REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

De la începutul acestui an şcolar, fiecare şcoală va avea poliţistul ei

De la începutul acestui an şcolar, fiecare şcoală va avea poliţistul ei

Replica API 14 septembrie 2012 | 00:00 136

Veşti bune pentru părinţi şi nu numai:

Veşti bune pentru părinţi şi nu numai:

Veşti bune pentru elevi, dar şi pentru părinţii acestora, acum, la început de an şcolar, întrucât fiecare unitate de învăţământ va fi în grija unui poliţist. Aceştia se vor implica activ şi direct în menţinerea unui climat de ordine, astfel încât procesul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, colaborând permanent cu directorii unităţilor de învăţământ, cu învăţătorii, profesorii şi diriginţii, pentru prevenirea incidentelor care ar putea perturba desfăşurarea orelor de curs.

Pe tot parcursul anului, Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii va organiza întâlniri şi dezbateri cu elevii pentru a contribui la însuşirea de către aceştia a recomandărilor cu caracter preventiv, la formarea unor comportamente pozitive şi evitarea situaţiilor periculoase. De asemenea, Compartimentul Informare şi Educaţie Rutieră va derula activităţi de educaţie rutieră în toate şcolile din judeţul Constanţa, va acţiona în zonele adiacente unităţilor de învăţământ pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi elevii, lunar urmând a se desfăşura întâlniri între specialiştii IPJ şi cei ai ISJ Constanţa pentru identificarea şcolilor cu risc rutier din judeţ şi derularea unor acţiuni de prevenire specifice. Şeful ISJ, Răducu Popescu, a afirmat susţinerea colaborării dintre cele două instituţii, îmbrăţişând ideea continuării parteneriatului în beneficiul preşcolarilor şi şcolarilor constănţeni. "Am apreciat, în calitate de cetăţean, activitatea poliţiei pe raza judeţului Constanţa. Îmi pun bazele unei foarte strânse colaborări, este nevoie de prezenţa organelor de poliţie, a specialiştilor, în jurul unităţilor şcolare, atât din municipiu cât şi din judeţ. Avem asigurarea, prin protocoalele pe care le-am încheiat, prin care festivitatea de deschidere a noului an şcolar, organizată în toate cele aproximativ 250 de unităţi şcolare şi 300 de structuri, vor fi susţinute de către poliţistul din proximitate", a declarat Răducu Popescu, şeful ISJ.

Poliţiştii se vor implica activ şi direct în menţinerea unui climat de ordine, astfel încât procesul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, colaborând permanent cu directorii unităţilor de învăţământ, cu învăţătorii, profesorii şi diriginţii, pentru prevenirea incidentelor care ar putea perturba desfăşurarea orelor de curs. "Pentru Poliţia Română, siguranţa în unităţile de învăţământ constituie, şi în cursul acestui an şcolar, o prioritate", a spus Valentin Burlacu, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Dezbătând problema lipsei poliţiştilor, inspectorul şcolar general, Răducu Popescu, a ţinut să menţioneze că lucrurile au fost foarte bine ţinute sub control în perioada examenului de bacalaureat, care s-a desfăşurat în plin sezon estival, când poliţiştii erau foarte aglomeraţi, motiv pentru care este sigur că lucrurile se vor desfăşura în condiţii normale acum. La polul opus se află opinia lui Valentin Burlacu, care a spus că niciodată nu va fi mulţumit de numărul poliţiştilor din Constanţa. "După cum spunea şi chestorul principal, este adevărat că niciodată nu vom fi mulţumiţi de numărul poliţiştilor, dar depinde de capacităţile manageriale ale fiecărei instituţii de a imprima o mobilitate deosebită resursellor umane pe care le deţine.", a mai spus Valentin Burlacu. Potrivit acestuia, 300 de lucrători în plus pe ordine publică ar însemna un număr eficient pentru patrulare pe raza localităţilor urbane din judeţul Constanţa. "Vorbesc de 300 pentru că ştiu că Primăria Constanţa ar putea angaja aproximativ de 270 de poliţişti locali. Ar fi extraordinar dacă s-ar reuşi acest demers", a adăugat Burlacu.

Campaniile IPJ continuă până în decembrie

Al doilea modul al acţiunilor de prevenţie se numeşte "Înapoi la şcoală, ştiu să fiu în siguranţă" şi se desfăşoară în perioada septembrie - decembrie, în care ofiţerii de prevenire din cadrul IPJ vor susţine reprezentări în diferite centre de învăţământ pe tema dispariţiilor de minori şi a victimizării acestora. Nu în ultimul rând, în cadrul sesiunii de informare, se vor distribui materiale informative, printre care broşuri cu sfaturi pentru părinţi cât şi pentru cei mici, care vor cuprinde jocuri educative. Al treile modul şi ultimul din campanie se numeşte "Vacanţă în siguranţă" , desfăşurat pe perioada vacanţei de iarnă, unde ofiţerii de prevenire vor fi prezenţi în zonele aglomerate, pentru distribuirea de materiale informative şi activităţi interactive, în scopul prevenirii faptelor antisociale. "Acordăm o atenţie deosebită celor care păşesc pentru prima dată la şcoală, celor de la clasa pregătitoare, pentru că ei sunt cei mai lipsiţi de apărare", a mai spus Valentin Burlacu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218