rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

„Nu voi fi primăriţa sau primarul. Eu voi fi angajatul oamenilor”

De la specialist în agricultură, la primar al comunei: Anca Demirel Bobe, surpriza PNL pentru Primăria Peştera

Anca Demirel Bobe

Surpriza PNL-ului pentru Primăria Peştera, Anca Demirel Bobe, are planuri mari pentru comună, dacă va câştiga funcţia de primar, lucru de care este aproape convinsă. Fostă directoare la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Constanţa, a intrat de ceva timp şi în politică, dornică să profite de cunoştinţele în domeniul agriculturii pentru a face ca activitatea fermierilor şi a comunei în general să prospere şi să rezolve problemele stringente ale localităţii.

Pentru că, spune ea, sunt zone în care nu există nici un fel de infrastructură, iar facilităţi precum un asistent medical care să facă o injecţie sau serviciul de salubrizare sunt momentan nişte... vise pentru o parte a locuitorilor. Astfel că Anca Bobe şi-a propus să schimbe toate aceste lucruri şi să obţină autorizaţie pentru a se face deschidere de la autostradă către Peştera, ca fermierii să îşi folosească mai bine resursele pentru a obţine profituri mai mari şi ca localitatea să aibă un birou de consultanţă în agricultură pentru aceia care sunt în impas şi au nevoie de ajutor specializat pentru gestiona anumite situaţii.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele cu care se laudă candidata PNL la Primăria Peştera. Aceasta se angajează să îndeplinească un singur mandat prin care să implementeze mai multe proiecte şi să transmită mai departe şi altora cunoştinţele şi planurile ei, astfel încât lucrurile să meargă la fel de bine şi după ce ea va fi părăsit scaunul de edil.

Reporter: Sunteţi preşedintele organizaţiei PNL Peştera şi candidaţi la funcţia de primar a comunei. Cum aţi ajuns la decizia de a prelua conducerea organizaţiei şi să candidaţi pentru funcţia de primar?

Anca Bobe Demirel: Nu am luat decizia de a prelua această funcţie. Prin plecarea domnului Răducanu, din cei doi copreşedinţi, am rămas unul singur. Dânsul a plecat la ALDE şi atunci am rămas eu. A solicitat să i se asigure funcţia de viceprimar după alegerile din 5 iunie. Eu am luat decizia de a candida pentru faptul că sunt născută în Peştera, mai exact în satul Ivrinezu. Acel sat uitat de lume. Este capăt de drum. Şi am considerat că pentru mine este de foarte mare importanţă acest sat şi această comună. Dacă nu aveam norocul să mă nasc aici şi să fac o şcoală bună, eu nu ajungeam ce am ajuns. Pentru mine, şcoala de la Ivrinezu este şcoala de căpătâi.

Rep.: Ce anume determină un om ca dumneavoastră, un specialist în domeniul agriculturii, să devină activ în politică?

A.B.D.: Nu neapărat în politică. Că politică poate însemna să fii şi membru ş.a.m.d. Ceea ce m-a făcut pe mine să încep acest proiect ca primar a fost faptul că Peştera este o comună bogată cu oameni săraci. Consider că eu sunt cea care poate să-i înveţe şi să-i îndrume ca din micile suprafeţe pe care le au, să-şi poată face o afacere profitabilă. Dacă Primăria Peştera ar fi avut astfel de programe de sprijin şi informare pentru fermieri, să ştiţi că erau în altă parte. Pentru că din Primăria Peştera, cei care au făcut proiecte erau doar câţiva fermieri mai mari, care au avut acces la firmele de consultanţă şi care au putut să se dezvolte. Ceilalţi nu au posibilitatea asta.

Rep.: Cu ce gânduri porniţi în campania electorală?

