rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României,

Daraban: Cred că echipa Mazăre influenţează şi acum administraţia Portului Constanţa; ar trebui să vină profesionişti

Mihai Daraban

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, constănţeanul Mihai Daraban, este curtat, din patru în patru ani, pentru a fi candidatul unui partid sau altul la Primăria Constanţa. Ce crede despre primarul ideal al Constanţei, despre consilierii locali ori dacă urmează o perioadă de criză economică, aflaţi din interviul acordat cotidianului „Replica”. Tot în cadrul interviului, Daraban a făcut referire şi la numărul mic de agenţi economici care reuşesc să depăşească graniţele ţării, prin exporturi. Un alt subiect a fost cel legat de scandalul Panama Papers, dacă are sau nu conturi, Daraban opinând că situaţia a fost abordată greşit. „Off-shor-ul este un mecanism care te ajută, mai ales în comerţul internaţional, să fii mult mai flexibil”, a declarat Mihai Daraban.

Reporter: Domnule Draban, de ce este atâta agitaţie în Portul Constanţa? De ce continuă sindicaliştii să protesteze?

Mihai Daraban: Este o agitaţie pentru că nu există o politică coerentă a Portului Constanţa. Ştim cu toţii că ani de zile administraţia actuală a administraţiei Portului Constanţa nu a fost preocupată decât să facă cât mai mult profit, ca să împartă cât mai multe dividende, dividende care, după părerea mea, nu îşi aveau rostul, având în vedere specificul de activitate al societăţii. Aţi văzut, chiar în titlu este un cuvânt-cheie: administraţie. Deci, un administrator nu prea are voie să facă profit în detrimetul unor investiţii, a unor lucrări strict necesare funcţionării portului. Poate presa nu a menţionat, dar Autoritatea Navală Română poate să confirme că foarte multe nave se pun pe uscat în Portul Constanţa, pentru că nu au fost făcute lucrările aferente de întreţinere, pentru că, până la urmă, ca să faci profit ca administraţie, trebuie să tai cheltuielile. Iar eu am mai dat un exemplu guvernanţilor: cum ar fi un administrator de scară de bloc - ca să ne înţeleagă toţi -, cu un bloc în care nu merge liftul, sunt balustrăzile smulse pe casa scării, nu sunt geamuri, dar administraţia face profit. am asta este şi oglinda Portului Constanţa. Nu se poate ca la o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro să ai 10 milioane de euro profit. Este un fapt nemaiîntâlnit în sistemul portuar mondial ca această societate, care ar trebui să se ocupe de administrare, de tot ce înseamnă infrastructură, dragaj, drumurile din port pe care le vedem cu toţii că sunt la pământ, să se ocupe de profit şi să împartă dividende.

Rep.: Dar oamenii sunt nemulţumiţi doar din aceste motive, sau sunt împinşi de la spate şi de anumiţi agenţi economici care sunt speriaţi că se măresc nu-ştiu ce taxe?

M.D.: Nu se dau dividende de un an - doi, eu ştiu că se dau de prin 2008, de pe timpul ministrului Ludovic Orban, când s-au împărţit acele procente între Primăria Constanţa şi Fondul Proprietarea... Deci sunt şapte ani de când s-au tot dat dividende, probabil va fi şi acesta al optulea, când se va întruni Adunarea Generală şi se va stabili balanţa de venituri, cheltuieli şi aşa mai departe... Bani irosiţi aiurea şi vorbim de milioane de euro. Milioane de euro care s-au scurs an de an din Portul Constanţa către două entităţi – bine, una a fost respinsă între timp de Curtea Constituţională, adică Primăria Constanţa – şi către Fondul Proprietatea. Bani nemeritaţi, după părerea mea. Poate ar fi fost meritaţi dacă celelalte capitole ar fi fost rezolvate, pentru că o administraţie cum este cea a Portului Constanţa poate să facă acest profit doar tăind din chletuielile de infrastructură, de menţinere a infrastructurii existente.... Nu vreau să fiu rău înţeles, să se creadă că vorbim despre bani pentru cofinanţarea a nu-ştiu-ce alte proiecte europene. Vorbim de infrastructura existentă, de lucrările de întreţinere. Şi al doilea: crescut de tarife, ca să faci portul neatractiv pe piaţa internaţională. Aceasta este, până la urmă, preocuparea, şi agenţii economici din port sunt interesaţi de viitorul lor, până la urmă. Şi când vezi că administraţia nu-ţi creează un cadru prin care tu să te dezvolţi economic, normal că iei foc şi te duci în faţă şi faci scandal. Pentru că nu master planul îi deranjează cel mai mult. Sunt şi acolo nişte aspecte ciudat, dar, în sfârşit, vezi că, una peste alta, vezi că portul nu face investiţiile care trebuiesc în infrastructura existentă, repet – în cea existentă.

