REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Daraban (CCIR): Sunt foarte multe firme româneşti cu capital turcesc care încasează subvenţiile agricole ale UE

Daraban (CCIR): Sunt foarte multe firme româneşti cu capital turcesc care încasează subvenţiile agricole ale UE

Replica API 7 noiembrie 2019 | 00:00 480

Mihai Daraban

Oamenii de afaceri turci care investesc în România au avantajul iniţierii unor societăţi comerciale care devin firme parte a Uniunii Europene şi astfel pot beneficia de absolut toate avantajele acestui context, inclusiv de dreptul de a achiziţiona teren agricol şi de a primi subvenţii europene în agricultură, a declarat, marţi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, în mesajul transmis oamenilor de afaceri turci participanţi la Forumul de Afaceri România - Turcia.

"Avantajul dumneavoastră, a oamenilor de afaceri din Turcia, care deschideţi o societate în România: ea devine societate a Uniunii Europene, nu doar a României, şi veţi beneficia de absolut toate avantajele care decurg din acest lucru. Aş da exemplu din agricultură, unde o societate cu 100% capital turcesc, dar înregistrată în România, poate de a doua zi să achiziţioneze teren agricol şi de a treia zi să beneficieze de subvenţiile europene în agricultură. Şi sunt foarte multe societăţi în România care beneficiază de acest lucru, societăţi chiar cu capital turcesc", a afirmat Mihai Daraban.

Preşedintele CCIR a estimat că schimburile comerciale dintre România şi Turcia ar putea ajunge la nivelul de 10 miliarde de dolari în anul 2020.

"Schimburile bilaterale între România şi Turcia au fost de 5,7 miliarde de euro anul trecut şi aş mai spune că au mai fost 380 de milioane de euro schimburi în servicii, deci nu neapărat în produse, şi ajungem la 6 miliarde de euro, iar perspectivele pentru anul acesta sunt încurajatoare, în sensul că la nivelul lunii iulie am înregistrat deja 3,7 miliarde (de euro- n. r.), care, dacă s-ar menţine în acelaşi ritm până la finalul anului, probabil am putea vorbi de peste 7 miliarde de euro schimburi comerciale la sfârşit de 2019. Aşa cum v-am zis, 15.736 de societăţi cu capital turcesc, acestea având 586 de milioane de euro capital subscris, şi mai trebuie să luăm în considerare ceea ce spune şi Banca Naţională, că mai sunt şi 577 de milioane de euro investiţii directe turceşti în România. Deci, iată-ne, uşor-uşor, ajunşi la 7,3 miliarde de euro şi la ultima vizită a preşedintelui Erdogan s-a dat o ţintă de 10 miliarde de dolari. Aşa că suntem foarte aproape de a atinge această cifră şi cred că la anul cu siguranţă o vom realiza", a afirmat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

La rândul său, ambasadorul Turciei la Bucureşti, Fusun Aramaz, a confirmat ideea preşedintelui CCIR, conform căruia investitorii unei ţări sunt adevăraţii ambasadori comerciali ai acesteia.

"Oamenii de afaceri din Turcia sunt prezenţi pe piaţa din România încă din anul 1990. Acest lucru este reflectat foarte bine în cifrele de astăzi. În plus, România şi Turcia, începând cu 2012, fac parte dintr-un parteneriat strategic care influenţează în mod pozitiv nu numai domeniul economic. Da, este adevărat, adevăraţii ambasadori comerciali sunt investitorii, atât cei români, cât şi cei din Turcia. Sesiunile de afaceri de astăzi sunt foarte importante pentru că avem, în final, acelaşi scop - acela de a creşte volumul investiţiilor de ambele părţi", a afirmat ambasadorul Turciei la Bucureşti.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A devenit si finul lui Bosanceanu expert in macroeconomie. A invatat la santierele navale cu Miky S
3
0
Urat mai esti, Darabane! Incruntatule si nesuferitule!
2
1
Sa fie impozitati suplimentar ,dar banditii fac firmele pe numele cetatenilor romani!
6
1
Turcii jefuiesc Europa si in zilele noastre.
8
0
turcii trebuie trimisi in anatolia la pachet cu tine !!!
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218