A.B.D.: Eu pornesc cu un singur gând: dacă Dumnezeu îţi dă un drum, ţi-l croieşte până la capăt. Tu trebuie doar să te ţii de ele şi să fii omul pe care îl alege Dumnezeu, să fii unul corect, şi în primul rând, să ai respect pentru cei cu care lucrezi. Eu la Primăria Peştera nu voi fi „primăriţa” sau „primarul”. Eu voi fi angajatul oamenilor. Pentru că asta este datoria unui primar: de a reprezenta oamenii şi de a le respecta interesele. Aşa cum fiecare îşi face acasă un buget. Dacă bugetul meu este de 3 lei, nu pot să cheltuiesc 4 decât dacă iau împrumut. Asta înseamnă că îmi asigur o bătaie de cap. Proverbul românesc este să te întinzi cât te ţine plapuma. Dar în acelaşi timp, dacă pui la CEC 3 lei sau plantezi 3 roşii, fiecare roşie îţi mai dă încă 5-6 kilograme.

Peste tot unde am mers în lumea asta am văzut lucruri frumoase, dar cel mai frumos loc pe care îl ţin minte este satul meu. Sunt foarte dezamăgită că nu s-a pus accent pe ce a însemnat istorie. Primele sate, Ivrinezu Mare şi Ivrinezu Mic, au ars într-un incendiu. Şi s-au reconstruit, s-au mutat. Acele două sate, ca să poată exista, au avut două fântâni. Fântâna lui Poiana şi fântâna lui Băjganu. Prima fântână, care era în mijlocul satului, nu mai există, iar pe mine mă doare acest lucru. Pentru că acea fântână reprezenta originea satului. Nu poţi să faci un parc peste istorie.

Comuna Peştera este amplasată pe o zonă geografică foarte frumoasă. Are şi peşteră, are şi o biserică- monument naţional. Aceste lucruri trebuie exploatate. E păcat ca în Peştera să nu poţi să ai turism. A fost totuşi, din 2007 până în 2013, PNDR. Se puteau face foarte multe lucruri. Şi se pot face şi acum. Am din 2012 o firmă de consultanţă şi urmăresc ce postează APRDP-ul pe site. Aseară am citit că au apărut proiecte aprobate pentru Cobadin, Adamclisi şi altele. Mircea Vodă are proiect aprobat pentru drumuri arabile. Ori Peştera nu are. Ştiu că s-a lucrat, că s-a făcut pietruire, dar drumurile trebuie şi întreţinute. Doar dacii şi romanii construiau drumuri care mai sunt şi azi.

Rep.: Care sunt obiectivele pe care v-aţi propus să le îndepliniţi la nivel judeţean?

A.B. D.: Mi-am propus pentru comuna Peştera ca Primăria să poată organiza o societate de preluare a produselor agricole de la micii fermieri şi am propus ca pe Ivrinezu să facem plante medicinale. Pentru că expunerea de acolo este ca o zonă de depresiune care, spre Ivrinezu Mic are o mai mare expunere la soare. Ori plantele medicinale au nevoie de o încărcătură mai mare de soare, de temperaturi ridicate. Le-am propus acest proiect celor din Ivrinezu şi au fost de acord. Adică decât să mai pună 1000 de m de porumb, profitabilitatea fiind mai mică, au fost de acord cu propunerea mea.

Sunt oameni trecuţi de 50 de ani şi care nu găsesc un loc de muncă stabil, iar această activitate de creştere şi colectare a plantelor medicinale este o muncă stabilă şi o sursă foarte bună de venit pentru ei. Eu vreau ca această formă de organizare să se folosească şi în judeţ. Am discutat cu domnul candidat de la Medgidia despre faptul că atât această localitate, cât şi Peştera au zone care pot fi vizitate. Dar fără un drum bun, nu poţi să chemi pe nimeni să te viziteze. Oricât ar fi de avantajoase condiţiile pentru turist, decât să îşi strice maşina, mai bine se duce la Mamaia sau 2 Mai. Şi am vorbit să ne punem de acord ca să facem pe un proiect, ieşire de pe autostradă şi la Peştera. Tot ce înseamnă produs agricol din această comună, tot volumul de marfă merge prin Medgidia ca să poată intra pe autostradă din Valea Dacilor. Asta necesită un consum energetic prea mare şi implicit, un profit mai mic. Domnul primar a fost de acord să avem împreună un proiect de agroturism.