Rep.: Negocieri (între protestatari şi conducerea administraţiei portuare – n.r.) nu văd să existe. Administraţia ar trebui schimbată? Ar trebui o decizie radicală de la Bucureşti?

M.D.: Eu am spus-o public: este ultima redută a echipei Mazăre din Constanţa, redută de stat.

Rep.: Şi trebuie „rasă”?

M.D.: Nu cred că a fost pusă pe nişte baze reale şi cinstite. Pentru că mă îndoiesc că echipa Mazăre n-a influenţat actuala administraţie în luarea unor decizii. De fapt, cred că o influenţează şi acum, dacă mă întrebaţi pe mine.

Rep.: Şi ce ar trebui să aducem în loc (la conducerea administraţiei portuare – n.r.)? Pe cine?

M.D.: Profesionişti. Şi cred că sunt în port profesionişti suficienţi, oameni care stau de ani de zile în zona portului. Nu pot să dau nume acum, că sunt foarte mulţi.

Rep.: De ce nu candidaţi la Primăria Constanţa, deşi, periodic, câte cineva vă propune acest lucru?

M.D.: M-am obişnuit cu propunerile. Nu, mi-a ieşit din cap acest aspect. Nu cred că aş corespunde modelului actual de primar, bazat pe actuala legislaţie. eu cred că sunt mult mai dur ca să pot să duc o astfel de funcţie pe actuala legislaţie. Lucrurile trebuiesc mult mai piramidal organizate, decizia să fie foarte, foarte apăsată a primarului. Consiliile locale n-au dovadă, în general, nu doar la Constanţa, decât de un trafic de influenţă pe faţă la nivel naţional. De aceea nici nu putem reţine, la nivel naţional, vreun celebru consilier local care şi-a adus vreodată aportul în vreo administraţie publică locală. Nu prea sunt. Iar aici, de toţi de care aflăm, aflăm de la dumneavoastră, din presă, la partea negativă...

Rep.: Că şi-au creat afaceri...

M.D.: Exact. Nu am văzut niciodată o ştire pozitivă în toată presa, nu doar cea constănţeană, că a avut o iniţiativă nu-ştiu-ce consilier local într-o anumită localitate pe un proiect specific, benefic şi aşa mai departe. Deci, n-au ieşit numele în rezonanţă decât la capitolul negativ, la „aşa nu”.

Rep.: La momentul de faţă, care ar fi cea mai bună soluţie pentru constănţeni? Pe cine aţi vota dvs.? – aţi văzut deja oferta...

M.D.: Este foarte greu. Nu aş menţiona un nume. Eu aş vrea în primul rând un primar care să aibă o deschidere totală către mediul de afaceri, tot ce ţine de mediul de afaceri să fie tratat de primărie cu celeritate, pe tot ce înseamnă luccrul cu primăria – autorizaţii, certificate, atâta timp cât sunt generatoare de business. Să fie, pe de altă parte, o carte albă a localităţii, să ştim şi noi ce mai oferim şi ce mai promovăm, pentru că vedeţi că la Constanţa s-a retrocedat toată litosfera, pe straturi geologice, până la manta, şi nu mai ai ce să oferi. Nu mai ai ce să oferi unui potenţial investitor, pe care poţi să-l ajuţi dându-i un teren în concesiune, aducându-i utilităţile la uşă şi, ştiu şi eu, să-i tai din nişte taxe locale care nu se ciocnesc de Codul Fiscal. Mai mult nu ai ce să îi oferi unui agent economic, să-l îmbii să vină la Constanţa.

