REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

De la instituirea Stării de Urgență, numărul accidentelor rutiere a SCĂZUT semnificativ

De la instituirea Stării de Urgență, numărul accidentelor rutiere a SCĂZUT semnificativ

Replica API 4 aprilie 2020 | 08:09 1230

O statistică realizată de Serviciul Poliției Rutiere Constanța, şi pusă la dispoziţia ziarului Replica, prezintă aspecte încurajatoare. Măsurile de restricţionare a circulaţiei în contextul luptei de combatere a infectării cu noul coronavirus au dus la o scădere a accidentelor rutiere ușoare cu 50 % și a celor mortale cu 90%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform oamenilor legii. Totodată, a scăzut și numărul persoanelor decedate sau rănite grav în urma accidentelor rutiere.

Numărul accidentelor rutiere a scăzut, în Constanța, după ce au fost impuse restricţii în trafic odată cu starea de urgenţă. De asemenea, a scăzut și numărul persoanelor decedate în urma incidentelor rutiere și a celor rănite grav.

Numărul accidentelor, redus cu 50 % faţă de anul trecut, aceeaşi perioadă

Conform reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție, de la instituirea Stării de Urgență, respectiv, 16 martie, până în data de 3 aprilie, o statistică arată că în această perioadă au fost 19 accidente rutiere ușoare soldate cu 20 de persoane rănite ușor și 1 accident rutier grav soldat cu o persoană decedată. În același interval, în anul 2019 erau înregistrate 38 de accidente rutiere ușoare soldate cu 50 de persoane rănite ușor și 10 accidente grave soldate cu 5 persoane decedate și 8 rănite grav. Așadar, în anul 2020, accidentele rutiere ușoare au scăzut cu 50% față de anul 2019, iar accidentele grave au scăzut cu 90% față de anul precedent.

Încă sunt așteptate camerele de supraveghere video din intersecții

De un real ajutor pentru soluționarea și chiar pentru prevenirea acestor incidente rutiere ar fi camerele de supraveghere video. În ciuda faptului că autoritățile locale anunță de câțiva ani intenția de a realiza un astfel de sistem de supraveghere video în municipiul Constanța, acestea nu au fost încă puse în aplicare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va dati seama ce orasi de prosti...?!? nicaieri in lume nu se opresc semafoarele ptr ca se stie ca sunt conducatori auto care au probleme de vedere care nu observa la timp semnele de circulatie si ghidandu-se dupa galbenul care le mai da timp sa forteze intrarea in intersectie , chiar daca au trecut exminarea medicala... dar la Cta este sef unul sobaru cu sotia angajata la primarie si care respecta toate ineptiile cretinului sef al comisiei de circulatie... care sef ? un semianalfabet pe care nici stroe f nu-l mai sufera...
2
1
Cap sec ala care a oprit semafoarele
2
2
Daca s-ar da drumul la semafoare ar fi si mai putine accidente. Macar dimineata si dupa-amiaza, laorele de varf !
2
1
Auzi au scazut ..pai este normal asta deoarece numai sunt masini pe strazi nu ca soferii sunt mai atenti ..multa prostie este in acest oras constanta..
2
0
nu stiu daca au scazut,cert este ca la intersectia Mircea cu Mamaia,se intampla un accident la 2 zile,nu se respecta semnele rutiere
1
0
Pe st. Mihai Viteazu se accelereaza in nestire , se taie banda continua,intr-un cuvint, debandada.Unde sint camerele de supraveghere.Care este misterul ca primarului nu-i plac aceste camere?
1
0
asta ar trebui sa fie si traficul normal. mosii, amatorii de shoppinguri, smenarii, frecat menta prin carciumi, jocuri de noroc sau mall-uri, liber dupa ora 18.
4
0
Doar antreprenorii si angajatii care inca mai au de munca, plus personal medical, cadre mai, cadre mapn. Aproape toti cei care dadeam cu sapa si inainte de restrictii. Cu mici exceptii, profesori, horeca, beauty si retail non-food. Acum se vede cam cati o ardeau aiurea zilnic, prin oras...
2
0
Ati spu corect"pe fondul restrictiilor numarul accidentelor a scazut",dealtfel ar fi fost culma ca pe fondul acestor restrictii care implica si mai putine masini pe sosele numarul accidentelor sa creasca.
3
0
Wow, ce logica inteligenta! Pai daca nu mai circulam, sunt mai putine accidente, si cand se reia circulatia, vor fi mai multe....no comment.
6
0
Asteptati ....
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218