REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

De ce să bei un smoothie verde pe zi

De ce să bei un smoothie verde pe zi

Replica API 29 mai 2020 | 00:00 1538

Simți nevoia unui meniu mai ușor, pentru a facilita procesul fiziologic natural de detoxifiere sau pentru a slabi 2-3 kilograme care au apărut în plus pe cântar? Poți încerca să înlocuiești o masă principală cu un smoothie verde.

Beneficiile unui smoothie verde pe zi

Tot timpul anului, însă mai ales după perioade de mici excese culinare, ar trebui să respectăm o regulă simplă: nicio masă fără frunze verzi. Fie că vorbim despre mărar, pătrunjel sau spanac, rucola ori valeriana, frunzele verzi sunt bogate în clorofilă. Moleculă de clorofilă este foarte asemănătoare cu moleculă sângelui uman și este imediat asimilată de organism, ceea ce înseamnă că aceste frunze verzi sunt extrem de benefice pentru sănătatea noastră, scrie doc.ro.

Bogată în vitaminele A, C și E, clorofilă are acțiune antiinflamatoare și antioxidantă. Ajută la eliminarea metalelor grele, întărește imunitatea și favorizează asimilarea vitaminelor și mineralelor în corp.

Și că să fie și mai ușor să crești aportul de clorofilă, împărtășesc cu ține câteva rețete sănătoase de smoothie-uri verzi delicioase, dar și ușor de făcut.

Smoothie de pătrunjel

Ingrediente:

1 legătură pătrunjel

1 portocală

1 banană

1 kiwi

2 frunze de mentă (opțional)

200 ml apă

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele în blender și apoi consumă smoothie-ul imediat ce l-ai preparat.

Smoothie verde cu spanac

Ingrediente:

1 mâna spanac sau baby spanac

1 banană

30 g ananas

30 g fructe de pădure congelate

300 ml apă sau lapte vegetal

1 linguriță cardamon pudra (opțional)

Mod de preparare:

Se adaugă toate ingredientele în blender și se procesează 2 minute până la omogenizare. Se consumă imediat.

Smoothie cu matcha și varză Kale

Ingrediente:

1 mâna de varză Kale

1 lingură de pudra de matcha

1 banană

300 ml de apă

Mod de preparare:

Pune ingredientele în blender, transformă-le în smoothie, apoi savurează băutură imediat după ce ai preparat-o, astfel încât calitățile nutriționale să nu fie afectate.

Beneficiile consumului de smoothie:

- menține senzația de sațietate pentru câteva ore;

- reglează tranzitul intestinal;

- oferă organismului nutrienții de care are nevoie;

- stimulează eliminarea kilogramelor în plus.

Societatea Americană de Cancer recomandă consumul a minimum 5 porții de legume și fructe pe zi, în vederea prevenirii unor afecțiuni precum cancerul. Însă dietă modernă include rareori o cantitate atât de mare de legume și fructe. De aceea, smoothie-urile pot fi folosite cu succes pentru suplimentarea aportului.

Smoothie-urile potolesc foamea, însă totodată asigura organismului vitaminele și mineralele de care are nevoie. Întrucât un smoothie conține toate componentele unei plante, unei legume sau ale unui fruct, acesta este mult mai sănătos decât un suc care e preparat numai din pulpă fructului.

Încearcă să nu pui niciodată o cantitate mare de fructe smoothie-ul preparat, astfel încât să nu crești aportul caloric al acestuia. Fructele sunt extrem de sănătoase, însă consumate în cantități mari pot favoriza acumularea de kilograme nedorite.

Încearcă să consumi smoothie-uri pentru o săptămâna, în loc de mic dejun, și vei vedea că vor face minuni pentru silueta, ten și starea ta de spirit.

Bineînțeles, pe lângă consumul de smoothie-uri, pentru a completă efectele detoxifiante pentru ficat și rinichi, este important să ții cont și de alte reguli esențiale:

Hidratează-te consumând minimum 8 pahare de apă pe zi;

Adopta o dietă săracă în grăsimi nesănătoase, zaharuri și alimente procesate;

Mănâncă puțîn și des, evita mesele copioase și bogate în calorii;

Practică sport în mod regulat, ideal ar fi în fiecare zi, însă e important să îți faci timp cel puțin de 4 ori pe săptămâna;

Gătește mai mult și evita să mănânci în oraș, întrucât preparatele consumate pot conține cantități mari de zahăr și sare, care îți sabotează dietă.

Alege alimente cu efecte benefice pentru ficat și rinichi și care mențin sănătatea acestor organe

Dacă în această perioada îți propui să ai mai multă grijă de rinichii și de ficatul tău, este bine să ai în vedere că există anumite fructe și legume ce susțin bună funcționare a acestor organe importante. Unele studii chiar confirmă că, prin consumarea anumitor băuturi, se poate proteja ficatul. Așa că dată viitoare când îți prepari un smoothie verde, poți include în rețeta și unul (sau mai multe) dintre aceste ingrediente:

Strugurii - Experții spun că strugurii, arahidele și unele fructe de pădure conțin un compus chimic benefic, numit resveratrol. În cadrul unui studiu1 realizat pe animale, cercetătorii au descoperit că tratamentul cu resveratrol a putut să reducă inflamația din rinichi în cazul șoarecilor diagnosticați cu boală polichistică renală.

Unele fructe citrice și nu numai - Lămâia, portocală, pepenele - toate aceste sucuri conțin acid citric. Acesta ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi, pentru că inhibă formarea unor cristale de calciu, care pot duce la calculi renali.

Grepfrutul - Acesta conține antioxidanți care protejează în mod natural ficatul. Doi astfel de antioxidanți care se găsesc în grepfrut sunt naringenina și naringina. Mai multe studii efectuate pe animale au arătat că ambele substanțe ajută la protejarea ficatului împotriva daunelor. Studiile au mai arătat și că acești antioxidanți pot reduce dezvoltarea fibrozei hepatice, o afecțiune în care se acumulează în ficat un țesut conjunctiv în exces.

Afine și merișoare - Ambele conțin antocianine, acei antioxidanți care le dau fructelor de pădure acele culori caracteristice. Antocianinele au fost, însă, și asociate cu multe beneficii pentru sănătate. Mai multe studii au demonstrat că merișoarele întregi și afinele întregi, cât și extractele din aceste fructe ori sucurile obținute din ele pot să ajute la menținerea unui ficat sănătos.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920