Rep.: Cum vedeți dezvoltarea comunei Peștera, dar și a localităților din mediul rural din județul Constanța, mai ales pe partea de agricultură? Credeți că ar trebui să se implice mai mult cei din Consiliul Județean?

A.B.: Obligatoriu. Din Consiliul Județean cred că ar trebui să se pună mai mult accent pe camera aceea agricolă. Această cameră ar trebui să aibă o activitate mai intensă și să își mărească personalul pentru a se putea duce în fiecare comună și a implementa proiectele către acești fermieri. Pentru Peștera nu va fi o problemă pentru că eu voi face în primăria comunei un birou pentru a duce aceste proiecte către micii fermieri. Ei nu au nici informații, nu are cine să-i sfătuiască și nu au bani pentru a putea depune un proiect printr-o firmă de consultanță. Dar dacă cei din Consiliul Județean și-ar mări personalul, ar putea cuprinde mai multe zone care acum sunt descoperite din acest punct de vedere.

Rep.: Ne mai puteți prezenta câteva proiecte cu care ați venit în partid?

A.B.: Unul din proiecte ar fi acela legat de ieșirea la autostradă și acela ca fiecare primărie să aibă un birou prin care să ofere consultanță fermierilor. Dacă Primăria are acest birou, costurile sunt mai mici și proiectul este mai bine condus.

Rep.: Aveți vreo măsură benefică pentru a încuraja agricultorii din județ să își desfășoare activitatea în condiții prielnice?

A.B.: Nu pot să dau o idee generală. Pentru județul Constanța ar trebui ca fiecare primărie să facă ce fac eu, sau măcar o parte: acest sistem de colectare a produselor. Ceea ce e foarte important, pentru că în fiecare comună există un mic gospodar care are o suprafață ce poate fi exploatată. După ce în Germania s-a ajuns la un salariu minim pe economie de 1500 de euro, foarte multe produse agricole care se făceau acolo s-au mutat către noi: spre exemplu castraveții cornișon. Cine vrea să se implice în funcția de angajat al primăriei comunei trebuie să o facă de parcă ar fi vorba de casa lui.

Rep.: Vă place cum arată județul Constanța după guvernarea locală PSD? Ce ați schimba împreună cu Partidul Național Liberal?

A.B.: Nu pot critica guvernarea locală a PSD. Fiecare are un plan, un proiect. Eu aș dori ca noua conducere a Consiliului Județean să aibă echitate în tot ceea ce face și cum îl cunosc pe domnul Dragomir, nu cred că va face rabat de la acest aspect. De asemenea, trebuie analizată exact situația. Nu poți să dai într-o comună care are infrastructură și totul este super, nu știu câte miliarde pentru dezvoltare. Trebuie să-i aduci pe toți la unison.

Chiar dacă sunt comune care au o populație mai mică sau o suprafață mai mare și invers, trebuie să-i aduci pe toți în echilibru pentru că sunt cu toții locuitorii acestui județ și participă cu taxe și impozite. Dacă s-ar analiza exact câte taxe și impozite se colectează de pe fiecare comună și nu se întorc înapoi, situația ar fi foarte dură. Sunt comune mici, dar care au firme puternice. Și atunci impozitele și tva-urile se duc și de la ele, tot în bugetul statului. Ori înapoi s-au întors uneori cât trebuia și alteori, mult prea puțin. Eu consider că echitatea și o radiografie exactă a fiecărei comune va aduce un plus de siguranță în ceea ce vor gestiona. Pentru că putem să avem comune asfaltate, comune cu gaze, cu apă și cu tot ce vrei, și comune în care mergi cu cizme de cauciuc.

Anca Demirel Bobe a precizat că dacă exista puțin mai multă bunăvoință din partea predecesorilor săi, se puteau realiza mult mai multe lucruri importante în comuna Peștera. Și a dat ca exemplu o școală din satul Ivrinezu, unde există spațiu pentru a face o grădiniță cu program prelungit și un program de after school. Așadar, specialistul în agricultură nu se oprește aici, ci promite că pe 5 iunie o vom vedea în scaunul de primar și că în doar 4 ani vor avea loc schimbări notabile în ceea ce privește administrația locală a comunei Peștera.

