REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

De 1 Decembrie, Radu Mazăre a mâncat fasole cu cârnaţi în piaţa CET şi a urat tuturor să fie mai buni

De 1 Decembrie, Radu Mazăre a mâncat fasole cu cârnaţi în piaţa CET şi a urat tuturor să fie mai buni

Replica API 2 decembrie 2014 | 11:59 188

Premieră la Constanţa. de Ziua Naţională

Premieră la Constanţa. de Ziua Naţională

Radu Mazăre

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită, cu tradiţionala fasole, şi la Constanţa. Împlinirea a 96 de ani de la Marea Unire a fost prilej pentru zeci de mii de constănţeni să se prezinte în cinci zone al municipiului, unde au fost împărţite porţii de fasole, cârnaţi şi vin. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, s-a aflat şi el în mulţime, alături de constănţeni, la unul dintre puncte de distribuţie din municipiu, respectiv parcul din zona CET.

Luni, 1 Decembrie, dis de dimineaţă, la punctele de distribuţie a porţiilor de fasole cu cârnaţi ceaunele sfârâiau pe foc. Angajaţii firmei desemnată câştigătoare de primărie în urma licitaţiei (SC Arimex Comexim 2000 SRL) au îndurat cu stoicism frigul de afară şi s-au asigurat că preparatele sunt suficiente. Pentru Ziua Naţională municipalitatea a cumpărat 7,5 tone de fasole, 3 tone de cârnaţi, 4,5 tone de vin roşu, 30.000 de baghete şi 4 tone de castraveţi muraţi. Mâncarea a fost împărţită în cinci zone din municipiul Constanţa: Poarta 6, Tomis 2, Parcul Tăbăcăriei, cartierul social Henri Coandă şi CET, edilul alegând cel din urmă punct pentru a cinsti alături de populaţie Ziua României. Este prima dată când Primăria organizează la Constanţa, cu această ocazie, mese întinse. „Până acum n-am organizat aşa ceva. Mi-am dat seama că am făcut un lucru bun”, a spus Mazăre, însă nu înainte de a face o baie de mulţime: „Îmi place să stau între oameni, oriunde, în România sau unde călătoresc”. Pensionarii, în special doamnele, s-au îngrămădit să-l îmbrăţişeze pe edil şi să-l sărute, în timp ce alţii, mai nevoiaşi, se destăinuiau primarului cu probleme cu care se confruntă. Înainte de a fi invitat la o porţie de fasole cu cârnaţi, Radu Mazăre a ţinut să le ureze tuturor toate cele bune. „Le urez tuturor să fie mai buni unii cu ceilalţi. Nu contează ce suntem, turci, machedoni, ţigani. Nu contează conflictele, politice sau de orice altă natură. Dacă nu ne iubim şi n-avem grijă unul de altul, n-are cine să aibă”, a transmis alesul local, după care şi-a luat porţia de mâncare şi s-a aşezat la masă. Nu ţine post, aşa că a putut servi cârnaţi, în schimb, a renunţat la pâine, ca să nu facă „balon”. „Fac sport. Când faci sport mănânci ce vrei. Post nu ţin, deşi mă ceartă mama”, a precizat Mazăre. Invitaţii i-au mulţumit primarului pentru această acţiune şi s-au declarat mulţumiţi de mâncare. „Este foarte bună. Când găteşti la ceaun, întotdeauna iese bună mâncarea”, a spus un pensionar. „Vinul e bun pentru femei când îl beau bărbaţii”, a completat un altul. „Este delicioasă fasolea. Iar cârnaţii, făcuţi la grătar, sunt şi mai buni”, a mai declarat un constănţean. De la fasole cu ciolan, Mazăre a „patinat” până în parcul Aqua Magic din Mamaia, acolo unde a fost inaugurat patinoarul Aqua Ice Magic, un nou centru de distracţie şi relaxare.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614