REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DE CE POLIȚIȘTII NU primesc STIMULENTUL de RISC PROMIS?!

DE CE POLIȚIȘTII NU primesc STIMULENTUL de RISC PROMIS?!

Replica API 10 august 2020 | 00:00 1852

Polițiștii se plâng de faptul că au fost ignorați, din nou, de ministrul Afacerilor Interne, pe care-l acuză că promite una și face cu totul alta. Sindicatul Europol a solicitat MAI ca polițiștii să beneficieze de aceleași drepturi stabilite personalului medical, în speță acordarea stimulentului de risc, în cuantum de 2.500 de RON. Oamenii legii au primit asigurări din partea ministrului Marcel Vela că vor primi sporul, chiar dacă va fi sub cuantumul celui acordat cadrelor medicale.

”Este o analiză pe care o facem la nivel guvernamental și la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Nu vreau să vă spun că încă nu am stabilit și cu Ministerul de Finanțe cuantumul coeficientului de risc. Din punctul meu de vedere nu va fi la nivelul medicului, care este într-un contact permanent cu bolnavul de coronavirus și ati văzut și evoluția îmbolnăvirilor în mediul, în zona medicală, dar eu, ca ministru al Afacerilor Interne, mă voi preocupa să primiți un stimulent de risc, dumneavoastră, pompierii, dar și politiștii, politiștii de frontieră, jandarmii care sunt în prima linie…”, asigura Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, în luna aprilie.

"Nu mai puțin de 1.000 de angajați MAI sunt infectați"

Personalul MAI nu a fost însă trecut pe lista. Guvernul a majorat la sfârșitul săptămânii trecute, prin ordonanță de urgență, veniturile din Direcțiile de Sănătate Publică. Directorii DSP vor primi un spor de risc epidemiologic de 40% din salariul de bază, în timp ce inspectorii sanitari vor primi un spor de 30%. Totodată, prin același proiect, se acordă un spor de 30% din salariul de bază, pe perioada stării de alertă instituită în condițiile legii, personalului instituțiilor prefectului, cu excepția prefectului și subprefectului, implicat în activități de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid -19.

"Am solicitat Guvernului României să revină asupra textului ordonanței de urgență și să includă și polițiștii ca beneficiari ai acestui spor. Este inacceptabilă bătaia de joc la adresa polițiștilor, care sunt folosiți pe post de mingii de ping-pong în această perioadă și care, în accepțiunea guvernului, nu reprezintă o prioritate și nici un factor important în combaterea extinderii infectărilor cu coronavirus. Nu mai puțin de 1000 angajați MAI sunt infectați cu acest virus, ce arată în mod explicit că pericolul de infectare e mare, iar riscurile sunt în aceeași măsură.", afirmă Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru ca a fost deja platit de interlopii lui pianina sparta
2
2
Invidios !
2
1
Lasa ca macar s-au simtit importanti cand dadeau amenzi de enspe milioane, acu mai usor cu stimulentele, asa e la prosti le dai putere sa se simta mari si tari si multa mue cand e vorba de bani
3
2
confundati politistii din teren cu sefii lor grasi din birouri confundati politia nationala cu gardienii publici localii popor de prosti ingamfati, vesnic saraci, nesimtiti, needucati si nesatisfacuti de viata tocmai din cauza rautatii si prostiei de care dati dovada si invidia care va roade ficatu in voi
9
4
Nu primiti pentru ca nu meritati!Sunteti bara-bara cu proxenetii,camatarii,interlopii si-i parati pe cei care reclama infractorilor.Mu13 nu sporuri!
7
4
rau cu ei DAR mai rau FARA ei
3
6
Si daca politisti au vazut ca statul nu le da suplimentul de risc si l-au luat ei singuri de la proxenti,traficanti de droguri,hoti,"oameni de afaceri"si alte specimene dastea pe care inloc sa ii aresteze ei ii protejeaza;sau politia,jandarmi,locali si nici nu mai stiu cati toaca bani statului pentru paza bunurilor si a oamenilor,astia toti nu au nici o vina pentru ca infractionalitatea a crescut in Romania in mod galopant mai ales dupa anul 2012 ?.
6
5
poporul roman, s a invatat numai cu sporuri ! de la paznici la parlament, la grefieri dactilografi, asistente semianalfabete, samd, toti vor sporuri! nimeni nu intreaba DE UNDE BANI? tot mai putini muncesc, platesc taxe, tot mai multi sunt speciali, cu sporuri care de care mai multe ! bai asistatilor, ajunge !
5
5
interlopi de ...tigari fara masca !
2
4
poate stimulentul ptr cele 400 milioane de euro amenzi daca ajungeau la bugetul de stat ,asta a fost riscul mentionat in plingeri adica ca defapt nu au ajuns
3
4
Noi dam stimulentul de risc politistilor sa doarma in birouri
11
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218