REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

De când este RECTOR la OVIDIUS, Dan ILIESCU și-a MĂRIT AVEREA

De când este RECTOR la OVIDIUS, Dan ILIESCU și-a MĂRIT AVEREA

Replica API 19 mai 2021 | 00:37 4069

Familia Iliescu, de la Universitatea Ovidius, și-a reactualizat declarația de avere. Rectorul Dan Marcel Iliescu apare, față de anul trecut, cu o casă de locuit pe care a dobândit-o prin moștenire și cu ceva bani în plus în conturi. Și Mădălina Gabriela Iliescu și-a reactualizat declarația de avere, document în cadrul căruia apare, față de anul trecut... tot o casă.

Rectorul Universității Ovidius, Dan Marcel Iliescu, și-a postat declarația de avere pe anul 2021. Am luat și noi la puricat documentul și am constatat că, pe lângă faptul că are mai mulți bani în conturi față de anul anterior, Iliescu este mai bogat și cu o casă în suprafață de 162,75 mp. Imobilul situat în Constanța l-a dobândit prin moștenire.

Nici Gabriela Mădălina Iliescu, fosta soție nu o duce rău. În declarația de avere postată pe anul 2021, aceasta apare cu un apartament pe care l-a cumpărat pe numele fiicei, Teodora. De altfel, aceasta tranzacție apare și în declarația lui Marcel Iliescu.

De altfel, Mădălina Gabriela Iliescu are și mai mulți bani în conturi, față de anul trecut.

Potrivit aceluiași document, Gabriela Iliescu deține funcția de Mentor Proiect ROSE-Centrul de Învățare Sapientia Ovidius.

Dan Marcel Iliescu este rector din iulie 2020. La acea dată, Replica a semnalat, printr-o serie de articole, incompatibilitatea lui Iliescu, având în vedere că și soția sa, sau fosta, Mădălina Iliescu, era angajată, în 2012, în instituția de învățământ, în funcția de asistent universitar în cadrul facultății de Medicină pe care Dan Iliescu o conducea, în poziția de pro-rector. Un an mai târziu, Mădălina Iliescu a fost promovată în funcția de șef lucrări, adică se afla în subordinea soțului ei devenit, în 2014, decan al aceleași facultăți. Drept dovadă că s-a aflat în incompatibilitate stau declarațiile de avere ale lui Dan Iliescu, din perioada 2012-2015. Abia când și-a dat seama că acțiunile sale ar putea fi pe lângă lege, rectorul ales și soția au decis să divorțeze, iar din declarațiile de avere din 2016 și până în prezent, Mădălina Iliescu nu mai apare în declarațiile rectorului.

Situația de incompatibilitate a făcut și obiectul unei autosesizări a Agenției Naționale de Integritate. Aceasta se referă la o încălcare a art. 295 alin. 4 din Legea 1/2011 Legea Educației Naționale. Ce spune acest articol: „4) După intrarea în vigoare a prezentei legi se interzice ocuparea concomitentă de către soţi, afini şi rude până la gradul al III-lea inclusiv a funcţiilor prin care unul sau una se află faţă de celălalt sau cealaltă într-o poziţie de conducere, control, autoritate sau evaluare instituţională directă la orice nivel în aceeaşi universitate.

Revenim cu concluziile ANI, referitoare la ancheta demarată pe numele lui Marcel Dan Iliescu!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
RUSINE NOII CONDUCERI. STITI VOI CE NEDREPTATI FACETI IN ACEASTA univ
10
0
Cred ca Galan Stere si amantele Dragnea m si Albu f zic ms ca mamica Vancea e la butoane,fac si ei un ban din proiecte si invarteli.
15
1
Din ce spune lumea se pare ca Ovidius este un butic la care se vand diplome universitare.
8
6
nu am putut sa strang banuti sa mi iau o bicicleta! cu trei copii si la casa datorii!
8
1
Ce gasiti, pentru ca baiatul a tras tare anul trecut, pana sa vina Iliescu. El cu Sirbu si Rugina, au tras la greu, pentru ca au venit vremuri grele.
23
5
Legea e pentru catei.
16
1
Rectorul face averi iar uoc este condusa de bucatareasa Condrea si vanzatoarea Vancea, care sunt foarte mandre de ele si se felicita continuu ca daca nu ar fi ele s-ar ruina totul.
34
5
oricum n-o depaseste pe escroaca cu bloc de pe calugareni la avete. mai are o paine de mancat iliescu ca sa ajunga ca escroaca de pe calugareni cu bani facuti din spagile de la studentii din ovidius.
17
11

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367