REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

De ce este umflat Ponta cu pompa?

De ce este umflat Ponta cu pompa?

Replica API 13 februarie 2019 | 00:36 310

Victor Ponta

Anul în curs este unul al intoxicărilor şi manipulărilor. Motivul: este an electoral şi este anul antrenamentelor şi pentru 2020, când au loc alegerile locale și parlamentare. Pentru Parlament, sunt lansate deja o serie de sondaje, care mai de care mai credibile sau mai puţin credibile.

În ultima perioadă, o serie de sondaje cotează partidul lui Victor Ponta, Pro România, cu procente care au atras, fireşte, atenţia. Dintr-o dată, partidul lui Ponta pare să fi crescut în câteva luni cât altele în 4 ani, fiind prezentat ca o alternativă pentru cei care sunt nemulţumiţi de direcţia în care se îndreaptă PSD şi actualul El Lider Maximo Liviu Dragnea.

E drept, Victor Ponta a părăsit PSD tunând şi fulgerând la adresa lui Liviu Dragnea, pe care periodic îl acuză, alături de actualul guvern, de toate relele care se petrec în România. Dar, chiar şi aşa... să fie partidul lui Ponta într-atât de bine cotat în rândul românilor? Casele de sondare aşa îl cotează; iar la fel de bine pare să se poziţioneze şi Dacian Cioloş cu al său Partid Plus reunit cu USR. Cui se adresează Cioloş?

Nemulţumiţilor şi celor dezamăgiţi de ALDE, de coaliţia aflată la guvernare în general. Interesaţi să aflăm cum a fost făcută socoteala din sondaje, mai ales că cifrele din teritoriu nu sunt relevante, contând centralizarea de la Bucureşti (unde sunt transmise toate datele din toate judeţele ţării), surpriza este următoarea: surse de încredere din rândul celor care se ocupă de cifrele prezentate în spaţiul public susţin că în realitate Cioloş e de 5-6 procente, iar Ponta nu se ridică peste 5% .

Nici Ponta nu este atât de bine pe cât este prezentat în sondaje, dar cifrele au un alt scop: manipularea. Ele sunt prezentate ca o alternativă pentru cei care sunt tentaţi să părăsească partidele de guvernare, o „momeală” pentru ca respectivii să creadă că, dacă pleacă spre Ponta sau aiurea, pot prinde şi la următoarele alegeri Parlamentul European, Parlamentul României sau funcţii de consilieri locali, judeţeni.

