REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

De ce firmele de ÎNCHIRIERE echipamente SPORTIVE au INTERZIS, în acest sezon, în MAMAIA?!

De ce firmele de ÎNCHIRIERE echipamente SPORTIVE au INTERZIS, în acest sezon, în MAMAIA?!

Replica API 17 aprilie 2021 | 00:40 4232

Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de plată a făcut obiectul mai multor discuţii dintre operatorii de pe litoral şi reprezentanţii Primăriei Constanţa. Și vineri, 16 aprilie, a avut loc o dezbatere în sala Remus Opreanu. Unul dintre aspecte care a stârnit furia și îngrijorarea operatorilor este cel privind interzicerea închirierii, în stațiunea Mamaia, a bicicletelor și a oricăror echipamente sportive. Răzvan Alexandru Delca, reprezentantul societăților Agrement Sea SRL si M&G Flea Box SRL spune că, dacă această decizie este irevocabilă, va ataca regulamentul, după ce va fi votat de consilieri, în instanță. Operatorul este disperat și este la un pas să pună lacătul pe afacerile care au funcționat, fără probleme, 10 ani în stațiune.

Primăria Constanța a organizat o dezbatere publică, vineri, 16 aprilie a.c., ce a vizat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța. Au fost invitați toți operatorii economici interesați, asociațiile și organizațiile patronale etc. La dezbatere a participat și Răzvan Alexandru Delca, reprezentantul societăților Agrement Sea SRL si M&G Flea Box SRL, după ce a aflat, în urmă cu câteva zile, că primăria nu mai organizează licitație în vederea atribuirii de amplasamente în stațiunea Mamaia, pentru desfășurare activității de închiriere a echipamentelor sportive (biciclete simple/karturi cu pedale).

”Am participat la acea dezbaterea publică pe tema Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață. La final, am luat cuvântul, mi-am spus punctul de vedere, mi-am spus problema. Este ceva ce mă doare. Primăria, prin decizia primarului, vrea să anuleze orice licitație pentru atribuirea amplasamentelor pentru închirierea echipamentelor sportive. Amplasamentele au fost scoase la licitație anual. Din acest an au decis că nu mai vor sport în Mamaia, nu mai vor atracție pentru turiști”, a declarat, pentru Replica, Alexandru Delca, reprezentantul societăților Agrement Sea SRL si M&G Flea Box SRL.

100.000 de euro investiți pentru acest sezon estival

Delca și asociatul său au investit aproximativ 100.000 de euro pentru acest sezon estiva, pe echipamente, bani pe care îi va pierde, dacă administrația locală nu va revoca decizia. ”Am făcut comandă de echipamente în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Nu știu dacă le voi mai folosi, voi pierde banii”, a mai spus Delca.

modelul de echipamente închiriate de cele două firme, pentru sezonul acesta

Delca și asociatul său au fost primii care au adus acest concept, în urmă cu 10 ani, în stațiunea Mamaia, bicicletele puteau fi găsite în zona Iaki, la Perla, la Cazino turiștii, constănțenii știam unde să meargă distracție pe roți. Au investit în echipamente și au adus, în ultimii patru ani un milion de lei la bugetul local.

” Noi am fost primii care au venit în Mamaia cu acest concept. De-a lungul anilor, am întâmpinat probleme, am întâlnit cazuri de nepotism în Primăria Constanța, au fost mici abuzuri, ne controlau pe 1 iunie agenți îmbrăcați în costum de baie. Am adus echipamente calitative, am făcut investiții, am adus la bugetul local un milion de lei în ultimii patru ani...acum primăria refuză banii publici, primarul refuză sportul în detrimentul manelelor, hamsiilor. Am citit că Chițac este deranjat de activități de acest gen, de chestii mici care se deplasează printre picioare turiștilor ”, ne-a mai declarat Delca.

Delca a mai declarat că, dacă regulamentul va ajunge în Consiliul Local și va fi votat, îl va ataca în contencios administrativ.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614