Rep.: Întreg judeţul a fost închis – este acum o expresie celebră, în referire la faptul că n-au venit investitori...

M.D.: Noi am avut acel celebru exemplu: Voestalpine, da?, când combinatul ăla, ditamai combinatul, care promitea mii de locuri de muncă, a fost trimis în jungle imobiliară să-şi cumpere pământ. adică, nu poţi să tratezi cu aceeaşi măsură un hypermarket care îşi cumpără terenul şi are grijă să-şi scoată din retail toată investiţia, nu poţi să îl compare cu un generator de locuri de muncă, mai ales în sfera productivă, nu poţi să îl pui în aceeaşi balanţă. Aceluia trebuie să îi oferi teren în concesiune. Au fost primari din Spania la mine, de la primării care au şi acum terenuri în concesiune pentru investiţii majore. Nu mai ştiu prin România cine mai poate să ofere, pentru că această retrocedare deşănţată la nivel naţional ne-a făcut să fim în imposibilitatea de a mai oferi ceva… Decât să îi recomandăm unui investitor nu-ştiu-ce agenţie imobiliară, sau în cazul Constanţei, pe Strutinsky. (…)

Rep.: Ce este cu tot acest scandal Panama Papers? Dvs. aveţi conturi în Panama?

M.D.: Nu, n-am conturi în Panama şi nici în alt off-shore, dar cred că problema în România a fost pusă greşit, a fost pusă prin prisma unor dezvăluiri de nume celebre, care au apărut în acele off-shor-uri. Instituţia off-shor-ului funcţionează bine-mersi, funcţionează peste tot în lume, ziarele americane, londoneze, pariziene sunt pline de anunţuri în care avocaţi îşi exprimă oferta de a înfiinţa off-shor-uri, pentru că off-shor-ul este un mecanism care te ajută, mai ales în comerţul internaţional, să fii mult mai flexibil. În Panama, în băncile panameze, mă îndoiesc că există sume foarte mari. Acele off-shor-uri categoric trebuie să aobă un capital social depus, bineînţeles, la o bancă din Panama, dar capitalul social se situează undeva la 2 mii- 5 mii de dolari, şi evetual o taxă anuală de menţinere a acelui off-shor în picioare. Off-shor-ul are acest avantaj că ANAF-ul ţării respective nu vine peste societate să-i verifice actele contabile în operaţiunile comerciale (...)

