REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

De la bal, la spital: constănţenii au mâncat şi au băut până au ajuns pe mâinile medicilor

De la bal, la spital: constănţenii au mâncat şi au băut până au ajuns pe mâinile medicilor

Replica API 28 decembrie 2012 | 00:00 144

Ca de sărbătoare

Ca de sărbătoare

Au mâncat şi au băut, iar de odihnit s-au odihnit pe patul de spital. În ciuda sfaturilor medicilor, constănţenii au ţinut să urmeze "tradiţia" şi să se înfrupte din toate bucatele de pe masă şi să-şi stingă setea cu mult alcool. Însă, organismul nu a fost de acord cu ei, problemele digestive instalându-se la foc automat. Pe cealaltă parte, alcoolul a aprins spiritele, iar de aici şi până la un schimb de pumni nu a fost decât un pas. Pe principiul: "hainele se spală în familie", bătăuşii s-au împăcat imediat, dar au ajuns la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Crăciunul s-a scurs în linişte în casele din Constanţa, spun poliţiştii, scandalurile şi infracţiunile înregistrându-se la nivel mic. Însă, chiar şi aşa, constănţeanul nu a ignorat faptul că sărbătoarea este sărbătoare şi trebuie tratată ca atare, cu mâncare şi alcool din belşug, spre disperarea cadrelor medicale, care au stat pe poziţii. Începând chiar din prima zi a Crăciunului, Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa s-a confruntat cu o avalanşă de solicitări, majoritatea fiind legate de probleme digestive. "Încă din prima zi a Crăciunului, solicitările au crescut. Majoritatea au fost legate de problemele digestive, pe urma consumului de alimente grase, dar şi persoane aflate în stare de ebrietate", a declarat, pentru "Replica", dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Spre exemplu, într-un interval de 24 de ore, solicitările au atins cifra de 330, numărul acestora putând fi comparat cu o zi de început a sezonului estival, menţionează medicul Cealera. Dacă angajaţii Ambulanţei şi-au adus aminte de zilele infernale ale sezonului estival şi au muncit pe brânci, cadrele medicale din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa spun că prezentările nu au fost mai multe ca într-o zi normală, însă s-a schimbat patologia. "Nu au fost mai multe prezentări, însă s-a schimbat patologia. Au fost multe afecţiuni digestive, dar şi persoane cărora li s-a făcut rău în urma consumului de băuturi alcoolice", au spus medicii din cadrul UPU a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, care au menţionat că într-un interval de 24 de ore, prezentările nu au fost mai multe de 400, acest lucru datorându-se lipsei de traumatisme severe, provenite din urma accidentelor rutiere sau a altor incidente. Însă, din peisaj nu au lipsit nici micile "spectacole", întrucât pacienţii turmentaţi sunt mereu gata de a se da în spectacol. De la vorbe grele s-ar fi ajuns numaidecât şi la agresiune fizică, însă, din fericire, spiritele s-au calmat repede. De asemenea, în atenţia medicilor au ajuns şi indivizii care s-au "cinstit" peste măsură, după care nervii au luat-o razna, hotărând să se calmeze prin pumni şi picioare aplicate colegului de pahar, fie el din familie sau prieten. Şi de această dată medicii asigură că "ciomăgelile" au fost minore, nefiind nevoie de intervenţii prea mari. Dar, un nou val de astfel de cazuri sunt aşteptate şi în perioada următoare, când reprezentaţii UPU se aşteaptă la cazuri ceva mai grave, având în vedere că în peisaj vor intra şi alţi factori, precum petardele, dar şi un consum mai mare de băuturi alcoolice.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218