REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dave Halls, asistentul care i-a dat lui Alec Baldwin arma mortală, implicat și în alte incidente de siguranță la filmări

Dave Halls, asistentul care i-a dat lui Alec Baldwin arma mortală, implicat și în alte incidente de siguranță la filmări

Replica API 26 octombrie 2021 | 13:31 846

Regizorul-asistent al filmului "Rust" a făcut obiectul unor plângeri legate de siguranță și comportament pe platourile de filmare în timpul a două producții cinematografice din 2019.

Sursa foto: cnn.com

Două persoane care au colaborat îndeaproape cu Dave Halls au confirmat aceste informații pentru CNN, citează antena 3.ro.

Plângerile la adresa acestuia includ nerespectarea protocoalelor de siguranță pentru utilizarea armelor și a dispozitivelor pirotehnice, blocarea benzii pentru vehiculele de intervenție și a ieșirilor în caz de incendiu și exemple de comportament sexual necorespunzător la locul de muncă.

Halls a fost identificat în documentele depuse în instanță drept regizorul-asistent care i-a înmânat lui Alec Baldwin arma cu care ulterior avea să fie ucisă directoarea de imagine Halyna Hutchins.

La momentul respectiv, Halls a strigat "Cold gun" (armă "rece", fără muniție).

Regizorul-asistent Dave Halls, implicat în mai multe incidente de siguranță

CNN o citează pe Maggie Goll, realizatoare de arme de recuzită și pirotehnician autorizat.

Aceasta menționează că, în timp ce lucra la serialul horror "Into the Dark" (În întuneric) în februarie și mai 2019, Halls a neglijat să țină ședințele dedicate siguranței la filmări și a omis constat să anunțe echipa de producție de prezența unei arme pe platou, deși protocolul de siguranță obligă la acest anunț.

"Echipa avea cunoștință de prezența unei arme doar pentru că asistentul responsabilului cu recuzita îi cerea confirmarea lui Dave și anunța situația în fiecare zi", se spune în declarația elaborată de Maggie Goll.

Documentul precizează că "responsabilul cu recuzita anunța în fiecare zi în dacă era necesară o armă în scenele filmate, amplasarea armei, dacă era vorba de o replică din plastic sau cauciuc, o armă dezafectată sau una funcțională, dar 'rece', fără muniție, permițând să fie inspectată arma respectivă înainte de a fi adusă pe platou și înmânată protagonistului scenei".

"Recuzitorul-șef l-a certat frecvent pe Dave pentru faptul că-i lasă să plece pe actori fără să returneze recuzita, inclusiv armele, și pentru că nu făcea anunțurile de siguranță", adaugă Maggie Goll.

O sursă anonimă confirmă informațiile din declarația citată de CNN

În declarația sa, aceasta evocă momentul în care un pirotehnician autorizat a avut o urgență medicală la filmări iar Halls a rugat-o pe ea să îi țină locul.

"I-am spus că pot filma ce doresc, dar fără focuri, scântei etc, până ce medicul, ofițerul responsabil cu protecția anti-incendii și toți membrii echipei sunt la fața locului", detaliază documentul.

CNN l-a contactat pe Dave Halls pentru a comenta acuzațiile din declarația lui Maggie Goll dar acesta nu a răspuns.

Un membru al echipei de producție a confirmat, sub protecția anonimatului, relatarea făcută de Goll referitoare la ședințele siguranței la locul de muncă.

Acesta a menționat că Halls s-a plâns la un moment dat de faptul că avea nevoie de permisiunea unui armurier profesionist pentru utilizarea unei arme într-o scenă în care actrița trebuia să-și pună pistolul la cap și să apese pe trăgaci.

Dave Halls a fost reclamat la producătorii serialului Into the Dark și la sindicatul regizorilor

Într-un alt incident, relatările coroborate ale celor două surse indică faptul că Halls a insistat pentru continuarea filmărilor în timpul unei furtuni, în condițiile în care becurile erau în noroi, cablurile electrice erau expuse ploii iar membrii echipei se temeau pentru siguranța lor.

În ceea ce privește comportamentul sexual nepotrivit, declarația dată de Maggie Goll arată că aceasta nu a depus plângere, dar a fost avertizată de un alt membru al echipei "să fie atentă la Dave".

Potrivit lui Goll, acesta era prea familiar din punct de vedere fizic cu colegii, în pofida numeroaselor reacții de respingere și plângeri generate de "atingerile nedorite și nenecesare" ale acestuia.

"Nimic dus la extrem, dar colegii, indiferent de gen și dispoziție, erau stânjeniți de atingerile lui Dave pe spate, talie, umeri etc", menționează declarația.

Goll a menționat că la momentul respectiv a sunat la linia de siguranță a serialului și s-a plâns în persoană la producătorii executivi. Ea a sesizat și departamentul de siguranță al DGA, organizația sindicală a regizorilor americani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218