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Alexandra ANTON

sâmbătă, 23 aprilie 20162595
Comentarii

06gigi(24 apr 17:41)
securist , taicasau criptocomunist , nu au facut nimic in viata lor au furat atita stiu atita fac.
07UN ROMAN(24 apr 15:34)
LASA-NEEEEEE. NU NE AMETII.STAI DEOPARTE.PARCA ESTI MARELE MASON CETI CLAUDIU, DAR MAI FASONAT, REPREZENTANTUL TRIPLETEI DE VIITORI SCRIITORI DE LA CASA SCRIITORILOR POARTA ALBA.
08Vecinu(24 apr 14:31)
Ai un tupeu de parnaias ! Fite , fonfleuri , bla blauri , aceleasi clisee la TV ... in rest mancam banii Camerei ... Nu iti este Jena ?
011velena(24 apr 07:46)
tata stim dumnezeu sa-l ierte dar mama ce mai face,ca ei comunistii te au infipt unde esti ...acum esti liberal ?
111Mazarus(24 apr 06:35)
Asta e finu lui Bosanceanu-SNC, de aia a ajuns ce a ajuns, in rest e o nulitate drogata
111volodea(23 apr 22:29)
O fi acoperit, o fi mason sau ambele?
111Ca fost membru PCR(23 apr 17:11)
Nu ar trebui sa minti.
016Nelu CHISTOC(23 apr 17:03)
Eeeee, hai sa nu ne ascundem dupa deget, pe vremea domnului Nastase oare cine era mereu in dreapta lui in delegatii? Dar cand s-a rupt ONRC-ul de la Camere, oare cine era proaspat sef la CCINA si a tacut malc sa nu-l supere pe domnul Nastase? Atunci existau pretentii de primar nu?!?! Dar in port la South Container oare cine este in consiliul de administratie? Mai bine fiecare isi vede lungul nasului si sa se mai uite si in oglinda ca stie toata urbea unele chestii. Acum PSD-ul nu mai este bun, dar cand se facea parte din el era bine. Pardon mon cher dar nu prea se vede lipsa de interes. Parol!
112Sarsaila(23 apr 10:29)
Asta cred ca este sefu evazionistilor..Ciusssssssssssss.
117Adevar(23 apr 08:58)
In mediul privat , in intreaga ta activitate ce ai facut ? Crezi ca nu stim ce interese de group ai in Port ...Tic Tac... Si E
513Dragomir ???(23 apr 08:41)
De undeeee maaaa echipa Mazare ??? Ionescu ? Buc via bruxelless, Duma via Basescu, Iorov via Pnl , Hanganu via pnl , serban via matei pnl ... cum este maiii ??? sau inca consumi ...
114tomass(23 apr 08:39)
Dotoree de Chisinau de ce nu testezi tu electoratul sa vezi aprecierea si increderea pe care o ai.Tu si fratiorul aveti slujbe bine platite pentruca sunteti experti in lins cururi.
410Patriot(23 apr 08:39)
Te uiti in oglinda ? Ti ai facut in jurul tau, acelasi sistem ! Papa banii camerei
418DAN(23 apr 07:00)
Aoleeeeu, lasa-neeeeeeee.........cum le stii tu pe toate.....mai, mai....
mai mult...Replica
26 feb 13:44ReplicaISTERIA invadează România. VIDEO!

Situația iscată de creșterea numărului de cazuri de infectare cu teribilul coronavirus a creat o adevărată isterie...2699

26 feb 13:25ReplicaDoi hoți au ARUNCAT în AER un bancomat din Lumina. Au fugit cu BANII2172
26 feb 10:56ReplicaISTERIA Coronavirus continuă: constănțenii au GOLIT și azi rafturile magazinelor2841
26 feb 10:32ReplicaHoria Constantinescu părăsește OPC Constanța

Fostul președinte al Autorității Nationale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu pleacă de...1559

26 feb 09:02ReplicaHOȚII au DAT LOVITURA pe Mangaliei: BMW, lăsat pe BUTUCI!3435
26 feb 00:26ReplicaO zilieră din Constanța, credite bancare cu acte FALSE: avea foaie matricolă de la ANR4135
26 feb 00:10ReplicaAndrei Bodean, procurorul DNA care a pus TUNURILE pe BARONI!

Procurorul Andrei Bodean s-a făcut remarcat la malul mării, și nu numai, prin dosarele instrumentate, care au vizat...6500

26 feb 00:00ReplicaAfaceristul constănțean Alexe, DAT pe mâna PROCURORILOR: și-a amenajat parcare pe terenul Primăriei17904
26 feb 13:05ReplicaASISTAȚII SOCIAL din HENRI COANDĂ ar putea rămâne fără case din cauza LIMUZINELOR de la scară!2196
26 feb 00:00ReplicaHotelul Balcan, SCOS la vânzare pe internet cu un MILION de EURO!

Punctul terminus al Constanţei, strada Ştefan cel Mare, este străjuit de o seamă de clădiri istorice aflate în...1395

26 feb 10:13ReplicaStudent la Poliţie Locală, PRINS cu droguri!2250
26 feb 09:55ReplicaTinerii Social Democrați, CAMPANIE în licee! A intervenit Inspectorul General Şcolar1645
Vremea
17.1°15.6° - 17.1° miercuri, 26 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 54%
Vânt: 4.85 m/s
Presiune: 1000 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 feb 00:00SportNapoli - Barcelona 1-1. Mertens a devenit cel mai bun marcator din istoria italienilor

La primul meci din carieră în Champions League, Quique Setien, antrenorul Barcelonei, a avut parte de o partidă...322

26 feb 00:00SportChelsea - Bayern 0-3. Gnabry, în istorie cu recorduri fantastice, Lewandowski a strălucit şi el

