REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

De ce au respins procurorii din CSM arestarea magistraților Onea și Negulescu

De ce au respins procurorii din CSM arestarea magistraților Onea și Negulescu

Replica API 16 ianuarie 2019 | 00:48 465

Lucian Onea și Mircea Negulescu

Secția pentru Procurori a CSM a respins, luni, cererea Adinei Florea de avizare a arestării preventive în cazul procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu. Surse avizate au declarat că la dosar nu exista suficiente probe care să justifice o astfel de măsură preventivă, acesta fiind motivul principal pentru care solicitarea a fost respinsă.

De altfel, cei doi procurori sunt cercetati sub control judiciar, iar legea prevede că înlocuirea unei măsuri cu alta mai grea se poate realiza atunci când apar temeiuri noi. Sursele menționate au precizat că în cerere nu au fost menționate încălcarea controlului judiciar sau comiterea unor noi fapte in perioada in care inculpatii s-au aflat sub control judiciar. Cel mai probabil, solicitarea a fost intemeiata pe extinderea cercetarilor pentru fapte noi, printre care constituirea unui grup infracțional organizat.

"Constituire a unui grup infracțional organizat (..) întrucât în perioada 2013-2016 procurorii și ofițerii de politie judiciara Negulescu Mircea, Onea Lucian Gabriel, Deaconu, Giluela, Răileanu Elena Cerasela, Savu Alfred Virgiliu, Iordache Mihai Iuliano, Florea Gabriela au inițiat ( procurorii Negulescu Mircea, Onea Lucian și ofiterul de politie judiciară Iordache Mihai), un grup structurat la care au aderat procurorii Deaconu Giluela, Răileanu Elena Cerasela, Savu Alfred și ofițerul de politie judiciara Florea Gabriela si care au actionat, in mod coordonat, in scopul comiterii infractiunilor de cercetare abuziva, represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual si uz de fals, in dauna mai multor persoane carora le-au atribuit calitatea de subiecti procesuali principali cu incalcarea drepturilor si libertatilor acestora, au dispus si au propus luarea masurilor preventive privative de libertate, au dispus trimiterea in judecata a acestora cunoscând ca sunt nevinovate, au indus in eroare organele judiciare prin ticluirea şi producerea de probe nereale, inclusiv prin contrafacerea unor înscrisuri", explică Adina Florea acuzatia.

Referitor la faptele de cercetare abuzivă, Adina Florea susține că "în calitate de procuror DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, cu prilejul instrumentării dosarului penal nr. 183/P/2013, a exercitat presiuni şi constrângeri faţă de persoana vătămată Cosma Vlad Alexandru, cercetat în calitate de inculpat, în scopul de a-l determina să dea declaraţii cu privire la numiţii Ponta Victor Viorel, Ghiţă Sebastian Aurelian, Dragnea Liviu, Savu Daniel, Tudose Liviu Mihail , Voloşevici Andrei, Bădescu Iulian ", se arată în procesul verbal de cercetare.

Adina Florea, procurorul care instrumentează dosarul, a mers, luni, personal la CSM pentru a își susține cererea.

Procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt acuzați de participaţie improprie sub formă complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, constituirea unui grup infracţional organizat, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informaţiilor secrete de stat, abuz în serviciu și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv de participaţie improprie sub formă complicităţii la favorizarea făptuitorului şi complicitate la represiune nedreaptă, constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor Justiţiei, trafic de influenţă, fals intelectual și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar, sunt cercetați alți trei procurori și trei ofițeri de poliție judiciară de la DNA Ploiești.

"Faptele cercetate vizează modul în care cei doi inculpaţi şi cei şase suspecţi au efectuat acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea lor, existând suspiciunea constituirii unui grup infracţional organizat care ar fi acţionat coordonat, în scopul comiterii infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual şi uz de fals", susţine Secția pentru Investigarea infracțiunilor din Justiție.

Potrivit unui document, scrie STIRIPESURSE.RO, cei trei procurori vizați sunt Giluela Deaconu, Cerasela Răileanu și Alfred Savu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania are nevoie de un regim de teroare.doar asa noi,impreuna cu iubitul conducator Iohannis ce va castiga al doilea mandat si apoi va instaura dictatura, vom aduce prosperitate. Doar o mana de fier va face tara infloritare,ori asta inseamna ca tara sa fie condusa simbolic de politicieni,dar in fapt de sistemul de forta. Cui nu-I convine sa plece, pana e vreme. Traiasca noul PNL,Traiasca USR,PMP,ceilalti bravi luptatori impotriva ciumei rosii si impotriva romanilor ce vor libartate si dreptate dupa exemplele toxice ale tarilor asa zise democratice! Traiasca liderul suprem Iohannis!
3
1
Negulescu si Onea faceparte din livezile de Portocale de Ploesti si Adina Florea si gasca lor,fac parte din livezile de Madarine de C-ta.Nu e nici o diferenta.A puso nea T.Tudorel,sai excte pe cei care au executat PSD-isti.Ia luat Chiloti si sutienu lui A.Cosma,dar daca ia lasat ea sal aiba la mana pe Portocala.Si acuma Prc Mafiota A.Florea,face minuni ca la C-ta sa Pisat pe Constitutie Ro.
2
1
O hahalera psd-ista adina florea vrea sa arate ia stapanilor care s-au asezat in fruntea bucatelor si distrug TOT, cat este ea de servila si promta sa faca praf JUUSTITIA. O sluga de-a lui tudorel toader.
1
1
Mare specialista aceasta Adina Florea. A rezolvat tot la Constanta, merge la Bucuresti sa faca .... praf. Decat codas la oras, mai bine fruntas la mine in sat
2
1
Cu oameni de cacat
4
3
Se joaca tare fraierii mei romanasi.Noi dna va dam la muie oricand vreti voi.traiasca securitateasi mafia din parchetele romaniei
7
1
Bla,bla,bla...Se ajungea cam sus si deranja!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102