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Geanina DRĂGOI

joi, 14 aprilie 20164751
Comentarii

23Gabi(26 mai 14:35)
Ce tupeu are! Ce corecta a devenit duduia! Vrea cucucoana sa fie primar, de la DAJ cum a plecat?
08mihai(18 apr 01:08)
Indiferent cine va intra primar sa schimbe mafia de acolo si sa speram ca oamenii din localitate nu vor mai fi dati la oparte cum a fost cu cei care au avut arendele luate prin minciuna cum ca se planteaza paduri si lea luat tot cei care au foarte mult tren iar cei care se ocupa de terenuri la primarie nu vor mai lua spaga de la asa zisi investitori de si-au facut averi, cu eolienele la fel au pacalit oamenii sa vanda terenurile sau au fost mutati sa cada bine pe acel teren cine trebuie la fel sa procedat si cu terenurile pe unde trece autostrada. Sa castige cineva care chiar ajuta oamenii
013Cetatean(17 apr 14:02)
In 8 ani de mandat cat a fost primar nu la interesat de strazi,iar acum cand se apropie alegerile ai preocupa toate.
711Nicu(16 apr 21:37)
Domnul Vrabie va urez succes mai departe ca poate la Medgidia o sa reparati gropile ca la Ivrinezu le-ati lasat cum le-ati gasit.
215Roman(15 apr 12:09)
Oameni buni ganditiva putin.vreti sa avem un primar care va fi comandat de altul Vali Vrabie.nu vedeti ca nu sa facut nimic in satul asta,toate comunele au asfalt..pestera are gropi sa facut doar in centru,de alte strazi sa uitat ,de Izvoru si Ivrinezu sa uitat.Nu vedeti ca ne minte cu nerusinare a facut campanie pe spatele nostru. A dat niste pomi,a dat ceva el a chemat televiziunea sa il vada,daca a vrut sa ajute pe cineva trebuia sa faca din proprie initiativa nu sa se laude pe la televiziuni. Cei de la televiziune daca vine nu vine gratis trebuiesc platiti.De unde bani?ganditi?
45stoica alexandru -ilie(15 apr 11:57)
Fapte nu vorbe Tata, de vorbe suntem satui macar pe jumatea domnului Vrabie sa fie dar este foarte greu
43Sile(15 apr 00:01)
Despre Vrabie puteti spune ce vreti....dar nu ca e prost! E un om fff capabil, cu o inteligenta sclipitoare si o ambitie de fier! Stie foarte bine cu ce se mananca administratia, cei care spuneti altceva despre Vrabie inseamna ca nu ati stat niciodata de vorba cu el, nu l.ati ascultat vorbind! Si stiu ca are si facultate, desi nu asta dovedeste ca e un om destept, ci realizarile lui si modul cum ii trateaza pe cei din jur. Toata admiratia pt el!
117Marius Petre viitorul primar(14 apr 16:57)
Pt. pestereni
1210Eu cetateanul(14 apr 15:32)
Doamna bobe puteti sa ne spuneti si noua dintr.un salariu de bugetar cum a.ti reusit sa acumulati o avere de zeci de milioane de euro ? A.ti furat? Nu cumva deasta veniti la primarie , sa mai furati niste tren si balta de la ivrinezu ? Noua nu ne trebuie un primar comunist ci unul tanar cu perspective si care are un plan pe termen lung. De ce va luati titulatura de primar ca nu o sa ajungeti nikiodata v.ati aliat cu cosor si vilcu alti excroci care sau imbogatit furand. . Esti o rusine pt localitate nu sti decat sa arunci cu noroi in stanga si.n dreapta.
138FELICIA(14 apr 15:07)
merg la vot cu incredere, dar nu sustin fosti comunisti, votez cu incredere tineretul. aici dna Bobe ii da dreptate dlui Vrabie, ma bucur ca m-a facut sa ma hotarasc!!
