REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Darius Vâlcov scapă de o condamnare de 6 ani închisoare pentru corupție

Darius Vâlcov scapă de o condamnare de 6 ani închisoare pentru corupție

A.F. 15 martie 2023 | 17:46 1854

Curtea de Apel Craiova a dispus miercuri încetarea procesului penal împotriva lui Darius Vâlcov, fost ministru de Finanţe şi primar al municipiului Slatina, pe motiv că faptele s-au prescris, fiind anulată o condamnare de 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, primită de acesta la instanţa de fond.

Darius Valcov scapa de o condamnare de 6 ani inchisoare pentru coruptieDarius Vâlcov

În iulie 2020, Darius Vâlcov fusese condamnat de Tribunalul Dolj la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Peste doi ani le-a luat judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova să judece apelul în acest caz, după care magistraţii au constatat că faptele de care era acuzat Vâlcov s-au prescris, fiind aplicată în acest sens o decizie a Curţii Constituţionale.

"În baza art.421 pct.2 lit. a Cpp, admite apelul declarat de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, împotriva sentinţei penale nr.309 din 21.07.2020 pronunţată de Tribunalul Dolj, în dosarul nr.43049/3/2015. Desfiinţează hotărârea instanţei de fond în parte, sub aspectul laturii penale şi, rejudecând: în temeiul art.396 alin.6 Codul de procedură penală, raportat la art.16 lit. f Codul de procedură penală, dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Vîlcov Darius Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă", se arată în decizia Curţii de Apel Craiova, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, a fost menţinută dispoziţia tribunalului de confiscare de la Vâlcov a sumei de 4.296.270 lei.

De menţionat că înainte de a ajunge la Tribunalul Dolj dosarul a fost plimbat din motive de procedură la Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Olt.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015 de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru instigare la dare şi luare de mită.

El era acuzat în acest dosar că, în perioada noiembrie-decembrie 2012, în calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri - denunţător în cauză - aproximativ 10% din sumele încasate de o societate de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie - 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva firmă, printr-o altă intermediară, peste 2,1 milioane lei.

Banii au fost pretinşi pentru ca denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina şi pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice şi lucrări la izolarea termică a unor blocuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ukraineneni mor ptr.tara lor si noi comentam ,iesiti in strada sa ne facem dreptate ,
0
0
Isiti FRATILOR in strada ,nu mai comentati
0
0
Oare romanii mai inteleg ce li se intampla ?!? Romania este jefuita sistematic de scursurile pe care partidele politice le promoveaza la nivel inalt si noi stam in case , acceptand ticalosia clasei politice. Cat mai suportam sa fim umiliti de niste analfabeti , chiar nu mai exista moralitate si dreptate in aceasta tara ???
4
1
Deranjeaza pe cineva? Pe nimeni! Toata lumea linistita, sta in casa, comenteaza viral si atat. Si ei ce fac? Fac ca le permitem. Cum plm doar astia au parte de prescrierea faptelor????
5
0
Poftiti cu beculete...sau s-a scumpit curentul? Va meritati soarta si se poate si bine de atât ( ma refer la preturi/ costuri lunare) sa iasă banutii aia negri de la ciorapi zic... Pai nu vreti o tara ca afara...ai Mercedes si nu Logan sa vedem daca e ok...nici nu știți ce urmeaza
1
0
Nu mai iese nimeni ca la mitingul organizat de Usr pe spatele diasporei cu ajutorul directorilor de multinationale si fraierilor de angajati care au iesit in strada la ordind . Atunci era Dragnea si vai ce ne face , ordonantele lui Dragnea nu au trecut si Dragnea s a dus la puscarie , Dancila debarcata nu sunt fan Psd dar nici de p***t nu imi place sa fiu luat ,am mai vazut o revolutie furata cu televizorul , dar astia cu prescrierea vad ca toti coruptii scapa in mandatul lui Ciuca si Iohanis care si el va beneficia la un moment dat de aceasta prescriere ii cade manusa . Treaba merge inainte si nimeni nu zice nimic toata lumea multumita .
3
0
mafia parlamentara si conducerile partidelor mari sunt de vina pentru valul de prescrieri, nu justitia care doar aplica legile; parlamentul ar fi trebuit sa faca o modificare legislativa la cererea ccr pe care au refuzat sa o faca timp de vreun an si asa s-a ajuns automat conform legislatiei in vigoare la prescriptii; fapta cu premeditare cum spun juristii
4
0
Putea sa scape decat in Craiova lui Olguta, alta zdranta psd-ista
6
0
Justiție de kkt în slujba penalilor
9
0
inca o mweee luata de hastagisti !!!!!!!
3
3
Si din care cauza a durat atat dosarul asta de sa ajuns sa se prescrie faptele,nu tocmai judecatori au lungit procesul,pai in cazul asta judecatori pot fi condamnati la fel ca si Valcov pentru lungirea procesului pana la prescrierea faptelor deci aici este vorba de favorizarea unui i*******r care a prejudiciat statul Roman,in plus cazul asta se poate repeta si in cazul altor infractori care au furat,sau vor fura statul Roman dupa principiul:"dece la Valcov sa putut amana procesul pana la prescrierea faptelor si la mine alt penal nu se poate,pai asta este justitie domnilor?".
10
1
Curtea Constitutionala GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT.O sav-o luati cat de curand,va bucurati de pomana.
10
1
S au prescris? f**u va n in gura cu justitita voastra de nemernici. Ptr altii nu s au prescris. Lasa lasa.ca ne intoarcem noi acasa.
15
0
Rusine PSD, va faceti scapato talharii tarii. Oamenii astia nu au furat o gaine sau un portofel, au furat milioane de euro
16
1
Zic susținătorii psd,referitor la justitia menținută de ei?De cap sa va fie.
12
3
Specialilor
11
1
Justiție de rahat sa dovedit încă o dată că legile trebuie să le respecte prostimea ,pentru ei nu există respectul pentru nici o constituție, jigodii cu viitoare pensii speciale.
18
3
Justiția în slujba infractorilor
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218