REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

De ce vine Chiru fericit pe jumătate de la Cluj-Napoca

De ce vine Chiru fericit pe jumătate de la Cluj-Napoca

Replica API 23 martie 2014 | 00:00 187

Miting PDL, în Ardeal

Miting PDL, în Ardeal

PDL a "comis-o" într-un stil inedit: a reuşit să organizeze cel mai fastuos miting al opoziţiei din ultimii doi ani. La ultimul protest, democrat-liberalii se lăudau cu prezenţa a 16.000 de oameni. De data aceasta, în capitala Ardealului, PDL a reuşit să strângă la Cluj-Napoca peste 25.000 de persoane, care au scandat la unison demisia actualului guvern, Ponta III. În stilul clasic al horelor, pălincii şi veseliei din Ardeal, gruparea "portocalie" a celebrat o mobilizare exemplară, însă fericirea, potrivit liderilor prezenţi la eveniment, s-a manifestat doar la faţa locului. Şefii filialelor judeţene au avut câte ceva de reproşat şi, pentru prima dată, preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, s-a arătat dezamăgit de un aspect principal al evenimentului: reflectarea în presă. Faptul că PDL îşi reproşează că nu a reuşit să pună pe picioare un instrument propriu media nu mai reprezintă un secret pentru apropiaţii "portocaliilor", iar de data aceasta s-a văzut din plin. Liderii PDL nu au mai rezistat şi au început să îşi verse năduful chiar şi pe presa considerată "băsistă", care nu a catadicscit să reflecte întru totul manifestarea de anvergură de la Cluj: "A fost cel mai mare miting, la care am participat de când suntem în opoziţie. Au fost peste 25.000 de participanţi, cifre date de Poliţia locală, 402 autocare venite din exterior. De departe, cel mai mare miting la care am participat de când suntem în opoziţie şi a fost un succes de la început şi până la sfârşit. S-au atins obiectivele, s-au transmis mesajele, toată lumea a fost interesată să participe la o formă de protest, asta apropo de faptul că PDL nu face opoziţie. Am văzut că presa a acoperit foarte puţin din acţiunea noastră şi e păcat că asistăm la o manipulare concertată de celelalte facţiuni politice, iar presa marşează, din nefericire pentru democraţia românească, la dezinformări şi deformări ale realităţii şi ale spiritului democratic pe care ar trebui să îl simţim cu toţii. De data aceasta, s-a exagerat prin dezinformare. Am văzut o mare de oameni şi cu toţii ne-am bucurat să vedem atâţia membri de partid la un loc şi B1 TV a transmis că suntem 5.000 de oameni adunaţi la Cluj, nici măcar cifrele oficiale anunţate de autorităţile locale... Este păcat că se încearcă o minimalizare pentru un partid de opoziţie. Nu pot decât să reproşez şi să am un sentiment de dezaprobare faţă de reacţia presei şi de sabotajul primit din partea trusturilor şi a celorlalte partide politice", a declarat Chiru, pentru Replica.

Şi dacă credeţi că asta este totul, vă înşelaţi! Mitingul de la Cluj, unde au participat peste 100 de democrat-liberali constănţeni, a fost tratat cu spatele de foştii membri marcanţi ai PDL, printre care fostul premier Emil Boc, primarul Clujului, mandat obţinut ca democrat-liberal, care s-a deplasat la Bucureşti, pentru o întrunire a partidului Mişcarea Populară, la care a fost prezent şi Theodor Baconschi, care nu s-a putut abţine, declarând: "Blaga organizează un miting la Cluj, ca să-l înghesuie pe Emil Boc. Mica problemă e că Emil Boc e cu Traian Băsescu la Bucureşti, la o dezbatere cu peste 100 de primari din fundaţia Mişcarea Populară. Trădătorii şi oamenii politici consecvenţi nu pot sta laolaltă". Vestea a căzut ca un trăsnet pentru Chiru, care a reacţionat cu o dezamăgire evidentă faţă de comportamentul lui Boc: "Este un gest pe care nu îl pot comenta. Este greu să înţelegi ce reacţie nepotrivită poate avea un fost preşedinte de partid, fost prim-ministru, un om care a luat toate măsurile tocmai cu sprijinul acestui partid pe care acum îl critică. Este greu de evaluat şi de găsit circumstanţe sau înţelegere pentru o astfel de atitudine", a declarat Chiru, pentru Replica şi care nu s-a mai putut abţine, când a fost vorba de remarca lui Baconschi: "Domnul Baconschi a fost în sală printre cei care l-au demis prin telefon. Eu nu ştiu alt ministru în ultimii 24 de ani, care să fie demis prin telefon, pentru că i-a jignit pe români! Cei care l-au demis, erau astăzi în sală cu domnia sa! Dacă un fost ministru demis, atât de ruşinos, face aprecieri la adresa unui partid puternic, aşa cum e PDL, daţi-mi voie să ignor şi să consider că este doar o altă formă de manipulare din partea foştilor colegi...", a concluzionat Chiru, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614