REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

De ce VICEPRIMARII Constanței NU își fac publică ACTIVITATEA din cei 4 ani de MANDAT!

De ce VICEPRIMARII Constanței NU își fac publică ACTIVITATEA din cei 4 ani de MANDAT!

Replica API 12 august 2020 | 16:54 3552

Rapoartele de activitate reprezintă pentru numeroși consilieri locali și județeni din Constanța doar o obligație formală pe care aceștia o tratează cu indiferență. Unii sunt aproape inexistenți pentru cetățeni semn că, până acum, au dormit în front, dar și-au încasat indemnizațiile lunar. Deși în campaniile electorale, candidații se bat în propuneri și idei care de care mai populiste, după obținerea mandatelor, foarte puțini au avut inițiative, dar asta nu înseamnă că au devenit și proiecte de hotărâri. La Constanța, regula este următoarea: primarul propune, iar consilierii ridică mecanic mâna aprobând sau nu proiectele acestuia. Foarte puțini vin și cu propuneri.

Legea administrației publice locale prevede faptul că fiecare consilier local, dar și viceprimarii, sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, făcut public prin grijă secretarului. Ei bine, la Constanța secțiunea Rapoarte de activitatea de pe site-ul primăriei este destul de slabă. Pe anul acesta, doar trei consilieri, doi de la PNL, respectiv Adriana Arghirescu și Adriana Câmpeanu, și unul de la PSD, în speță Cristian Tincu, au binevoit să arate constănțenilor ce au făcut pentru ei în ultimele luni. Nu vă imaginați că anul trecut aleșii s-au îngrămădit să-și depună rapoartele!

Viceprimarii și primarul… fără activitate

Nici viceprimarii Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu nu și-au făcut publice rapoartele de activitate. În nici un an, în cei patru ani de mandat. Ce să deducem din asta? Ori nu au avut cu ce să se laude ori îi sfidează pe cei care i-au votat! Dar, de la cine să ia exemplul, dacă nici edilul Decebal Făgădău nu respectă legea!

Articolul 225 din Legea administrației publice locale prevede că ”fiecare consilier local, precum și viceprimarul sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului”.

Cristian Tincu

Plătiți aproape degeaba!

Iar, pentru cei care credeau că aleșii locali fac muncă în folosul comunității gratuit, ar trebui să știe că aceștia primesc o indemnizație lunară dacă participă la ședințele ordinare ori la ședințele extraordinare și ale comisiilor de specialitate, în cuantum de până la 10% din indemnizația lunară a primarului, respectiv a președintelui consiliului județean.

În acest condiții, un consilier local încasează pentru o ședință puțin în jur de 1.375 lei (în condițiile în care indemnizația lunară a primarului este mai mare de 13.730).

