REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

De la începutul anului, 32 de persoane s-au înecat. Se anunţă un week-end de foc!

De la începutul anului, 32 de persoane s-au înecat. Se anunţă un week-end de foc!

Replica API 2 august 2014 | 00:00 153

Copiii şi tinerii sunt cei mai expuşi pericolului!

Copiii şi tinerii sunt cei mai expuşi pericolului!

Tragediile s-au ţinut lanţ la malul mării, una dintre cele mai recente fiind legată de decesul fetiţei de 5 ani şi a tatălui acesteia, ambii înecându-se în mare, la Mamaia. Însă, în decursul acestui an, echipajele specializate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, au avut nu mai puţin de 24 de intervenţii pe raza judeţului, pentru căutarea şi salvarea a 32 de persoane (care din păcate s-au înecat), copiii şi tinerii fiind cei mai expuşi la riscul înecului.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, aceştia se aventurează adesea să plece neînsoţiţi la scăldat şi nu realizează pericolul la care se expun, făcând baie în locuri neamenajate sau desfăşurând diverse activităţi în apropierea apei. "Pentru a evita evenimentele nedorite, vă recomandăm să respectaţi câteva reguli simple, precum să nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici, să nu lăsaţi copiii să se joace în locuri unde există posibilitatea de a cădea în apă! Urmăriţi continuu comportamentul copiilor în apă: nu citiţi, nu vă jucaţi pe telefon în timp ce copiii sunt în apă şi nu vă întoarceţi nicio clipă cu spatele la aceştia. Nu uitaţi că cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature, chiar dacă ştiu să înoate. Echipamentele speciale pentru siguranţa înotului (colac / vestă de salvare, aripioare gonflabile etc.) vor fi utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult. Explicaţi-le tinerilor să evite scăldatul în mare, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci. Consiliile locale care au la nivelul unităţii administrativ - teritoriale cursuri de apă, au obligaţia să identifice zonele periculoase pentru scăldat sau înot şi să monteze panouri de avertizare cu menţiunea: Scăldatul interzis, pericol de înec", au spus reprezentanţii ISU Dobrogea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218