REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

De la Constanţa la Bucureşti, trenul nu mai întârzie 120 de minute. Doar 60

De la Constanţa la Bucureşti, trenul nu mai întârzie 120 de minute. Doar 60

Replica API 10 aprilie 2013 | 00:00 128

CFR Călători îşi ajustează orarul în funcţie de hoţi

CFR Călători îşi ajustează orarul în funcţie de hoţi

Întârzierile de zeci de minute (chiar ore) ale trenurilor, cât şi nervii călătorilor pricinuite de aceste întârzieri, ar putea deveni în curând istorie la Constanţa. Hoţii care furau aproape zilnic componente din calea ferată par să se fi domolit, cel puţin pe linia Constanţa - Medgidia. Ce-i drept, pe linia Constanţa - Bucureşti întârzierile sunt prezente pe agenda zilnică a trenurilor, însă acestea s-au diminuat, de la 120 de minute, atât cât erau călătorii obişnuţi să aştepte, până la 60 de minute.

"S-au diminuat mult întârzierile, mai sunt porţiuni unde nu este încă reparată linia, mai sunt lucrări de făcut. Linia Constanţa - Medgidia este reparată toată în proporţie de 99%, dar între timp poate să fi ajuns chiar la 100% . Trenurile InterRegio care au plecat de la Bucureşti la ora stabilită şi au ajuns în Constanţa cu întârzieri între 46 şi 55 de minute. Trenurile Regio au avut şi întârzieri mai mici, de vreo 4 minute. Pe sensul celălalt, au plecat regulat şi au ajuns în Bucureşti cu întârzieri de aproximativ o oră. Dacă trenul nu soseşte regulat în Bucureşti, cum a fost trenul de Oradea şi a ajuns mai târziu în Bucureşti, a plecat mai târziu şi atunci a întârziat 70 de minute, deci pe linia Constanţa - Bucureşti se menţin întârzierile de 60 de minute", a declarat, pentru "Replica", directorul CFR Călători Constanţa, Gabriel Ţăranu. Deşi încă mai sunt probleme cu furturile de cale ferată şi a sistemelor de semnalizare, pe linia Constanţa - Medgidia aceste tipuri de furturi nu au mai avut loc, în consecinţă trenurile care circulă pe această linie înregistrând întârzieri de cel mult 4 minute, asta în cel mai rău caz. Cel puţin aşa susţin oficialii CFR Călători.

Circuitele şi semnalizările de pe liniile de cale ferată, montate la loc

În ultima perioadă pe linia Constanţa - Medgidia nu au mai existat întârzieri. Astfel, compartimentul Infrastructură din cadrul Regionalei CFR Constanţa a reuşit să înlocuiască piesele furate sau degradate, urmând ca în continuare să se ocupe de liniile dinspre Saligny, Cernavodă şi Lehliu. "Încă sunt probleme, din cauza furturilor care au fost pe partea de linii, semnalizare, circuite de cale ferată. Se pare că nu au mai fost furturi, mai ales pe Constanţa - Medgidia, unde Infrastructura a reuşit să remedieze aproape tot ceea ce a fost furat şi degradat. Urmează să se continue pe partea de Saligny, Cernavodă, şi partea de la Lehliu, unde este graniţa Regionalei", a mai adăugat, pentru "Replica", Gabriel Ţăranu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218