REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

De ce e bine să bem apă cu bicarbonat de sodiu în fiecare zi

De ce e bine să bem apă cu bicarbonat de sodiu în fiecare zi

Replica API 24 iunie 2022 | 00:00 953

Putem folosi bicarbonatul de sodiu la aproape orice. Este ieftin și foarte puternic și se găsește în fiecare casă. Sigur nu știai că îl poți folosi însă și la altceva în afara gătitului. Bicarbonatul de sodiu se folosește pentru vindecarea răcelilor, pentru igiena orală sau pe post de deodorant.

Poți folosi acest ingredient sănătos pentru a trata și preveni mai multe probleme de sănătate, precum diareea, aciditatea, intoxicațiile cu medicamente, acidoza metabolică și ulcerul peptic.

În plus, are proprietăți care iți fac pielea sănătoasă și strălucitoare.

Arsurile de stomac sunt cunoscute şi ca reflux acid gastric care se produc în zona stomacului şi se extind până spre gât. De cele mai multe ori sunt cauzate de refluxul acifului din stomac şi ajung în esofag, tubul care conectează, de fapt, stomacul şi gura.

Câteva cauze comune ale acestui reflux sunt mâncatul excesiv, stresul sau consumul de alimente uleioase sau picante. Bicarbonatul de sodiu poate trata această afecţiune prin neutralizarea acidului din stomac. Ideal ar fi să dizolvăm o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece şi să bem amestecul.

Gargara cu o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o cană cu apă nu numai că vă împrospătează respirația, dar previne și apariția aftelor bucale și, în caz că, totuși, nu ”scăpați”, ajută la vindecarea acestora.

Bicarbonatul de sodiu este un remediu popular pentru albirea dinţilor. Numeroase studii arată că pasta de dinţi conţine bicarbonat de sodiu pentru albirea dinţilor şi eliminare plăcii bacteriene, iar asta pentru că bicarbonatul de sodiu are uşoare proprietăţi abrazive, dar şi proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene care luptă împotriva bacteriilor dăunătoare.

ATENȚIE: o doză mai mare nu este recomandată pentru că va duce la o alcalinitate prea crescută. Efectul benefic a fost confirmat de studiile efectuate de doctorul în medicină Robert J. Gillies de la Institutul de Cercetare a Cancerului ”Moffitt” din Tampa Bay, Florida, SUA, considerat o somitate în domeniul prevenirii cancerului, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614