REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dawn Hudson se va retrage de la conducerea Academiei de film americane în 202

Dawn Hudson se va retrage de la conducerea Academiei de film americane în 202

Replica API 20 octombrie 2021 | 00:00 490

Dawn Hudson, CEO-ul Academiei de film americane (AMPAS), nu îşi va reînnoi mandatul la expirarea acestuia în mai 2023 şi va căuta un înlocuitor după ce a condus timp de peste zece ani instituţia care decernează premiile Oscar, relatează EFE, citată de Agerpres.

Dawn Hudson

Dawn Hudson şi-a anunţat luni intenţia de a se retrage de la conducerea AMPAS, care, în timpul mandatului ei, şi-a crescut numărul membrilor de la 6.000 la peste 10.000 în prezent şi lasă moştenire pentru generaţiile viitoare Muzeul Oscarurilor din Los Angeles.

"După mai mult de zece ani în această funcţie şi o inaugurarea incredibilă şi de succes a noului muzeu, am decis ca atunci când aceasta perioadă se va încheia să încep să explorez alte oportunităţi şi să particip la noi aventuri, deşi cea actuală cu greu va putea fi depăşită", a declarat ea într-un comunicat.

Dawn Hudson, care împarte acest post de conducere cu preşedintele AMPAS, David Rubin, a promovat de la preluarea funcţiei sale în 2011 un proces de transformare digitală a instituţiei americane, care, după mai mult de un secol de la înfiinţare, a fost nevoită să se adapteze la noile tendinţe care guvernează industria cinematografică.

Printre alte aspecte, ea a trebuit să gestioneze apariţia unor platforme de streaming video, precum Netflix, capabile să facă faţă studiourilor tradiţionale de film, precum şi a celor două mari valuri de schimbare de la Hollywood: mişcarea feministă #MeToo şi protestele rasiale.

În 2017, când au apărut primele acuzaţii împotriva lui Harvey Weinstein - condamnat în prezent la închisoare pentru mai multe delicte sexuale -, Academia de film americană l-a exclus pe fostul producător din rândurile sale şi a elaborat un cod strict de conduită pentru membrii săi.

Academia şi-a dublat, de asemenea, numărul membrilor pentru a impulsiona diversitatea şi a răspunde astfel plângerilor celor care o considerau o instituţie dominată de bărbaţi caucazieni. Numărul membrilor instituţiei americane a crescut de la aproape 6.000 la peste 10.000.

Măsurile promovate de Dawn Hudson nu au fost însă scutite de criticile formulate de anumite persoane, unii considerându-le insuficiente, iar alţii find de părere că în acordarea premiilor Oscar au primat interesele identitare mai mult decât interesul artistic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102