Bayern Munchen i-a predat o adevărată lecţie de fotbal lui Chelsea, pe care a învins-o chiar pe Stamford Bridge,...320

26 feb 23:50SportProgramul sferturilor de finală din Cupa României a fost stabilit

Cupa României revine la începutul lunii martie, cu duelurile din sferturile de finală. Partidele se dispută într-o...399

26 feb 00:00SportItalianul Fabio Fognini, cap de serie nr. 4, eliminat la Dubai (ATP)

Jucătorul italian de tenis Fabio Fognini, locul 11 mondial şi favorit nr. 4, a fost eliminat marţi în primul tur al...249

Local
25 feb 00:07LocalUn șofer CERTAT cu LEGEA și-a DAT foc la MAȘINĂ în fața Poliției Rutiere din Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 4, marți, în jurul orei 13.15, au fost sesizați cu privire la faptul că pe...3576

26 feb 00:00LocalCerșetorii din Constanța, în atenția polițiștilor locali

Polițiștii locali acționează în mod constant atât în sensul prevenirii acesteia, cât şi în sensul diminuării...405

26 feb 00:00LocalInvestiții de peste 1 milion de euro la Școala Gimnazială nr.38!

Primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare...1665

26 feb 00:00LocalAutocar sosit din Turcia, verificat la intrare în Constanța!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit zeci de perechi de...430

26 feb 00:00LocalMuzeul de Artă Populară Constanța devine destinația iubitorilor de handmade

Joi se dă startul Târgului de Mărțișoare, care se va desfășura pe platoul din fața instituției, în perioada 27...304

26 feb 00:00LocalPavilionul comandamentului I.J.J. Constanța, MODERNIZAT cu fonduri europene

Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, locotenent colonel Ferencz Daniel Mihai, marți,...345

26 feb 00:00LocalMARFĂ CONTRAFĂCUTĂ din CHINA, în portul Constanța!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...441

26 feb 11:07LocalMai multe zone din Constanța, în plin proces de modernizare

Conform graficului de lucru, în această săptămână, continuă procesul de modernizare a traseelor pietonale pe...359

26 feb 00:00LocalPrimăria Hârșova face angajări. Se caută mediator sanitar

Au cunoștințe în domenii medicale? Primăria Hârșova organizează concurs pentru ocuparea unui post contractual...313

25 feb 00:00LocalExpiră termenul pentru depunerea dosarelor pentru locuințele ANL, la Cernavodă

Primăria orașului Cernavoda a anunțat, încă de luna trecută, că, în perioada perioada 28 ianuarie -28 februarie...467

Politică
26 feb 00:00PoliticăKlaus Iohannis a anunțat programul consultărilor pentru un nou premier

În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Klaus Iohannis a...246

26 feb 00:00PoliticăBarna: Propunerea Alianţei USR PLUS pentru funcţia de premier este Dacian Cioloş

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a precizat că reprezentanţii Uniunii vor participa miercuri...208

26 feb 00:00PoliticăTurcan, despre formarea unei majorităţi parlamentare: Nu vom negocia nimic cu PSD

Vicepremierul interimar Raluca Turcan afirmă că PNL nu va negocia nimic cu PSD în privinţa formării unei...256

26 feb 00:00PoliticăPonta: Pro România va vota un premier care nu aparţine niciunui partid

Pro România va vota un premier care nu aparţine niciunui partid, a anunţat, marţi, liderul formaţiunii, Victor...232

26 feb 00:00PoliticăTomac, despre consultările cu Iohannis: Vom merge cu un mandat clar, de a crea o majoritate cât mai rapid

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat marţi că va merge la consultările de la Cotroceni cu un mandat clar, acela...223

26 feb 00:00PoliticăIohannis: Am convocat consultări cu partidele parlamentare pentru miercuri

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări după ce a...204

26 feb 00:00PoliticăALDE: Protocol de colaborare cu Partidul Neoliberal; finalizarea procedurilor va consta într-o fuziune prin absorbţie

ALDE a agreat, marţi, un protocol de colaborare cu Partidul Neoliberal, condus de Cătălin Beciu, ce are ca scop...234