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe Babu il sustine tatal lui,Stelica Babu.Mitica e un analfabet prost si ingamfat.
8
0
individul este cretin dar un mare hot. ce ar trebui sa scrie...?!? cati bani a bagat in buzunar de la spagile primite cand intervenea la vanturache ptr avize sau ptr autorizatii la serviciul comercial ptr pizzerii si terase unde nu te astepti...?!?
7
0
care activitate? aia care ar trebui sa faca obiectul cercetarilor parchetului?
8
0
Macar Costin este baiat prezentabil, pe cand cipanul este bocciu, badaran si incult! Uitati ce fata urata are!!
7
1
Ori votezi PSD, ori votezi USR, tot Fagadau iese. No surprise. Sunt aceeasi gashka de servant ai lu Mazare. Iar semintele acelasi gust are.
2
4
Auzi tu raport de activitate la Tincu!! Soferul de autobuz si-a facut raport de activitate!!! Vai steaua ta!!!!
9
0
Cine-i tincu asta? Sa nu-mi zici ca e ala care si-a luat casa de 300k de coco in Coiciu? Nu cred maaa! Bai , nu cred. Pe bine? Ala care a terminat la 30 de ani la Spiru? Du-te maaaa. Nu cred ma.
6
0
Cred ca i bul
1
0
daca intra autoritatilor statului de drept pe acolo, sa vezi ca nu le ajunge un top de hartie sa faca publica activitatea lor
6
0
Babu nu-i prost,este badaran,nesimtit si vrea sa faca bani,indiferent cum.Asa ca profita de functia,la care neam de neamul lui,nici nu visat.Nu a visat pt ca stiu ca nu merita o asemenea onoare.Babu a reusit imposibilul,a pupat,a sters,a lins cururi si a reusit sa fie vice.Vorba aia."nu'i prost cine cere,prost e cine da"..Babu lucreaza pt Stroe,Moga si makidonime iar Fagadau nu are tupeu sa se impuna si sa-l dea afara pe golanul Babu.De dragul functiei pt partid,psdistii fac de ras orasul.Alalalt,Costin,nu-i rau,dar se califica la locul de munca,invata cand trebuia sa fie deja profesionist.
13
0
Pai primata aia promitiva, Babu, ce activitate sa isi faca publica? Urletele cu care a bucurat cafenele de pe Tomis intreg anul?
9
3
care activitate? a lor, ar trebui facuta public de dna, diicot... mai exista aceste institutii, sau i a trimis psd in vacanta ?
11
0
Mai intai a fost Stan Gabi,acum e Babu Mitica,doi filfizoni ajunsi in functie pt ca stiu sa pune'n cur si sa linga unde au scuipat.Sunt rusinea Ctei.Stan ii stia de frica lui Mazare si nu misca in front,o curva,o spaguta si atat.Babu se pisa pe Fagadau pt ca seful lui e altul,nu primarul.Stie ca Fagadau nu il suporta si face totul pe dos.Il ajuta si marlania si incompetenta,dar cand este in joc prestanta si eficienta Ctei,Fagadau trebuia sa-l scuipe demult.Ce data se isteriza Stroe,neamu lui Dobre sau makidonimea!?Babu-i nesimtirea intruchipata,o plaga pe obrazul orasului.Ca si psdul,de altfel
19
0
Tot la Mio il gasiti si pe agariciul de Tincu Ce a facut el ptr acest oras? Nimic
12
0
Daca publicati un articol despre Murad, sigur nu lasati lumea sa comenteze! Sunteti patetici, ca ziar!
2
7
De la 8 la 11 il gasiti la mio...are munca de teren viceeelee
15
1
Intelectuali , in devenire!
8
1
Pentru ca nu a facut nimic, decat si a facut cartile cu blocurile si alte furaciuni. Inca putin si dam jos machidonii astia
14
1
ducetiva in palazu mare in spate la magazinul elvila spre lac si vedeti o ferma cu vaci acui oare o fii oare ruda cu babu in anul 2020 sa permiti sa ti o ferma de animale intre vile si dupa oare ne mai intrebam daca legea se aplica ptr toti
9
1
Aceste doua fete triste trebuie sa plece acasa. Babu este conoscut imbecil si un mare idiot. Disperat dupa ciordeli si combinatii are mai multe sageti si intermediari care colecteaza pentru el sume si bunuri dar si proprietati. Fagadau stie si are parte. Ala de langa Babu este total incompetent. Acum putem sa scapam de PSD. Votati USR.
22
5
Dar dece sa isi faca publica activitatea?ce primaria Constanta este o institutie publica sau afacerea privata a lui R.Mazare care l-a lasat pe D.Fagadau sa o administreze cat timp el este la loc de racoare ?.
10
3
Astia ar trebui spanzurati cu totii de oua...
10
1
De sunteti rai, ei au publicat raportul anual. Tot ce au realizat au publicat, si .... a iesit o pagina alba.
11
1
Pt ca nu au activitate. Ce sa isi faca public? Cafelele lu Babu la Mio Cafe? Sau bataia data femeilor? Pe 27 septembrie avem ocazia sa scapam de ei.
25
1
AMICE Cetatean Muie sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Ca Merita pe de plin Multa Muie si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac si blegoman!!
6
24
Ce raport de actgivitate sa dea aceste putori care fac umbra pamintului degeaba. Ei daca sunt lasati pe liber nu au unde sa se angajeze nu ca stiu sa faca nimic. Nu au nici o meserie.
20
1
Inca odata presa isi arata adevarata fata precum si faptul ca este manipulata politic. Dreptul la libera exprimare este un drept constitutional pe care Replica il incalca cu nerusinare atunci cand posteaza articole fara drept de comentariu. Care este motivul pt care anumite stiri nu au drept de comentariu?
17
5
Ce sa sctie cafele pe Tomis, blocuri, borduri si stalpisori!
18
3
Ati inceput sa incasati? care partid da mai mult la antireclama? se ia pe articol zilnic? Nu se mai termina alegerile odata, numai articole la comanda, altceva nu mai ai ce citi in toata presa.
9
4
Babu este un machidon rapanos. Un infractor ordinar. Fagadau este sluga lui Babu. Cel mai prost primar si cei mai panarame viceprimari. Muie psd. Votati orice, dar nu psd.
34
7
Babu isi face bloc langa lakeview de grija banilor..Alo DNA inca dormi?
31
6
amandoi niste incapabili
27
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218