127eu pestereanul(14 apr 14:32)
Ea doar se viseaza primar noi localnicii nu o voteaza
73din public(14 apr 13:56)
n-am inteles-o p'asta cu-specialist in agricultura- lucrurile stau asa cum scrie un roman.
316omul(14 apr 12:53)
iar Valentin Vrabie ce a facut..ne scoate ochi cu geamia din izvoru care a facut-o pentru 3 familii de turci..haideti sa fim seriosi drumurile sunt vai de mama lor dar la petreceri suntem primi. se plange ca nu are bani si ca primaria este in faliment..el primeste bani de la consiliul judetean si ai minte pe prosti ca nu are bani.
117Claudiu(14 apr 12:44)
Doamna asta sigur nu a fost in satele Ivrinezu Mare si Ivrinezu Mic. Scolile de aici au fost reabilitate sub indrumarea lui Vrabie, in cladiri modern utilate invata elevi premianti. Acum vrea sa candideze dna Bobe, dar daca tot a fost de buna credinta de ce nu s-a implicat pana acum sa ajute oamenii din Pestera si satele arondate??!!
511gheorghe(14 apr 11:05)
O data cu improprietarirea taranilor,sau infiintat societati agricole.Aceste societati agricole infiintate in anul 1992 sau doat cu utilaje agricole,tractoare,combine, semantori etc. SMA-urile numai primeau comenzi,IAS sau desfiintat iar societatile agricole sau dotat cu toate utilajele,din aceasta cauza SMA-urile sau desfiintat ,falimentat,numai primeau comenzi,nu sau desfiintat din cauza unei anume persoane, inclusiv vrabiorul.
116naspa(14 apr 11:00)
Daca intra politicul in Pestera s-a dus dracu toata munca lui Vrabie si o sa fie dezastru in comuna
108danut(14 apr 09:00)
crin tu trebuie sa aduci dovezi pana atunci esti la nivel de tzatza iar locuitorii din pestera sa nu uite ca vrabie nu avea culoare politica si le-a fost bine
1212un roman(14 apr 08:52)
Paraschiva Bobe zis Chivuta lui Ghilan sete o traseista politica, a fost pe la toate partidele, in functie de interes. A fost propulsata la directia agricola de P.S.D. Acolo a luat mita de la fermieri atunci cind se dadeau subventiile pentru motorina,o hoata , o mincinoasa , o nebuna care la peste 50 de ani cu copii si nepoti, dupa ce si-a ingropat barbatul,sa maritat cu un turc, a facut nunta si sa imbracat miresa, un circ in care a juat si Albu ca a fost nas. Deci vedeti achizitie valoroasa a facut P.N.L. NU ARE NICI O SANSA SA AJUNGA PRIMAR.
725pentru tirsu(14 apr 08:27)
Iar Vrabiorul este bun ca a distrus fostul SMA? Ca l-a falimentat? Ce scoala sau facultate are Vrabioru ca sa il recomande pentru functia de primar al Medgidiei? Are o calificare de fasonator arbori. Adica o profesionala. Pun pariu ca nici arborii nu stie sa ii fasoneze.
1614tirsu(14 apr 08:01)
ce specialist in agriciltura ? a facut facultate la 50 de ani specialista la coada vaci ,o excroaca a distrus fostu ias pestera , a furat ce a vrut , iar acum are foame la furat , nu va lasati pacaliti afara cu jigodia portocalie . are tupeu.
26Albu o sustine!!(14 apr 07:50)
3 lei la CET????
1024Crin(14 apr 07:48)
Vrabie a furat si va iesi tot la iveala succes
mai mult...Replica
18 apr 14:28ReplicaMai puțin de 30% din hotelurile de pe litoral vor fi deschise de Paște și 1 Mai

Aproximativ 80 de hoteluri din totalul celor peste 300 existente pe litoralul românesc, ceea ce înseamnă mai puțin...858

