REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

`De câți morți e nevoie pentru un sens giratoriu?`. Un nou accident la intrare în Lumina!

`De câți morți e nevoie pentru un sens giratoriu?`. Un nou accident la intrare în Lumina!

Replica API 21 iulie 2019 | 23:28 1313

Intersecția DN22 cu DJ 226 sau, așa cum este cunoscută de toată lumea, intrarea în comuna Lumina dinspre Ovidiu a fost din nou scena unui accident rutier, duminică dimineață, 21 iulie a.c., în jurul orei 11,30. Două autoturisme s-au izbit, iar în urma impactului o persoană a fost rănită. La fața locului au fost solicitați atât polițiștii, cât și cadrele medicale, pentru a acorda sprijin medical victimei.

Se impune menționat că locuitorii din Lumina solicită de ani buni realizarea unui sens giratoriu în zona respectivă, având în vedere numărul ridicat de accidente mortale sau cu victime rănite grav care au loc.

De altfel, reacțiile de după accidentul de duminică dimineață exact acest aspect îl evidențiază: „Accident în Lumina, din nou! De câți morți e nevoie pentru un sens giratoriu? Sau copilul cui trebuie să moară?”, a fost comentariul unuia dintre martorii la incident.

Din fericire, în urma incidentului rutier de duminică, victima a suferit răni ușoare. Dar au fost numeroase alte accidente soldate cu pierderi de vieți sau cu răni grave. Acesta a fost motivul pentru care, în primăvara acestui an societatea civilă din Lumina a inițiat o petiție pentru a atrage atenția autorităților locale, centrale și naționale abilitate asupra nevoii, simple de altfel, pe care o au: un sens giratoriu la intrare în comună dinspre DN 22!

Discuții pe marginea acestui sens giratoriu au fost tot purtate de reprezentanții Primăriei Lumina cu cei ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, după cum a precizat în repetate rânduri primarul Ioan Roman. Ba chiar a fost semnat și un protocol între cele două instituții, au fost făcute măsurări la fața locului – de către reprezentanții primăriei! – totul pentru ca administratorul drumului, CNAIR să facă mai repede sensul giratoriu. Inclusiv consilierul județean George Niculescu s-a alăturat demersului, transmițând solicitarea oamenilor din Lumina până la Camera Deputaților. Într-adevăr, este nevoie de acest sens giratoriu, a fost răspunsul celor responsabili; iar prin primăvară până în prezent oamenii au primit promisiuni că acest sens giratoriu va fi realizat. După cum durează implementarea unui proiect în țara noastră, va mai trece vreme bună până la „materializarea” respectivului sens giratoriu, dar ... există promisiuni!

Update:

Ce spun polițiștii:

Astăzi, în jurul orei 11.20, barbat, de 67 de ani, a condus un autoturism, pe DN 22 în loc. Lumina, dorind sa iasa din parcarea vulcanizării situate la intersecţia cu DJ 226, cu intenţia de a traversa drumul national, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de barbat, de 40 ani, pe DN 22, banda nr. 2, dinspre Ovidiu către Tulcea.

A rezultat vătămarea corporală uşoară a primului cond auto, a pasagerei dreapta faţă, femeie, de 46 de ani şi a pasagerului dreapta spate barbat, de 14 ani, ambii din al doilea auto.

F.B.

Citește și: SE CERE sens giratoriu de la intrare în Lumina! Sunt prea multe accidente!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SI EU AR TREBUI SA FAC UNUL LA PENNY INTERSECTIA CU CIOBANU DAR NU A MURIT NIMENI NICI MAMA SEFULUI DE LA POLITIA LOCALA EU NU SUNT IN STARE SA STARPESC TANTARIII DARA MI TE ASA CEVA NADEJDE MI-A PROMIS TODOREL GURGU CA VA FACE IN 2020 CAND VA IESI PRIMAR LA HARSOVA IAR EU O IAU UN GURA
0
0
Giratoriul este necesar ptr ca un numar de nesimtiti ca tine nu tin cont si de cei care ies din Lumina... Si sunt mai multi fata de cei care vin dinspre Tulcea
4
2
sunt 2 sensuri in 500m...acolo nu se poate...
4
0
gresit,corect ar fi sa te intrebi de cati prostisunt in lumina adica sa strangulezi drumul spre tulcea cu rahatul de derivatie spre lumina daca sunt asa de multi idioti acolo ar trebui anulata conexiunea si tot prostul s-o ia spre navodari
3
5
Aveti cel mai varza PRIMAR din istoria licalitati
12
0
Nume mai bun. De cati prosti e nevoie pentru a se modifica sistemul de acordare a permiselor ? Voi nu vedeti ca soferii sunt din ce in ce mai prosti ? Problema incepe la baza piramidei si acolo trebuie eliminata intai. Degeaba le pune sens, daca sunt atat de prosti vor face accident 500m mai incolo..
10
1
SA SE FACA UN LIDL CA APROAPE SI SENSUL
16
1
... e 90% din cauza idiotilor cu probleme intre volan si scaun.
15
2
Pe moment varianta cea mai ieftina este un sens giratoriu , dar trebuie facut mai repede si drumul care ocoleste localitatea Lumina si da in sensul giratoriu de la Chelsie , cu ocazia asta ,drumul princilal o sa fie mai lejer , mai ales daca obliga camioanele sa treaca pe noul drum .
6
1
Nu te mai kk pe tine, soferul poolii, tocmai de aceea este nevoie de sens giratoriu, pentru ca un sofer de kk te-ar putea accidenta si pe tine, care circuli regulamentar, kktule
13
7
avortatii cu sapca si cotete de 300e stiu ca au cele mai bune reflexe ei se dreg cu o cafea la automat dupa posirca de bere la pet , restul au nevoie de giratoriu ptr ca asa e normal, sensuri giratorii, benzi de accelerare, atostrazi, taranii nu au nevoie stim
15
3
Fals! Locuitorii comunei au facut acest demers. Pe primar il doare'n pix.
24
0
Faci parte si tu din categoria soferilor de cacat sau de ce te ataci asa ? Msk are dreptate, acolo este strict vorba de soferi de toata jena, care habar nu au sa se asigure.
23
7
Sugi pula comentator de kkt. Vb tu care mergi cu autobuzul.
11
22
Lasati-le dracului de sensuri giratorii si beliti ochii soferi de cacat!
31
12

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369