26 feb 00:00PoliticăIohannis: Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru desemnat; am acceptat

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru desemnat şi că...263

26 feb 00:00PoliticăDircă (USR) cere ANPC să combată practicile abuzive în comercializarea măştilor sanitare

Senatorul USR George Dircă îi cere preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Eduardt...203

26 feb 00:00PoliticăIon Ştefan: Unii parlamentarii PSD se opun anticipatelor pentru că nu o să mai beneficieze de pensii speciale

Ministrul interimar al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a susţinut, marţi, la Alba...217

Monden
26 feb 00:00MondenAndreea Bălan divorțează. Viciile soțului George Burcea, adevăratul motiv al despărțirii

Problemele grave din cuplul Andreea Bălan - George Burcea au ieșit la iveală și par să confirme iminentul divorț....636

26 feb 00:00MondenIrina Loghin, sărbătorită ca o regină, la Constanța. Surprizele de pe scenă au copleșit-o!

O petrecere demnă de o regină, așa cum este supranumită binecunoscuta interpretă de muzică populară Irina Loghin!...513

26 feb 20:46MondenSoțul Andreei Bălan, prins drogat la volan. Testat de polițiști, George Burcea a ieșit pozitiv la cocaină

Andreea Bălan (35 de ani) trece prin momente cumplite. Asta după ce soțul ei, George Burcea (32 de ani), s-a ales...401

26 feb 00:00MondenAnamaria Prodan, sexy, pe tocuri de 15 cm. Cum a reacționat când fanii au rugat-o să stea la poze

Anamaria Prodan are, la 47 de ani, o siluetă de invidiat, păstrată cu sport şi dietă. Gazda reality-show-ului...505

26 feb 00:00MondenPlacido Domingo şi-a recunoscut faptele de hărţuire sexuală. Le-a cerut scuze celor 27 de femei agresate

Placido Domingo, în vârstă de 79 de ani, a fost găsit vinovat de hărţuire sexuală în urma unei investigaţii...276

26 feb 00:00MondenHarvey Weinstein, transportat la un spital newyorkez din cauza unor palpitaţii cardiace

Producătorul de film Harvey Weinstein, găsit vinovat luni în instanţă pentru comiterea a două infracţiuni...218

26 feb 00:00MondenFilmările la următorul lungmetraj din seria 'Mission: Impossible', întrerupte din cauza coronavirusului din Italia

Producţia următorului film din saga "Mission: Impossible", cu actorul american Tom Cruise în rolul principal, a fost...203

26 feb 00:00MondenActriţa Elisabeth Moss a impresionat pe covorul roşu la premiera noului său film, 'The Invisible Man'

Actriţa Elisabeth Moss, protagonista filmului "The Invisible Man", nu a trecut neobservată, contrar personajului...254

26 feb 00:00MondenŞase fotografii din circa 74.000, în finala competiţiei World Press Photo of the Year

Protestele de stradă, războiul şi drama refugiaţilor se numără printre subiectele abordate de nominalizaţii la...240

25 feb 00:00MondenCizmele Adelinei Pestrițu costă cât o mașină și cântăresc 7 kg. Vedeta, senzație la Milano în ținută de 13.000 de euro

Adelina Pestrițu continuă parcursul ascendent ca influencer și reușește să bifeze contracte dintre cele mai...970

Mapamond
26 feb 00:00MapamondMichel Barnier: UE nu va încheia „cu orice preţ“ un acord post-Brexit cu Londra

Negociatorul şef al UE Michel Barnier a avertizat marţi că Uniunea nu va încheia ''cu orice preţ'' un acord...223

26 feb 00:00MapamondConducerea creştin-democraţilor germani vrea ca Angela Merkel să rămână cancelar până la sfârşitul mandatului

Conducerea Uniunii Creştin-Democrate din Germania vrea ca Angela Merkel să rămână în funcţia de cancelar până...207

26 feb 00:00MapamondA murit fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, la 91 de ani

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a decedat, la vârsta de 91 de ani, la câteva săptămâni după ce fusese...266

26 feb 00:00MapamondCoronavirus - Numărul cazurilor de contaminare în Italia a crescut la 322; 10 persoane au murit

Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus depistate în Italia a crescut la 322, iar dintre acestea...219

26 feb 00:00MapamondUngaria suspendă compensaţiile pentru deţinuţii din penitenciarele supraaglomerate

Printr-o lege adoptată marţi de Parlament, Ungaria a suspendat procesele intentate statului de deţinuţii care...215

26 feb 00:00MapamondPoliticieni britanici au închis ochii la abuzuri sexuale comise asupra unor minori de colegi ai lor

Politicieni britanici au închis ochii la abuzuri sexuale comise asupra unor minori de colegi de-ai lor şi au...225

26 feb 00:00MapamondGermania: 52 de răniţi, printre care 18 copii, după ce o maşină a intrat luni în mulţime la o paradă de carnaval

Numărul persoanelor rănite după ce o maşină a intrat în mulţime luni la o paradă de carnaval în oraşul german...216

26 feb 00:00MapamondConfruntări în insulele greceşti Lesbos şi Chios pe fondul controversei asupra noilor tabere pentru migranţi

Confruntări au avut loc marţi între sute de locuitori din insulele Lesbos şi Chios şi forţele anti-revoltă din...223

26 feb 00:00MapamondItalia a declanşat o investigaţie asupra preţurilor astronomice ale măştilor medicale după izbucnirea epidemiei

Autorităţile italiene au declanşat o investigaţie asupra preţurilor pentru măşti medicale şi geluri...208

26 feb 00:00MapamondCoronavirus: Elveţia confirmă primul caz, iar Spania raportează o nouă îmbolnăvire

Elveţia a confirmat primul caz de coronavirus (Covid-19) pe teritoriul său, a anunţat marţi Biroul Federal pentru...257

Sănătate
26 feb 07:34SănătateGuvernul a aprobat constituirea la nivelul DSU a unui grup de comunicare integrat pe tema coronavirusului

Guvernul a aprobat constituirea un grup de comunicare integrată la nivelul Departamentului pentru Situaţii de...316

26 feb 00:00SănătateRaed Arafat face anunțul mult așteptat de români: Când am putea avea un vaccin pentru coronavirus

Anul viitor este posibil să existe un vaccin pentru coronavirus, iar atunci efectul acestuia va începe să scadă, a...323

26 feb 00:00SănătateADRFR: Farmaciile dispun de un stoc minimal pentru cererile curente de măşti de protecţie, fără posibilitatea de a suplimenta

Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) susţine că, în momentul de faţă,...208

26 feb 00:00SănătateCancer360 – platforma online de suport pentru pacienții cu cancer

Să afli un diagnostic de cancer poate fi o veste tulburătoare. Cu toții avem un prieten, un coleg sau o rudă care a...236

26 feb 00:00SănătateÎn plină epidemie de coronavirus, Consiliul Concurenței anchetează scumpirea măștilor medicale

Consiliul Concurenţei investighează comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de...196

26 feb 17:01SănătateLipsa de OMENIE nu are LIMITE la români: măștile medicinale se vând, pe internet, la prețuri exorbitante/ In Italia, procurorii fac ANCHETĂ

Când vine vorba de greutățile semenilor lor, românii nu au nicio jenă să profite fără milă. Pe modelul...360

26 feb 17:01SănătateCoronavirusul s-a extins în sudul Italiei: A fost raportat primul caz la Palermo, în Sicilia

Autorităţile italiene au informat marţi despre primul caz de coronavirus înregistrat în sudul ţării, la o femeie...408

26 feb 17:01SănătateAdrian Streinu-Cercel: Copiii sunt mai puţin expuşi la coronavirus; atacă în special persoanele în vârstă

Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, luni seară, că...523

26 feb 17:01SănătatePlan de măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu Coronavirus, la Tulcea

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea au aprobat în data de 24 februarie a.c., “Planul...582

26 feb 17:02SănătateCare sunt cele 10 sfaturi ale Ministerului Sănătății, pentru a ne feri de coronavirus

Ministerul Sănătății a publicat, pe site-ul instituției, o listă cu 10 sfaturi principale care trebuie urmate de...522