18 apr 13:36ReplicaPacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”742
18 apr 14:19ReplicaFARUL GENOVEZ din Mangalia a fost VANDALIZAT!799
18 apr 11:13ReplicaLOVITURĂ! Fin.Co.Ge.R.O., obligată de magistraţi să plătească 100.000 de dolari Primăriei Constanţa

După ce Primăria Constanţa a fost târâtă prin instanţe pentru obligarea acesteia la sume exorbitanmte de bani,...1779

18 apr 00:00ReplicaTABERELE pentru copii de pe litoral nu sunt pregătite pentru oaspeți! Nici o grijă, restul litoralului e... boboc!567
18 apr 00:00ReplicaSupercontract pentru amenajarea lacului Belona, oferit unei firme 'cu lipici' la fosta conducere CJC1440
18 apr 00:00ReplicaSenatorul Chiţac n-ar mai candida la primărie, dar ar putea susţine un candidat comun. Ce visează să se întâmple în 2020 cu PNL, USR şi PMP

Fostul candidat al PNL la Primăria Constanţa, plecat cu scandal din partid, actualul senator independent Vergil...928

18 apr 00:00ReplicaTÂNĂR SECHESTRAT și SNOPIT în bătaie de TATĂL IUBITEI! Acum sunt CĂSĂTORIȚI și au un bebeluș!1504
18 apr 00:00ReplicaSala Sporturilor are nevoie de REPARAȚII CAPITALE. 'Avem promisiuni de la minister!'508
18 apr 00:00ReplicaPacienta cu arsuri grave, din Tulcea, a ajuns în spitalul din Bruxelles

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale anunță că tânăra de 25 de ani, transportată la Bruxelles,...358

18 apr 00:00ReplicaMinistrul Apărării Naționale, Gabriel Leș: 'Programul de înzestrare va continua. Este nevoie de modernizarea fregatelor'577
18 apr 00:00ReplicaFermierii care DAU FOC MIRIȘTILOR riscă să piardă banii de la APIA!337
Vremea
5.6° - 9.8° joi, 18 aprilie 2019
ploaie ușoarăUmiditate: 65%
Vânt: 7.51 m/s din ENE
Presiune: 1024.846 milibari

Loto
6/4941231363944
5/40232425263339
joker232425263339
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 apr 00:00SportVideo Porto - Liverpool 1-4. "Cormoranii" au ajuns fără emoții în semifinalele Ligii Campionilor

Sadio Mane a deschis scorul pentru "cormorani", gol validat pe baza tehnologiei VAR. Mane a plecat de la limita...250

18 apr 00:00SportMan. City - Tottenham 4-3. Calificare dramatică a lui Spurs. Gol al "cetățenilor" în prelungiri, anulat

...334

18 apr 00:00SportNantes - PSG 3-2. Parizienii, la al doilea eșec consecutiv, au ratat din nou șansa de a cuceri titlul

Lăsat în tribună fiindcă nu-şi prelungeşte contractul, Ciprian Tătăruşanu a scăpat de super-execuţia lui Dani...285

18 apr 00:00SportLazio - Udinese: 2-0

Lazio a trecut fără mari emoţii de Udinese într-un meci restanţă din etapa a 25-a şi este la un punct de locurile...176

Local
18 apr 00:00LocalDoi dintre cei patru militari răniți în Afganistan au fost transportați în Germania

Caporalii clasa a III-a Cristian Gabăr și Ionel Cristea, răniți recent în Afganistan împreună cu alți doi...222

18 apr 02:52LocalCopil lovit de maşină pe strada Cumpenei

Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă au fost solicitate să intervină miercuri, 17 aprilie, pe strada...1016

18 apr 02:53LocalDSP Constanța face controale, de Paște și 1 Mai

Direcția de Sănătate Publică Constanța va desfășura, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale și de 1...324

18 apr 00:30LocalProtestul taximetriștilor: au aruncat cu ouă într-un taxi care avea clienți, pentru că șoferul nu participa la miting

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, mai multe persoane care au participat la protestul taximetriștilor, din Piața...979

18 apr 02:54LocalAutoutilitară a DRDP Constanța, lovită de un autoturism, pe DN39!

