REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DE CE NU şi-au publicat TOŢI consilierii judeţeni RAPOARTELE de activitate?!

DE CE NU şi-au publicat TOŢI consilierii judeţeni RAPOARTELE de activitate?!

Replica API 18 ianuarie 2022 | 11:46 1839

Și consilierii județeni sunt obligați, conform legii Administrației Publice Locale, să își depună raportul de activitate pentru fiecare an de mandat. Ca și în cazul consilierilor locali municipali, și cei județeni par să nu știe de această obligativitate. Drept dovadă stau puținele rapoarte publicate ale acestora, doar 8 consilieri județeni din cei 30 și-au depus rapoartele de activitate pentru anul 2021. Contactat pentru un punct de vedere în ceea ce privește motivele nepublicării raportului de activitate, Stelian Gima, vicepreședintele CJC din partea PNL, a declarat că se află în izolare fiind confirmat cu Covid.

Conform normelor în vigoare ale Legii Administrației Publice Locale, consilierii județeni sunt obligați să își depună raportul de activitate pentru fiecare an de mandat. “Fiecare consilier local, respectiv consilier județean, precum și viceprimarii, respectiv vicepreședinții consiliului județean sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care este făcut public prin grija secretarului general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale”. Doar că, la Constanța, atât consilierii locali municipali, despre care am amintit într-o ediție anterioară, cât și cei județeni, par să ignore cu succes obligativitatea prezentării rapoartelor de activitate.

Consilierii județeni nu își respectă obligațiile

În ceea ce privește consilierii județeni, doar 9 dintre cei 30 de aleși județeni și-au depus rapoartele de activitate. Dintre aceștia îi amintim pe Drăgan Leonard, Dumitrescu Carmen, Enciu Petre, Filipescu Răzvan, Nedelcu Edward, Petre Marius Liviu, Popa Liviu, Rizea Vasile și Topolov Gianina. Nicoleta Bercaru

Cum au motivat consilierii județeni nepublicarea rapoartelor

Într-o proporție covârşitoare, consilierii județeni au ales să nu își publice rapoartele de activitate, expunând că o vor face în viitorul apropiat. Contactată telefonic de către reporterii Replica, Nicoleta Bercaru, consilier județean din partea PSD, a declarat ,,Dacă și colegii mei au început să le publice, o voi face și eu. Trebuie făcut raportul și încărcat.”, a spus aceasta.

Stelian Gima

În ceea ce-l privește pe vicepreședintele CJC din partea PNL, Stelian Gima, acesta a declarat că până la finalul lunii ianuarie va finaliza raportul de activitate și îl va publica. ,,Cunosc obligațiile legii Administrației Publice Locale, dar nu am reușit până la acest moment să-l finalizez și să-l încarc, fiind confirmat cu Covid. Imediat ce ies din izolare și mă voi întoarce la birou voi publica raportul. Încă lucrez la el, va fi pentru perioada noiembrie 2020 – decembrie 2021. Sper să reușesc cât mai repede cu putință”, a declara Stelian Gima. Stelian Gima, Mihai Lupu, Petre Enciu

Iată ce obligații au aleșii locali

Aleșii locali sunt obligați ca, în exercitarea mandatului, să organizeze periodic, cel puțin o dată pe trimestru, întâlniri cu cetățenii, să acorde audiențe și să prezinte în consiliul local, respectiv în consiliul județean o informare privind problemele ridicate la întâlnirea cu cetățenii.

Fiecare consilier local, respectiv consilier județean, precum și viceprimarii, respectiv vicepreședinții consiliului județean sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care este făcut public prin grija secretarului general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale. Fiecare primar prezintă anual, în fața autorității deliberative, un raport privind starea economică, socială și de mediu a unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale. Fiecare președinte al consiliului județean prezintă anual în fața autorității deliberative un raport privind modul de îndeplinire a atribuțiilor sale.

În urma efectuării unor deplasări în străinătate pentru exercitarea unor atribuții stabilite prin lege, aleșii locali sunt obligați să prezinte la prima ședință ordinară a autorității deliberative o informare privind deplasările efectuate. Termenul maxim de prezentare a informării este de 45 de zile de la data încheierii deplasării. În cazul nerespectării prevederilor alin. (4), aleșii locali suportă cheltuielile deplasării.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru astia nu se inventeaza amenzi? Pentru PLF ati inventat.
5
0
Sa fie dati afara acesti derbedei.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614