REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

De la Balul Bobocilor, la spital: Trei minori din Constanţa au intrat în comă alcoolică

De la Balul Bobocilor, la spital: Trei minori din Constanţa au intrat în comă alcoolică

Replica API 11 octombrie 2014 | 17:45 259

S-au distrat, au dansat şi au băut până nu au mai ştiut de ei. Vorbim de trei elevi din Constanţa, o fată şi doi băieţi, toţi minori care au ajuns în comă alcoolică la Spitalul Judeţean. Cei trei au petrect la un Bal al Bobocilor, într-un club de noapte din staţiunea Mamaia unde au consumat băuturi alcoolice deşi erau minori. Nu i-ar fi întrebat nimeni ce vârstă au, dar nici nu le-ar fi solicitat cartea de identitate.

Fata, în vârstă de 15 ani, a avut nevoie de ajutorul medicilor după ce i s-a făcut rău. „Am găsit-o în stare generală influențată, pe fondul consumului excesiv de alcool, dar conştientă", a declarat Ștefania Mărunțoiu, medic SMURD Constanța. Unul dintre petrecăreţi a fost găsit zăcând pe iarbă, iar trecătorii au sunat la 112. Şi nu au fost singurii care au băut fără limită. Mai mulţi colegi de-ai lor abia se ţineau pe picioare după ce au plecat din club. Din câte se pare elevii băuţi ar fi de la liceele Mircea, Ovidius și Traian. Directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân, Vasile Nicoară, a declarat că nu ştie nimic despre petrecerea din Mamaia: "Nu ştiu nimic. Balul Bobocilor de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân este prevăzut pentru data de 25 octombrie".

Reamintim faptul că Asociația Tinerilor pentru România a lansat o campanie pentru prevenirea și combaterea acestui îngrijorător flagel.

Reprezentanții Asociația Tinerilor pentru România roagă autoritățile să aplice lege în cazul persoanelor care vând droguri sau alcool minorilor, în special în cluburile de noapte. De asemenea, este obligatoriu ca la fiecare Bal al Bobocilor să existe o echipă de poliție care să supravegheze localul astfel încât minorii să fie feriți de situații în care le sunt vândute băuturi alcoolice și substanțe halucinogene.

„Din ce în ce mai mulți părinți și profesori disperați au apelat la ajutorul nostru deoarece nu vor să-și mai lase copiii la Balul Bobocilor din cauză că există foarte multe persoane în acele localuri de noapte care vând minorilor alcool și droguri. Au fost nenumărate cazuri în care tinerii de liceu intrau în comă alcoolică și nimeni nu a luat nici o măsură. Considerăm că este de datoria noastră, ca membri activi ai societății civile să tragem un puternic semnal de alarmă cu privire la acest fenomen și rugăm autoritățile statului să se sesizeze pentru combaterea lui. Tinerii se pot distra mult mai bine dacă nu consumă alcool și droguri, iar aceste vicii profund dăunătoare le pot afecta viitorul și chiar viața”, a declarat Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România.

Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic şi educational, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218