REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

De ce a fost achitat Ludovic Orban: Anunţul oficial al magistraţilor

De ce a fost achitat Ludovic Orban: Anunţul oficial al magistraţilor

Replica API 8 mai 2017 | 02:19 350

Liderul PNL, Ludovic Orban a fost achitat în primă instanţă de magistraţi în dosarul pe care îl deschiseseră procurororii DNA în precampania electorală pentru Primăria Capitalei. Acesta era acuzat de mai multe fapte de corupţie întrucât doi dintre magistraţii Curţii Supreme au considerat că politicianul nu s-a folosit de funcţia din partid ca să obţină bani în campania pentru Primăria Capitalei. Al treilea a susţinut că Ludovic Orban trebuie condamnat: interceptările şi declaraţia denunţătorului confirmă că şi-ar fi folosit nelegal influenţa de lider de partid, anunţă Digi 24.

Procurorii anticorupţie au susţinut că Ludovic Orban s-ar fi folosit de influenţa de lider al Partidului Naţional Liberal atunci când i-a cerut bani pentru campania electorală omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu. „Probele administrate infirmă această susţinere, dovedind faptul că, nici măcar aluziv, acesta (Ludovic Orban, n.r.) nu a "uzat" de influenţa dată de calitatea sa de lider politic”, se arată în motivarea ICCJ.

În faţa instanţei, Tiberiu Urdăreanu a susţinut că l-a perceput pe Ludovic Orban drept lider de partid, care ar fi putut avea influenţă asupra afacerilor viitoare. Declaraţia omului de afaceri nu a fost credibilă pentru magistraţii care au considerat că politicianul trebuie achitat. „Modul familiar în care martorul (Tiberiu Urdăreanu, n.r.) i se adresează, începând cu formula de salut ("Hei, salut!"), tonalitatea discuţiilor, modul de adresare (la per tu, pe numele mic sau folosind diminutive sau apelative), lejeritatea discuţiilor, tematica abordată nu demonstrează existenţa vreunui raport de inegalitate între inculpat şi martorul denunţător”, mai arată judecătorii, scrie stiripesurse.

Achitarea a fost decisă de doi dintre cei trei judecători din complet. Al treilea a considerat că Ludovic Orban ar trebui condamnat la un an de închisoare, cu amânarea executării pedepsei. „Demersul inculpatului de a obţine suma de 50.000 de euro de la martorul denunţător, cu motivarea menţionată în rechizitoriu, a fost unul netransparent şi nelegal, acesta folosindu-şi influenţa funcţiei de conducere pe care o deţinea: prim-vicepreşedinte al unui partid politic”, se arată în motivarea opiniei separate. Procurorii au contestat achitarea, iar procesul se va relua la Completul de 5 Judecători de la instanța supremă, mai spune sursa citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
am fost sigura ca este nevinovat, tot jocul a fost sa fie eliminat din cursa pt Primaria capitalei, este jalnic ca s-a ajuns in ASTFEL DE SITUATII
0
0
acum ca o da afara pe alina guraliva, acum o linge in .... ca bou; fraierilor au pus cosu pe voi basistii dar va drogat si nu realizati nimic; Bine va face fraierilor !
1
0
Acesta este omul care poate sa faca istorie adevarata! Singurul care poate face istorie din PNL! Fa-l istorie Ludovic!
0
3
La PNL , ca si la PSD , isi fac veacul o multime de gainari , care isi au locul intr-un lagar de munca fortata , daca nu intr-unul de exterminare ! Mama lor , la toti ...
0
1
Poporul cere cat mai repede legea raspunderii atat magistratilor cat tuturor instit statului ca este CCR,ca este CCM ca este presedintele Toata lumea sa fie egala atat la drepturi cat si la pedepse, iar cei ce sant implicati in politica afara ca expl. cucuveaua, perversul lazar si .....
1
0
udemereu au mai dat cate putina sau mai multa pasarica colo si colo si uite asa a scapat magarusul,oricum era neam cu orbit,aia de la juititie
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102