REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

De Black Friday, Protecţia Consumatorilor a înregistrat O SINGURĂ reclamaţie la Constanţa

De Black Friday, Protecţia Consumatorilor a înregistrat O SINGURĂ reclamaţie la Constanţa

Replica API 1 decembrie 2015 | 00:00 182

Toată lumea mulţumită sau cu lecţia învăţată?

Toată lumea mulţumită sau cu lecţia învăţată?

Sursa foto: AFP

Reducerile de Black Friday au fost întotdeauna controversate. În timp ce unii spun că, de fapt, „reducerile“ nu ar fi tocmai reduceri, alţii care aşteaptă această zi pentru a-şi achiziţiona diferite produse nu sunt mulţumiţi de ele. Sau, din experienţa anilor trecuţi, au învăţat să analizeze şi să compare cu atenţie înainte de a decide să cumpere ceva. Însă, experienţa anilor trecuţi a mai indicat ceva: nemulţumiţii au depus zeci de plângeri la Autoritatea Naţonală pentru Protecţia Consumatorilor.

La fel ca şi anul trecut, agenţii economici din România “au furat” startul reducerilor de Black Friday. Astfel, acestea au început cu o săptămână mai devreme, iar la nivelul Bucureştiului s-au înregistrat de vineri până luni 36 de reclamaţii. La Constanţa se pare că lucrurile stau mult mai bine, fiind înregistrată o singură reclamaţie.

„A fost o singură reclamaţie care trebuia redirecţionată la Bucureşti. Produsul era comandat online, iar societatea care administra site-ul era din Bucureşti şi atunci a trebuit redirecţionat. Am înţeles că produsul nu mai era pe stoc şi era vorba de garanţie. Ca şi anul trecut, reclamaţiile legate de Black Friday apar mult mai târziu şi în general se referă la garanţii şi că anumite produse nu au instrucţiunile corespunzătoare”, a declarat Rodica Mocanu, inspector la Protecţia Consumatorului Constanţa.

Black Friday este numele dat celei de-a doua zile după cea a Recunoştinţei, care se sărbătoreşte în fiecare an în Statele Unite şi marchează începutul sezonului de cumpărături pentru Crăciun. În această zi, majoritatea celor mai mari retaileri deschid magazinele foarte devreme, şi oferă produse la preţuri reduse pentru a impulsiona vânzările şi a da un start bun perioadei de cumpărături în aşteptarea lui Moş Crăciun.

Evenimentul cu reduceri a fost organizat în premieră în România în anul 2011 şi a devenit una din cele mai aşteptate zile din an şi de către români. Dacă momentan la Constanţa nu a fost înregistrată o avalanşă de sesizări legată de Black Friday, în schimb, consumatorii nu au iertat serviciile de telefonie fixa, mobilă, servicii de internet, servicii de transmitere tv prin cablu, pachete de servicii turistice, servicii financiare, furnizare utilităţi şi multe altele. Peste 60% din totalul reclamaţiilor şi sesizărilor înregistrate la CJPC Constanţa în primele 10 luni ale anului şi soluţionate în urma cercetării s-au dovedit a fi întemeiate.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367