REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.6° Constanța Joi, 5 Dec. 2024
Anul XX Nr. 6934
4.6° Constanța Joi, 5 Decembrie 2024 Anul XX Nr. 6934
 

De ce unii membri ai familiei fac COVID și alții nu, deși stau în aceeași casă?

De ce unii membri ai familiei fac COVID și alții nu, deși stau în aceeași casă?

Replica API 5 ianuarie 2021 | 22:48 3481

Există cazuri de familii cu patru-cinci membri, în care doi-trei se infectează cu SARS-CoV-2, dar deși locuiesc sub același acoperiș și împart același spațiu, ceilalți membri nu se infectează. Se infectează, de pildă, soția și copiii, dar nu se infectează soțul. Sau invers. Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, Beatrice Mahler, confirmă că există asemenea cazuri. Întrebată cum se explică o astfel de situație, dr. Beatrice Mahler a subliniat că pot fi două aspecte diferite.

„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii și atunci, cel puțin conform definiției de caz, ele nu sunt testate și practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat. Dar există și posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor. Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicității, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a arătat dr. Beatrice Mahler într-o intervenție la Digi24.

„Ce trebuie să reținem însă este că sistemul imunitar nu este constantă permanentă în viața noastră, el variază foarte mult în funcție de factori externi, de stres, de modul în care ne alimentăm, de respectarea orelor de somn. Or, dacă aceste lucruri se modifică de la o săptămână la alta, și răspunsul imun al organismului nostru față de orice boală, față de orice infecție se modifică. Prin urmare, nu trebuie să ne bazăm pe imunitatea naturală, ci trebuie să găsim soluții - și vaccinul este o soluție - să stimulăm imunitatea și să ajutăm formarea de anticorpi în organism specifici bolilor cu care riscăm să ne întâlnim”, a explicat dr. Beatrice Mahler.

Ea spune că și cantitatea de particule care ajunge în organism contează foarte mult și, la fel ca mulți alți medici, spune că nu trebuie să ne fie frică de curenții de aer.

„Într-adevăr, acolo unde există o expunere la un mediu în care cantitatea de virus este foarte mare, riscul de boală este mult mai mare. De aceea, este extrem de important, atunci când suntem la locul de muncă sau într-o încăpere, ferestrele să fie permanent deschise, ventilația să fie adecvată, pentru că o ventilație adecvată scade riscul de infecție. Sigur, la această ventilație adecvată să se adauge și spălatul mâinilor și purtarea măștilor. Dar acel 'curent', cum îl cunoaștem popular, de fereastră/ușă deschisă și de care ne ferim, în acest caz, atunci când vorbim de boli cu transmitere aeriană, este o soluție eficientă de prevenție”, a atras atenția dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multe fete din ct au suferit nu au avut clienti
0
1
Pentru ca acele teste nu supun ca ai covid dupa ce l-ai facut.Testul arata ca ai ceva,dar nu spune covid-19.Unul din familie daca are alte boli,o infectie iese pe acel test.Apoi ei hienele.. ei ii baga pe toti in aceiasi oala morti toti de covid-19. Pentru ca au clase in plus si nu mai stiu sa scada si sa adune. Cati bolnavi cronici au murit cati contagiosi etc... le da mai bine matematic adunarea, ca isi indeplinesc leprele planul cu bolnavi covid.Au plan sa nu mai consulte opereze cronici. Doar de afara le vin bani ca in tara nu se mai munceste se hiberneaza... toti cu ursul care ne conduce.
6
2
le doresc inmormantare cu buldozer !!! Si muie cu cacat !!!
1
7
poarta masca?
4
2
peste vreo 3 luni se vor intreba de ce aia care s-au vaacinat fac covid si aia care nu s-au vaccinat nu fac?
11
8
transmite aerian. Ca daca se transmitea aerian eram deja toti infectati. Dar sunt infectati doar 1% din oamenii Terrei. Adica cca 80 mil. Din astia 80 mil s au vindecat complet 97%. Adica cca 78 mil. Care i problema? De gripa sezoniera pana sa aoara covid19 se vindecau 95%. Sictir! Cititi statisticile sunt gratis pe internet. Si oficiale.
18
11

REPLICA



LOTO

6/49
362716462332
5/49
14328401239
joker
1636354139