REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

De ce NU vor mai avea loc, anul acesta, ALEGERILE la PSD Constanța!

De ce NU vor mai avea loc, anul acesta, ALEGERILE la PSD Constanța!

Replica API 19 iunie 2021 | 11:25 2927

PSD Constanța tot încearcă să iasă la suprafață din apele tulburi în care s-a scăldat, dar nu reușește. Este destul de greu, având în vedere că oamenii ”grei” au fost dați la o parte, în detrimentul altora care nu au experiență politică prea mare, dar nici implicare... spun unii. O astfel de situație o regăsim, de exemplu, la Organizația de Seniori, condusă, până de curând, de Gheorghe Donțu, exclus din partid. Locul său a fost luat de social democratul Gheorghe Nicolau, fost director la ACN și fost consilier al lui Felix Stroe, pe vremea când acesta din urmă a condus Ministerul Transporturilor. Fostul senator Nicolae Moga și-ar fi dorit această poziție, însă se pare că nu s-a aflat în grațiile șefilor de partid. Cât despre alegerile la Organizația Municipală a PSD, acestea nu vor mai avea loc, după cum ne-au precizat surse bine informate din interiorul partidului, Ion Dumitrache urmând să asigure interimatul până anul viitor.

Vineri, 18 iunie, liderii PSD Constanța s-au întâlnit într-o ședință pentru confirmarea numirii lui Gheorghe Nicolau în funcția de președinte interimar a Organizația de Seniori, în locul lui Gheorghe Donțu. Nicolau a fost propus în această funcție în urmă cu două săptămâni, atunci când s-a decis excluderea lui Donțu din partid. Spre supărarea social democraților, care consideră că nu are experiență politică, preferându-l pe fostul senator Nicolae Moga, om cu greutate, cândva, în partid. Ca o paranteză, precizăm că alegerile pentru numirea președintelui seniorilor vor avea loc cât de curând, alegeri la care va candida Moga, după cum spun sursele noastre, însă, fostul senator ne-a declarat că nu va candida deși i s-a propus. Dacă ar fi să candideze pentru o funcție în partid, ar fi pentru președinte sau prim-vicepreședinte la organizația județeană.

Nicolae Moga

Vișan și Donțu, plânși pe la colțuri

Social democrații, sau cea mai mare parte din ei, îi plâng pe cei care și-au adus aportul ani de zile, în organizație, precum George Vișan sau Gheorghe Donțu, figuri care, în ultima perioadă, nu prea aveau priză la electorat. Potrivit unor surse, nemulțumirile au debutat imediat după renunțarea la funcții de către George Vișan, căruia i s-a promis un post de consilier la ASF. La scurt timp după ce a renunțat la funcțiile de conducere, și-a dat seama că ”a fost lucrat”, după cum spun sursele noastre.

George Vișan

Supărările social democraților s-au accentuat după excluderea lui Gheorghe Donțu din partid și impunerea lui Gheorghe Nicolau la organizația de seniori.

Alegerile la municipiu, abia la anul

Același surse ne-au precizat că nu vor mai avea loc alegeri la Organizația PSD Constanța, urmând ca Ion Dumitrache să asigure interimatul până anul viitor, când va avea loc Conferința municipală și județeană a PSD Constanța. Se zvonește că Dede Perodin, care a aterizat de la defunctul PPDD, se ocupă de curățenia organizațiilor locale din județ, de fapt a președinților de OL-uri, fiind îndepărtați cei care au susținut gașca veche a social democraților, respectiv gașca lui Făgădău și a lui Babu.

Dede Perodin

”Ideea este să facem verificări, să-i înlocuim pe cei care l-au susținut pe Făgădău și pe gașca din spatele său care a pierdut alegerile. Aceștia sunt delegați de drept să participe la conferința municipală și județeană”, ne-au declarat surse sigure din organizația județeană PSD Constanța.

Una peste alta, nici Ion Dumitrache, șeful interimar de la municipiu, nu este de neglijat. Membrii PSD spun că sunt mulțumiți de treaba pe care acesta o face și nu le-ar displăcea ca acesta să câștige alegerile, la anul... sau la mulți ani. Așa să fie, oare?

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Reuseste mereu sa fie dat afara din fanfara. Lasa ca se duce iar la ecologisti
1
0
Normal, alegeri la anul . Atunci o sa ii aleaga pe chitac si constantinescu, care demonstreaza in fiecare zi ca sunt demni urmasi ai lui fagadua !
2
0
linistiti, clanul rosu asteapta pe liberali sa se sfasie cu useristii iar ei sa vina in urma razboiului sa culeaga tandarile.
5
1
punetil pe colis de la baneasa ca aranjeaza el organizatia
7
2
Si cica asta e partid politic
20
2
Tatal deputatului Ioana Dumitrache. Ce mizerie e in psd cta. Ce e la pnl usr dar ce e la astia e jalnic.bleah
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369