REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

De la pungi, cozi umilitoare şi spaima că vine Curtea de Conturi, la tichete sociale

De la pungi, cozi umilitoare şi spaima că vine Curtea de Conturi, la tichete sociale

Replica API 9 aprilie 2018 | 18:10 387

Modelul se extinde în tot judeţul

Modelul se extinde în tot judeţul

De-a lungul anilor, administraţiile locale au obişnuit cetăţenii cu diverse daruri în preajma sărbătorilor. „Atenţiile”, constând în alimente, au mers către categoriile defavorizate – bătrâni, persoane cu venituri reduse ori sub forma de cadouri pentru copii. Desigur, fiecare primar şi consiliu local a oferit în funcţie de posibilităţi (buget), unii de două ori pe an, alţii de 6 ori chiar de 8 ori. Curtea de Conturi a considerat, în anumite cazuri, că sumele au fost acordate nejustificat, şi a solicitat, urmare a unor controale, să fie remediat acest aspect – cum e cazul Primăriei Murfatlar, care în acest an nu a mai oferit pachete cu ocazia sărbătorilor. Dar, ce se întâmplă în cazul altor primării? Nimic deosebit, fiindcă totul depinde de tematica verificării celor de la Curtea de Conturi, de reprezentanţii Curţii de Conturi, adică de... noroc! Oricum, administraţiile locale au decis (unele dintre ele) să îşi ia măsuri de precauţie.

În municipiul Constanţa, nu neapărat spaima faţă de Curtea de Conturi a determinat o decizie de schimbare a manierei de acordare a pachetelor de sărbători, ci valul de critici faţă de cozile şi umilinţa la care erau supuşi pensionarii. Prin urmare, Primăria municipiului Constanța a anunţat, în 2016, aprobarea Programului RESPECT, destinat constănțenilor aflați în nevoie. Programul constă în acordarea de tichete valorice în opt tranșe, în cursul anului 2016. Pentru fiecare tranșă vor fi acordate câte patru tichete valorice a câte 10 lei fiecare.

Modelul a fost preluat, zilele trecute, şi de Primăria şi Consiliul Local Techirghiol. În data de 7 aprilie, primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, a anunţat: „Primăria şi Consiliul Local Techirghiol au decis să vină şi cu prilejul Sărbătorii Paştelului în ajutorul celor ale căror venituri sunt foarte mici. Au fost achiziţionate 400 de tichete sociale, care au fost acordate în aceasta săptămână familiilor care au un venit de cel mult 700 lei/persoană. Toţi cei care au îndeplinit condiţiile şi au avut complet dosarul, au primit aceste tichete sociale pentru a mai putea completa masa de paşte cu produse specifice”.

Având în vedere exemplele de mai sus, şi administraţia locală din Murfatlar intenţionează să apeleze la varianta tichetelor sociale.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa vorbim...cand aceste persoane,care n-au miscat un pai in viata lor,primesc de toate,in prag de sarbatori???si eu am fost copil...bietii mei parinti ,n-au primit niciodata ..nimic...nimic...nimic...au muncitr..si iar au muncit,pana cand i-a luat DOMNUL... la EL..acum toti boschetarii,care au stat zeci de ani cu presul sub KUR,si n-au facut decat, sa manance kakat,de unul si de altul,primesc tichete valorice de la primarii..stiti ce fac boschetii cu ele??le vand,ca sa cumpere bautura si tigari...deoarece comerciantii nu accepta sa le dea...asa ca dragi primari, dati-le te toate..boschetarilor
3
0
asta e romanu ..parsiv cu doua fete ..se arde in dos pt 4 bonuri de masa
2
0
Faptul ca Primaria, la cati bani "fute" aiurea, ajuta cu bani ori acorda ajutoare batranilor nostrii, nu este un lucru rau. Dimpotriva, in incinta Cluburilor de Pensionari, acolo unde spatiul permite, trbuie sa amenajeze spatii pt diverse activitati: cab medicale, mini magazine, birouri pt firme care ajuta defavorizatii, centre de analize, cab dentare pt varsnici.Totul pe chirii modice care sa determine tarife reduse pt pacienti. Sunt zeci de oportunitati, daca tot se dau niste bani. Totul e sa vrei sa faci ceva bun pt orasul asta si comunitate. FAGADAU & psdei, ati priceput? La muncaaaaaaa!
5
0
Mana la munca nu intinsa la pomana. Ca tot din taxe e pomana
9
0
ba da subventiile nu sunt pomeni,,
3
1
multa muie inconstientilor de la TSD, care dau pomeni electorale de Paste si Craciun!Nu faceti decat sa prelungiti suferinta batranilor! Inconstientilor!
8
3
Suntem tara preotilor cu mercedes s classe , amaneturilor, pacanelelorm pariurilor sportive, farmaciilor, ifn urilor, bancilor, pestilor, prostituatelor si a cozilor umilitoare! Hristos a Inviat dragi romani , ce oameni slabi si peversi romanii astia!
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218