REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

De ce au ajuns Daciile 1310 în top cele mai furate maşini din municipiu

De ce au ajuns Daciile 1310 în top cele mai furate maşini din municipiu

Replica API 17 noiembrie 2012 | 00:00 173

Ce fac hoţii după ce te lasă fără maşina autohtonă

Ce fac hoţii după ce te lasă fără maşina autohtonă

Hoţii constănţeni au dat-o pe "vintage". Au lăsat la o parte autoturismele noi pentru a-şi îndrepta atenţia către Daciile 1310. Numai în luna octombrie, din 16 autovehicule furate, 12 au fost astfel de autoturisme autohtone. Din câte se pare, destinaţia lor este direct către fier vechi, motiv pentru care oamenii legii au început o amplă acţiune în acest sens.

Furturile de maşini nu mai reprezintă un subiect tabu pentru oraşul Constanţa. Chiar dacă oamenii legii sunt vigilenţi şi încearcă să combată astfel de evenimente prin diferite acţiuni de prevenire, infractorii îşi văd în continuare de treabă, acţionând după bunul plac. Dacă autoturismele cât mai noi şi întreţinute erau "filate" de borfaşii cu experienţă, iată că preferinţele li s-au schimbat. Un motiv este legat de uşurinţa cu care anumite modele pot fi furate. Potrivit poliţiştilor constănţeni, la rang de cinste, pe lista de "operare", se află, mai nou, autoturismele fabricate până în anul 2000, maşinile autohtone detronându-le pe celelalte. Bătrâna Dacie, dată la o parte de români în detrimentul celor fabricate peste hotare, a ieşit, din nou, în faţă, fiind prima pe lista furturilor înregistrate în municipiul Constanţa. Numai în luna octombrie au fost înregistrate 16 furturi de autoturisme, dintre care aproximativ 12 sunt marca Dacia 1310, 3 fiind deja găsite abandonate. Zonele în care au operat hoţii sunt: strada Nicolae Bagdazar, din zona Far - Poarta 6, bulevardul Aurel Vlaicu, cu precădere în zona CET, strada Mircea cel Bătrân, strada Nicolae Grindeanu din Kilometrul 4 - 5, strada Caraiman din zona Abator, strada Dumitru Marinescu din zona CET, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, dar şi câteva stăzi din Tomis Nord. Din câte se pare, Daciile au început a fi prioritare în preferinţele hoţilor întrucât acestea reprezintă cele mai rapide surse de a face un ban, lucru realizat prin ducerea autoturismelor la fier vechi, întregi sau făcute bucăţi. În aceste condiţii, oamenii legii au început deja o amplă acţiune de verificare a societăţilor "colecţionare" de fier vechi, tocmai în ideea de a pune capăt evenimentelor de această manieră. Însă, "şoferii de cursă lungă" mai întâmpină şi probleme, de unde şi cele 3 Dacii furate şi găsite, la scurt timp, abandonate. După un control de rutină s-a constatat că până şi veterana "bijuterie" autohtonă are mândria ei, refuzând să fie dusă la fier vechi într-un mod ilegal, contra unei sume modice, taman bună de dat pe o ciorbă, oprindu-se astfel în mijlocul drumului. Întrucât, în plină acţiune, cel care a furat maşina nu mai are timp să facă pe mecanicul, hotărăşte să o abandoneze în locul cu pricina. De menţionat este faptul că pe lângă Dacii, mai dispar şi alte autoturisme, fabricate peste hotare de această dată, cum ar fi Opel sau Skoda, dar fabricate tot până în anul 2000.

Lilliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102