REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DE DOMENIUL FANTASTICULUI: Vă mai amintiţi de puştiul care a TERORIZAT constănţenii? Acum a atacat o octogenară!

DE DOMENIUL FANTASTICULUI: Vă mai amintiţi de puştiul care a TERORIZAT constănţenii? Acum a atacat o octogenară!

Replica API 26 octombrie 2017 | 00:00 322

Fuge din centrul de plasament

Fuge din centrul de plasament

Situația nu mai este nici măcar strigătoare la cer! Pentru că deja a trecut de faza aceea, iar acum nu se mai poate încadra niciunde. Da, este de domeniul fantasticului. Vorbim despre minorii din centrele de plasament care tot fug și săvârșesc infracțiuni. Poliția și Parchetele au de respectat o lege, iar aceasta nu le dă voie să-i propună spre arestare, iar reprezentanții DGASPC susțin că și ei au de respectat o lege și nu pot ține minorii închiși. Și, uite așa, Ibram Maxum iar plecat din centru și a atacat o vârstnică. Și povestea se va repeta, asta cu siguranță!

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de tâlhărie, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța au identificat doi minori bănuiți de comitera faptei. Astfel, la data de 23 octombrie a.c., Ibram Maxum și Ali Șaidar ar fi comis fapta asupra unei femei de 89 de ani, pe o stradă din municipiul Constanța, pe care au atacat-o și i-au furat suma de 50 de lei. Polițiștii constănțeni l-au predat pe unul dintre minori reprezentanților Adăpostului de Zi și de Noapte pentru Copiii Străzii Constanța, celălalt fiind trimis către un Centru de Plasament din județul Brașov, de unde plecase voluntar. Însă, Ibram Maxum este o mai veche ”cunoștință” a oamenilor legii. Astfel, la data de 24.05.2017, ora 6.40, ar fi sustras suma de 3.300 de lei dintr-o sală de jocuri electronice, situată pe strada Nalbei din municipiul Constanța, după ce ar fi agresat o casieră. De asemenea, la data de 17.05.2017, alături de un alt minor, i-ar fi sustras, prin violență, unei femei din Constanța, suma de 150 de lei, după ce ar fi pătruns în locuința acesteia prin escaladarea gardului. Mai exact, micii infractori au luat banii și când proprietara a apărut, ei au împins-o și au lovit-o. În timp ce toate aceste fapte se tot înregistrează, se pare că este vorba despre o hibă a sistemului, care necesită remediere. Reprezentanții DGASPC Constanța susțin că problema este cunoscută, dar că nu au un temei legal pe baza căruia să poată lua măsuri. De asemenea, Poliția are de urmat o lege, care prevede că minorii nu au răspundere penală până la vârsta de 14 ani. Prin urmare… da!

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

https://www.replicaonline.ro/cine-ia-masuri-minorii-din-centrele-de-plasament-sparg-apartamente-pe-banda-rulanta-321586/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
IMPUSCATI DIRECT IN CAP, ca-n SUA !!! O sa ajungeti sa fi-ti JEFUITI, VIOLATI si OMORATI in plina strada !!! STATUL MAFIOT ROMAN " are grija " de voi .... are grija sa va IMPUTINEZE prin ORICE MIJLOACE !!!
4
0
cum iti imaginezi tu ca-si mai revine, cand nu are un acoperis deasupra capului, nu are familie, si deja s-a spurcat si comite talharii pe banda rulanta. De unde sa-si revina ? E un rebut si daca am judeca limpede si rece ne-am da seama ca trebuie eliminat din societate. Cum nimeni nu-si asuma aceasta responsabilitate e lasat liber sa comita cate infractiuni vrea pana la 18 ani, apoi ajunge la inchisoare, de unde se libereaza si o ia de la capat. Timp in care oameni nevinovati sufera absolut gratuit consecintele actelor acestui nemernic.
2
1
Prins, o punga pe cap si tinut asa vreo ora pana nu mai misca deloc....si gataaa!
6
0
Prins,batut foarte bine,urmarit si batut din nou,de mai multe ori,pana intra macar frica in el. Nu se stie,poate dupa astea ar putea fi convins sa lase prostiile si sa-si revina la normal.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614