Totodată, se urmăreşte şi slăbirea partidului aflat la guvernare, PSD, în eventualitatea unei moţiuni de cenzură – cine ştie, poate... pică! Guvernul, mai exact. Concluzia: anumite partide sunt „umflate cu pompa”, în funcţie de interesul sau la solicitarea anumitor beneficiari, însă manevre de acest gen nu sunt o noutate. Să nu uităm că în trecut au mai fost utilizate astfel de tehnici: Alianţa pentru România (ApR) era cotat în sondajele vremii cu 19-20%, moment în care Teodor Meleşcanu s-a alăturat formaţiunii, iar la momentul adevărului, adică la vot, s-a demonstrat că ApR nu a intrat nici măcar în Parlament.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Simplu: Ponta e umflat exagerat pentru ca securistii spera sa poate fura la alegeri si nimeni nu va putea contesta rezultatul, caci se va zice ca s-au confirmat sondajele. Doar fraierii nu se prind de manevra...
2
0
Pacat ciolaanis ca dupa atatia ani de dsitrugere in masa de psd inca doamne iartama votati cu ei.Ne-ti distrus viitoru nostru si al copiilor nostri si ai tai om fara educatie si manipulat.
1
0
Te-n gura de pensionar securist . Vizor-istule , esti d-ala care dadeai vecinii pe goarna la militie . NM Siseanu-le
0
0
TRAIASCA TATA SOCRU
0
0
E limpede , e mana securistilor, a lui Ciolanis-Iohanis sustinuti de ocultii lui Soros.Korvesi, Ciolanis, Bashitu, Betivu, Ciocanitoarea, securisti ucigasi de romani.
3
2
Pontache,de unde te-au scos astia?Mirosi a naftalina!
8
0
iar ai facut sex cu ma-ta , iar nu i-ai dat muie nevestei , ai ramas cu dorinta ! da - i ma-tii la muie , fa-i o bucurie , de ziua indragostitilor ....voi rezistentii o sarbatoriti ....
5
8
Eu pe tradatorul asta nu il inteleg. L-a tradat pe Geoana, cind el era membru de partid psd dar a votat cu basescu, apoi cu l-a mintit si tradat pe Antonescu, cind erau intro alianta. Ce mai cauta el in politica?
8
1
Diferenta intre hotul dragnea si hotul ponta e ca unul e la butoane iar celelalt vrea sa ajunga acolo. Rezolvarea decenta e muia cu cacat administrata la amandoi ! Muie dragnea maledivu vitamina d, muie ponta, muie pro romania, muie alde, muie pesede !!!
5
3
dar, nici cu dady....... orice numai el nu
4
3
ciolanus stim ce incapabil este,nu se poate face o paralela intre el si tonta
6
1
Nu punet botu la jigodia de Ponta este tot un PSD-ist micinos si nenorocit,sper ca nu ati uitat ce facea cand era premier
10
2
Este o nulitate, caracter infect, o persoana care a trait din bani publici toata viata, fara nicio realizare, avand o atitudine tipica de procuror, adica, tradand! Este evident ca are in spate o parte din servicii care doresc sa isi recapete influenta in societate, promovand astfel de jigodii!
12
4
Mananci numai rahat,,,esti un lingau.
3
1
sondajele sunt precum euro la casele de schimb valutar CRESC si SCAD ,ptr.cel care plateste mai bine...daca te ei dupa sondaje ai sa ramai pacalit toata viata,votul si furtul lui,e cel care decide,restul e palavrageala..neam saturat de sondaje si iar sondaje si manipulari,sa asteptam votul savedem ce decide,nu SOCIOPATI care fac sondaje si maninca caca pe la tembelizor...
4
2
Cine te apus ba sa scri articolul asta ? Nu vezi cat de PSD ist pe fata esti golanule ?Sigur , nici ponta nu e o alternativa ,dar , oricum nu e ca actalii PSD isti , niste hoti si infractori , astya e partidul asta azi . Nu are Ciolos decat 5 % ? Mare manipulator mai esti ! In afara de tamiti de pensionari , nu mai voteaza nimeni PSD eul azi .
9
8
du te ba cu nationalismul tau. Daca iubesti CpF si ortodoxia asa mult te asteapta rusii cu bratele deschise. Sunt locuri de munca in Siberia!
5
8
Partidul Neamul Romanesc este intr o ascensiune fara precedent! Nu este foarte cunoscut deoarece toata mass media este aservita gorilelor politice! Nationalism inseamna iubire de tara patriotism iubire de neam traditii si o viata decenta pentru toti cetatenii Romaniei ! De ce va este frica nu veti scapa gorile politice !
6
6
Ganditiva bine ceea ce vreti!
3
1
Pro-Romania, respectic Ponta reprezinta Planul B al PSD. Pt. cei cu mintea scurta doar uitati-va inapoi, PCR, FSN, PDSR...Vrajeala inca tine la pensionari, oameni cu educatie minimalista, si a fost rafinata din vremea lui Nastase. Ce naste din pisica, soareci mananca.
6
9
Eu votez cu ponta ca sa crape de ciuda psd
13
18
Ponta se dezveleste singur pana ramane politician sub acoperire
17
6
E ciolosica al tau. Ponta probabil va lua 5%, dar naparcile de la usr plus n-or sa faca pragul.
21
10
Mananci caca pe la toate televiziunile...la cacca cu tine
17
7
De n ar mai fi
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369