tuturor românilor. Prin martie ne făcea confortabili cu ideea că este nevoie de creșterea capacității de apărare a statului român, zicând atunci că se impune creșterea procentului din PIB de la 2 la 2,5%. La sfarsitul lunii iunie, președintele revine cu aceeași idee și ne spune că guvernanții au decis să creștem procentul din PIB la 2,5 vorbind despre o viziune pe 10 ani, "pentru a garanta securitatea României şi pentru a garanta modernizarea armatei".

De ziua Marinei, Klaus Iohannis a declarat că este nevoie de "un nivel superior de ambiție inclusiv în domeniul apărării”, pentru a face față provocărilor. Acesta a subliniat că, în anul 2023, România va aloca 2,5% din PIB pentru Apărare.

Intenția ar fi fost bună dacă nu ar exista o recidivă a guvernanților de a achiziționa armanent învechit. Practic, acesta este și motivul pentru care nu avem ce trebuie la ora asta, că, deși au tot investit în anii trecuți, pare că efectiv platim tainul! Partea si mai proastă, de parcă nu ar fi suficientă situația deficitară la acest capitol al Apararii, aflăm din presă că polonezii și ungurii fac misto de Armata Română. Este rușinos să fim percepuți și la acest capitol ca fraerii din UE.

Apoi, președintele României trebuie să respecte totuşi, circuitul adoptării bugetare, care trebuie să treaca prin Parlament. Toate statele europene își pun cetățenii pe primul loc. În această perioadă de criză, în care românii au nevoie de sprijin, Iohannis nu renunță să fie obedient față de cei care-i promit că-l fac mare. Daca s-ar agita așa și pentru mărirea pensiilor și a salariilor, l-ar iubi românii, susține Dănuț Pop, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...asa armament.
0
0
Danut Pop esfi cineva ,spui corect si curajos ce trbue sa stie fiecare cetatean
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218