REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

De ce alimentele de la UE nu se distribuie încă în municipiul Constanţa

De ce alimentele de la UE nu se distribuie încă în municipiul Constanţa

Replica API 5 iulie 2016 | 00:20 179

Distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană a început în câteva localităţi din judeţul Constanţa. Cu toate acestea, în municipiul Constanţa alimentele întârzie să apară. Constănţenii sunt revoltaţi de acest fapt, deoarece distribuirea trebuia să înceapă de acum două săptămâni. Reprezentanţii Primăriei Constanţa au afirmat că acordarea alimentelor va începe în câteva zile. „S-a făcut o hârtie către Guvern pentru ca distribuirea să se facă o singură dată. La noi se pare că sunt mai multe pachete, decât beneficiari. Se va face o recalculare, iar persoanele cele mai nevoiaşe ar putea primi mai mult de două pachete”, a afirmat Liviu Tramudana, purtătorul de cuvând al primăriei.

Această întârziere va fi tot în beneficial oamenilor, deoarece se vor acorda pachetele o singură dată. Astfel, constănțenii nu vor mai fi nevoiți să facă două drumuri. Fiecare beneficiar va primi 2 cutii de carton cu conţinut identic, inscripţionate cu siglele Guvernului României şi ale Uniunii Europene. Fiecare cutie conţine: o pungă de fîină, două de mălai, două de ulei, o pungă de zahăr, o pungă de paste făinoase, o pungă de orez, una de fasole boabe și câte o conservă de carne, pateu și pastă de tomate. Pentru ridicarea alimentelor, persoanele trebuie să prezinte cartea de identitate în original.

Unde se distribuie alimentele

Primăria Constanța îi anunță pe constănțeni că, în momentul în care va începe distribuția ajutoarelor alimentare de la UE, acestea vor fi ridicate din patru puncte: de la cluburile de pensionari ale Primăriei din str. Duiliu Zamfirescu nr. 4, Cișmelei nr. 16, Ștefan cel Mare nr. 77 - 79 și de la Clubul pentru persoanele cu handicap din zona Tomis III. Fiecare pachet de bază conține câte un kg de făină, două kg de mălai, un pachet de paste făinoase (400 g), doi litri de ulei, un kg de zahăr, o conservă de carne de vită (300 g), o conservă de pate din ficat de porc (200 g), un kg de orez, o conservă de paste de tomate (400 g) și o jumătate de kg de fasole boabe. Potrivit Primăriei, vor fi împărțite peste 20.000 de pachete.

Cine beneficiază de alimente

Vor primi alimente de la UE familiile și persoanele singure care beneficiază de venit minim garantat în condițiile normelor în vigoare. De asemenea, se acordă ajutoare și celor care au parte de alocație de susținere a familiei. Printre cei care pot beneficia de alimente de la UE se numără șomerii și pensionarii cu maximum 450 de lei lunar. Și cei care primesc indemnizație specială pentru pensionari sunt incluși în rândul beneficiarilor. Nu sunt exceptați din rândul celor care primesc ajutoare alimentare nici veteranii de război, invalizii, văduvele de război, cei care au fost persecutați politic, cei care au fost deportați în străinătate în vremea comunismului și foștii prizonieri politici. Pachetele din partea UE se acordă și persoanelor cu handicap grav şi accentuat care nu au parte de îngrijire în servicii sociale. Nu în ultimul rând, alimentele se oferă și persoanelor fără venituri sau care câștigă maximum 450 de lei pe lună și nu fac parte din nicio categorie dintre cele enunțate anterior. De menționat că persoanele care fac parte din mai multe categorii de beneficiari primesc un singur pachet. În plus, moștenitorii beneficiarilor care au decedat până la data distribuţiei ajutoarelor alimentare nu pot primi pachetele la care ar fi avut dreptul beneficiarii respectivi înainte de a muri.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367