REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

De ce și-a retras Cristina Bălan copiii de la școală? „Făceau niște lucruri pe care nu le-am văzut în viața noastră”

De ce și-a retras Cristina Bălan copiii de la școală? „Făceau niște lucruri pe care nu le-am văzut în viața noastră”

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 1379

Cristina Bălan şi soţul ei au luat o decizie majoră în viața lor. Frumosul cuplu și-a retras copiii de la şcoală. Câștigătoarea sezonului cinci al emisiunii „Vocea României” a explicat ulterior ce i-a determinat să facă acest lucru.

Fosta solistă de la Impact are doi copii împreună cu muzicianul Gabriel Bălan. În vârstă de 9 ani, băieții lor, Toma David și Matei Nikolas, suferă de Sindromul Down. Din păcate, această afecțiune nu a fost gestionată bine de cadrele didactice, iar cei doi copii au început să se simtă marginalizați și să dezvolte o „anumită atitudine”.

„I-am retras de la școală, pentru că a început să devină un mediu nociv pentru ei. Dacă un adult nu știe să gestioneze o situație de genul acesta și începe să îi ferească pe copiii tipici de copiii speciali, atunci ei încep să se simtă izolați”, a declarat Cristina Bălan scrie Fanatik, citat de click.ro.

Cristina Bălan și-a retras copiii de la școală! „A devenit un mediu nociv pentru ei”

Vedeta a povestit că cei mici „încep să dezvolte o anumită atitudine, fără să aibă vreo vină neapărat.” Fosta membră a trupei impact a explicat că băieții ei nu sunt violenți, „dar dacă văd violență, pot să o preia.”

„Dacă văd alți băieței că dau cu piciorul sau se hârjonesc și fac gesturi, le preiau și ei. Dar problema este că la un copil tipic se scuză lucrurile astea, că e copil. Dar la copilul special se spune că are o problemă de comportament”, a precizat Cristina Bălan.

Cristina Bălan a devenit profesoară!

Nevoită să se adapteze după ce copiii au fost retrași de la școală, cântăreața şi soţul ei s-au transformat în profesori pentru cei doi gemeni. Totodată, aceasta a povestit că nu voia să-i lase pe micuți într-un mediu „toxic”.

„Ei veneau foarte nervoși de la școală, veneau și făceau niște lucruri pe care nu le-am văzut în viața noastră până la mediul acesta și atunci am vorbit cu psihologul copiilor, cu alte persoane avizate, am cerut păreri în dreapta și-n stânga, și am decis să îi ținem acasă”, a declarat Cristina Bălan.

Ea consideră că schimbarea este de bun augur, iar diferența este deja vizibilă. Cristina s-a adaptat repede în rolul de profesoară. „Am luat manualele, reînvățăm și noi. Facem matematică, facem dezvoltare personală”, a spus câștigătoarea sezonului cinci al show-ului „Vocea României”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si care este stirea ?
0
0
doi retarzi mai ai si pretentii!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920