REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

De ce NU sunt WC-uri publice pe PLAJE?!

De ce NU sunt WC-uri publice pe PLAJE?!

Replica API 23 iunie 2021 | 16:57 4651

Lipsa toaletelor publice pe plajele din Constanța pare să ia amploare și anul acesta, iar perceperea taxelor pentru utilizarea acestora le creează mari neplăceri turiștilor, dar și constănțenilor. Indiferent de vârstă, cu sau fără copii, oamenii se lovesc adesea de această problemă, iar, în schimbul acestora, cei mai mulți dintre turiști sunt nevoiți să meargă la toaletele private, dacă sunt, sau mai grav, preferă să-și satisfacă nevoile fiziologice în mare. Reporterii Replica au luat la pas stațiunea Mamaia pentru a vedea câți operatori turistici s-au conformat regulilor.

Operatorii economici, obligați să asigure toalete publice pe plajă!

Toaletele ecologice de pe plajă reprezintă încă o problemă pentru turiștii care vin să-și petreacă concediile. Mai exact, lipsa acestora creează supărare printre aceștia. Obligați fiind de împrejurări, mulți dintre aceștia aleg să-și facă nevoile în apă, chiar dacă acest gest este unul de condamnat.

Un astfel de caz a fost înregistrat zilele trecute pe o plajă din stațiunea Mamaia, acolo unde o mamă și-a pus copilul să-și facă nevoile în apă. De condamnat dar, în același timp, de înțeles, având în vedere că nu există toalete pe plajă.

În încercarea de a căuta responsabilii pentru situația de față, constănțenii și turiștii încearcă să arunce vina pe Primărie. Ei bine, trebuie să afle că de aceste lucruri sunt responsabili operatorii economici care au în administrare plajele.

Potrivit informațiilor noastre, UAT-urile sunt obligate să aducă la zona limitrofă a plajei, între zona de promenadă și plajă, toate utilitățile necesare, însemnând apă, canalizare și curent electric. În stațiunea Mamaia exista aceste utilități în zonele limitrofe, iar potrivit legii, operatorii de plajă sunt obligați să asigure aceste toatele publice. De ce nu o fac?!

Cinci lei pentru câteva minute de normalitate

Nu de puține ori ne-a fost dat să vedem cum oameni de toate vârstele preferă să-și facă nevoile în mare, în lipsa toaletelor publice, cum este și cazul de mai sus, sau și mai rău, să fie nevoiți să achite 2-3 lei pentru a intra într-unul din spațiile administrate de micii afaceriști care se ocupă cu așa ceva.

Stațiunea Mamaia nu dispune de toalete publice

Reporterii Replica au luat la pas stațiunea Mamaia în căutarea toaletelor publice, și nu mare ne-a fost mirarea că nu prea am găsit astfel de spații. Niciun operator pare să nu se fi conformat regulilor, iar turiștii vor nevoiți în continuare să alerge până în spațiile de cazare sau să recurgă la gesturi urâte.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt ca noi Primaria nu trebuie sa asiguram WC. Fiecare are un WC acasa, le folositi si apoi plecati la plaja. Prin oras nu avem WC pt ca nu platiti prin taxe si impozite sa aveti WC pe strada.
0
0
Statiune de lucs ..hai....
2
0
Am un wc public de inchiriat ,se numeste Omocea ..pret mic !
4
1
N-avem nimic facut de autoritati, ca de pilda toalete publice, in schimb stiu sa spuna ca nu se pot vinde produse alimentare care nu sunt pe placul autoritatilor, ca de pilda porumb fiert sau saorma. Mai avem putin si interzicem toate alimentele si bauturile, ca sa nu fie nevoie de toalete.
3
0
Nici la Mangalia nu mai sunt
4
0
Ce alte optiuni le raman celor ce au diferite afectiuni ce genereaza incontinenta urinara sau altele? Sunt destui idioti utili societatii care nu vor intelege lipsa alternativei si vor comenta daca cineva isi face nevoile la boscheti....
13
0
pentru ca pot sa ma cac si sa ma pis in apa
5
8
Atata timp cat nu exista toalete publice nici nevoile fiziologice nu pot fi interzise! Poate sunt oameni cu diferite afectiuni...
11
0
Cine este abrudan?
4
1
de ce nu sunt wc in parcul tomis 2
14
0
Daca indraznesti sa -ti spui parerea nu se publica,fiind cuvinte nepermise .Asta-i cauza lipsei de toalete ,mizeria morala a ziaristilor
17
1
obligati, asta e cuvantul.ce spun autoritatile?cine raspunde?
15
1
vezi sa nu faca cimpanzeii toalete gratie. Unde ati vazut cimpanzeu sa dea ceva gratis. Asa ar fi normal sa fie obligati sa faca toalete publice gratis la cat au distrus statiunea. Si nu din alea cu deversare in mare prin conducte ascunse sub nisip, ci cu fose sigilate si controlate de primarie
19
1
Wcul public abrudan e foarte prezent pe plaji e peste tot
11
0
Daca operatorilor de plaje le bagau un atr in contractul de concessionaire sa asigure grupuri sanitare si dsp ul facea controale, acum vb de altceva
27
0
saracilor nu vreti sa avansati e ca la maiami civilizatie
6
9
Toalete ecologice! Multe!
16
3
Proprieratii de terase si restaurante ar trebui sa fie obligati sa primeasca turistii la toaletele lor,chiar daca acestia nu consuma nimic din locatiile lor.Ex Sibiu.Chiar si daca s-ar aplica o taxa la toaletele restaurantelor ar fi OK si s-ar rezolva problema toaletelor publice.
30
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367