REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.6° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.6° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Darius Vâlcov intră în focuri la ICCJ: riscă ani grei de închisoare

Darius Vâlcov intră în focuri la ICCJ: riscă ani grei de închisoare

Replica API 18 septembrie 2019 | 00:10 622

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Fosta eminență cenușie a Guvernului, Darius Vâlcov, intră în focuri pentru că are termen la Înalta Curte de Casați și Justiție, în dosarul în care a fost condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, scrie stiripesurse.ro

La termenul ultimul termen al procesului, procurorul DNA a cerut instanţei să solicite Direcţiei toate înregistrările făcute de procurorul de anchetă în timpul audierilor din acest dosar, tocmai pentru a demonta susţinerile avocatului lui Darius Vâlcov, potrivit cărora clientul său ar fi încercat să facă o înţelegere cu procurorii, care până la urmă nu ar mai fi avut loc.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat, în 8 februarie 2018, de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, fiind vorba despre mai multe licitaţii de lucrări pentru apă şi canalizare.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit patru ani pentru trafic de influenţă, şase ani pentru spălare de bani, doi ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de opt ani.

Totodată, se confiscă de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind menţinut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA.

În acelaşi dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, a primit doi ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de cinci ani.

De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la trei ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit trei ani şi şase luni cu executare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce nu pe viata?, si numai ptr faptul ca am fost obligati sa- suportta non stop la toate televiziunile platite de detinutul draknea
3
1
Luati-le toti banii si toate avutiile ca nimic n-au facut in viata lor, numai sa fure, sa agoniseasca prin spagi si furaciuni! Tot sa i se ia si sa-l lase liber, ca puscaria de-acum este pension si platim tot noi...Liber fara o lescaie, sa munceasca si sa traiasca din munca lui cu salariul minim pe economie sa vada si el ce legi a facut psd si cum traiesc milioane de romani batjocoriti de psd
5
0
"Creierul" reformelor "excelente" ale PSD. Vom vedea unde au dus economia ideile cam doveditului infractor.
3
2
valcov, sa intre intr-un singur foc, un foc mai domol ca sa se "patrunda" bine, in suc propriu! valcov este cunoscatorul secretelor murdare ale psd, asa ca, abia in guvernarea urmatoare o sa-si primesca "rasplata" bine-meritata!
10
0
Darius, la multi ani cu executare! Oricum, il doare la basketi, atata timp cat nimeni nu se atinge de averea lui. Face si el 2 ani si apoi se retrage linistit pe insula lui.
5
0
Suntem linistiti! Dar ne este sila de aceasta clasa politica, indiferent de culoarea politica a indivizilor.
5
0
Daca a fost neutralizat politic va lua la final doar cu suspendare sau chiar deloc. Ponta cate dosare avea si acum daca s-a dat cu cine trebuie e curat si uscat!
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920