REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Daraban: Piaţa din SUA ar trebui să ne tenteze mai mult. Piaţa UE a ajuns o economie de subcontractori

Daraban: Piaţa din SUA ar trebui să ne tenteze mai mult. Piaţa UE a ajuns o economie de subcontractori

Replica API 3 decembrie 2020 | 00:00 1156

Piaţa din SUA este una extrem de dinamică şi ar trebui să ne tenteze mai mult decât ne tentează în prezent piaţa Uniunii Europene (UE), unde, din nefericire, am ajuns o economie de subcontractori, a afirmat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, în cadrul unei întâlniri avută cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman.

Mihai Daraban

"Am avut o întâlnire extrem de fructuoasă cu E.S. dl. Adrian Zuckerman, în care am reuşit să atingem foarte multe dintre problemele cu care se confruntă mediul de afaceri, atât cel din România, cât şi cel din SUA, mai ales acum, în perioada pandemiei. Statele Unite au avut o creştere economică de 33,1% în trimestrul al treilea al anului 2020. Este o piaţă extrem de dinamică. Totodată, este o piaţă care ar trebui să ne tenteze mai mult decât ne tentează în prezent piaţa Uniunii Europene, unde, din nefericire, am ajuns o economie de subcontractori. În SUA există cea mai mare densitate de multinaţionale, care oferă investitorilor un potenţial uriaş de a pătrunde şi pe alte pieţe, America fiind un hub pentru multe direcţii economice şi nu numai. După cum ştiţi, misiunea CCIR este de a sprijini internaţionalizarea business-ului românesc, de a ajunge, astfel, şi în etapa de export de servicii", a spus Daraban, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CCIR, la rândul său, oficialul american a subliniat faptul că dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri este urmată, negreşit, de creştere economică, însă pentru asta e nevoie de o legislaţie sănătoasă, de predictibilitate şi de legi care nu se schimbă de la o zi la alta.

"SUA şi-a exprimat de foarte mult timp interesul în ceea ce priveşte dezvoltarea antreprenoriatului şi a sectorului privat din România. De altfel, acest lucru reprezintă un pilon de bază al Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Sunt ferm convins de faptul că un mediu de afaceri sănătos reprezintă un element foarte important pentru construirea şi consolidarea democraţiei. Dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri este urmată, negreşit, de creştere economică. Nu trebuie să uităm, însă, de aplicarea statului de drept, un alt element esenţial pentru o economie puternică. Mediul de afaceri are nevoie de o legislaţie sănătoasă, de predictibilitate, de legi care nu se schimbă de la o zi la alta", a declarat Adrian Zuckerman.

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a avut miercuri o întâlnire cu ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, în scopul identificării unor soluţii viabile de creştere a schimburilor comerciale bilaterale.

În cadrul întâlnirii, care a durat aproximativ trei ore, au fost abordate teme de actualitate, precum impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei celor două ţări, creşterea investiţiilor SUA în România şi, implicit, facilitarea accesului antreprenorilor români pe piaţa americană, precum şi a celor din SUA în spaţiul european.

Conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), valoarea schimburilor comerciale bilaterale România - SUA s-a situat, la sfârşitul anului trecut, la 2,1 miliarde de euro.

Numărul total al companiilor din SUA active în România, în martie 2020, era de 7.903, cu o valoare totală a capitalului social subscris de aproape 1,1 miliarde de dolari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108