REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

De ce nu primeşte Rugină numirea pe postul de rector?

De ce nu primeşte Rugină numirea pe postul de rector?

Replica API 17 iunie 2014 | 00:00 171

A trecut o lună de la alegeri

A trecut o lună de la alegeri

În luna mai au avut loc alegeri la Universitatea Ovidius Constanţa, pentru desemnarea noului rector al instituţiei de învăţământ, după ce, anul trecut, fostul rector Dănuţ Tiberius Epure a fost arestat pentru luare de mită. Sorin Rugină a obţinut cele mai multe voturi, reuşind, astfel, să-i învingă pe contracandidaţii săi, Doina Catrinoiu, respectiv Ana Rodica Stăiculescu. Cu toate acestea, cel care conduce în continuare universitatea este prof.univ.dr. Ion Bordeianu, desemnat interimar de acum câteva luni.

Acesta va rămâne în funcţie până când va sosi ordinul de instalare a lui Rugină, de la Ministerul Educaţiei. De ce se întârzie însă numirea noului rector, la mai bine de o lună de zile de la alegeri? Potrivit unor surse din cadrul Universităţii Ovidius, la minister ar fi ajuns informaţii, sau mai bine spus, fotografii compromiţătoare din timpul alegerilor, care-l vizează chiar pe Sorin Rugină. Reamintim că Sorin Rugină a fost ales în funcţia de rector al Universităţii Ovidius din Constanţa în urma alegerilor ce s-au desfăşurat la data de 12 mai. El a primit 375 de voturi, în timp ce contracandidaţii săi au întrunit 240 de voturi -Doina Catrinoiu şi 78 de voturi -Ana Rodica Stăiculescu. Referitor la situaţia în care se află, Sorin Rugină a explicat, calm, că are răbdare: "Pare, într-adevăr, nefiresc faptul că încă nu a sosit ordinul de la minister. Dar, nu pot eu să comentez; ştiu că domnul ministru a fost plecat o perioadă. Am răbdare". În ceea ce priveşte zvonurile lansate pe piaţă cu privire la faptul că a trecut mai bine de o lună şi nu a sosit ordinul de numire, deşi a câştigat alegerile, Rugină i-a invitat pe cei care comentează să îşi asume cele spuse. Adică, să-şi dea numele şi să spună cu subiect şi predicat ce ştiu. Sorin Rugină a adăugat că "important este acum să ne vedem de treabă, nu să continuăm războiul". "Au fost alegerile, am făcut apel după alegeri să nu ne mai războim", a conchis Rugină.

Mirela PASCAL, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faptul ca presa din Cta nu l duce la origini pe acest nenorocit care ar trebui legat e un lucru foarte grav. E un nenorocit care n ar fi trebuit sa intre in Cta niciodata si care n avea ce treaba sa aiba cu medicina.
0
0
Maj Sorine nu te mai saturi neneee.Am inteles ai adunat dupa tine toataaa slefta de...recte Magdalena Cernat Bisca Eugen si te mai miri cine miezuri din dodoasca.Ma intreb retoric nu iti mai ajunge neterminatule.Ai sa traiesti oare 10 vieti mai nimicule.Ai uitat de mult de tot sa fi om.Tu si favorizati tai care nu ii mai satura de atiite a si atiitea seminari ore cursurj toate bineteles renumerate gras.Am vaz ca ai scimbat masina.kktule.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218