Din cauza nepăstrării distanței regulamentare față de autovehiculul din față, în dimineața de miercuri, 17...632

18 apr 00:56LocalPărinţii adolescentului care a spart geamul unui autobuz RATC şi-au recunoscut fiul în imaginile video

Părinții adolescentului care a atacat cu pietre un autobuz RATC l-au recunoscut pe acesta în imaginile apărute în...2200

18 apr 02:55LocalPLAJELE, PREGĂTITE pentru SEZONUL ESTIVAL: se nivelează nisipul și se strâng gunoaiele!

Mai este puțin până la deschiderea sezonului estival 2019, iar până atunci sunt și sărbătorile pascale, prilej...560

18 apr 02:25LocalViteză în curbă, pe carosabil umed: a ajuns cu mașina în copac!

O femeie în vârstă de 43 de ani, din Tulcea, la data de 16 aprilie a.c., în timp ce conducea un autoturism în afara...1198

18 apr 01:13LocalO șoferiță s-a RĂSTURNAT cu mașina, pe Mamaia: 'Nu știu ce s-a întâmplat..'

Un accident rutier a avut loc în dimineața de miercuri, 17 aprilie, la intrare în stațiunea Mamaia, la pasarela din...4531

17 apr 09:26LocalPacienta cu arsuri, plimbată între spitale, transportată în Belgia cu o aeronavă a Forțelor Aeriene

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a efectuat,...1153

Politică
18 apr 02:51PoliticăSenat: Moţiunea pe Justiţie - amânată pentru a patra oară; şedinţa de plen, suspendată din lipsă de cvorum

Şedinţa de plen a Senatului în care era programată, pentru a patra oară, pentru dezbatere şi vot moţiunea simplă...253

17 apr 02:52PoliticăDNA a cerut preschimbarea termenelor de judecată din dosarele lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov

Procurorii DNA au făcut cereri de preschimbare a termenelor de judecată stabilite de judecătorii ICCJ în dosarele...461

18 apr 02:53PoliticăDragnea despre Nicolicea: Ştie procedurile, e riguros; e un om în care tot partidul are foarte multă încredere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri că Eugen Nicolicea, propus să preia Ministerul Justiţiei, ştie...384

18 apr 02:28PoliticăȘedință CEx al PSD: Constanţa ar putea avea un ministru în Cabinetul Dăncilă!

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să-i retragă sprijinul politic ministrului Justiţiei Tudorel Toader și...2762

18 apr 03:00PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, primul lider care anunță public un BOICOT al referendumului

Referendumul pe justiţie bruiază alegerile europene din 26 mai, a declarat la RFI preşedintele Senatului, liderul...349

18 apr 03:01PoliticăKlaus Iohannis: „Este REVOLTĂTOR că ministrul Sănătății a pornit o campanie de imagine prin spitalele din țară”

Preşedintele Klaus Iohannis consideră „revoltător” faptul că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, „a pornit...410

18 apr 03:02PoliticăA început curăţenia de primăvară la Năvodari!

Primăria Năvodari a început curăţenia de primăvară. Edilul Florin Chelaru a anunţat că angajaţii de la...314

18 apr 03:02PoliticăPrimăria Valu lui Traian, supărată pe locuitorii fără spirit civic: RUŞINE!

Curăţenia de Paşte a început în localitatea Valu lui Traian. Se vopsesc bordurile, se mătură străzile, se...610

18 apr 02:58PoliticăAngajații Primăriei Constanța donează sânge!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) și Primăria Municipiului Constanța demarează o amplă campanie de...280

18 apr 02:56PoliticăSecuritatea la Marea Neagră, discutată la Palatul Cotroceni

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a participat marți, 16 aprilie a.c., la...263

Monden
18 apr 19:32MondenBianca Drăgușanu, dezlănțuită: Ce replici a avut pentru Cătălin Botezatu și pentru prezentatorii emisiunii „Vulturii de noapte”

Bianca Drăgușanu a participat la emisiunea Vulturii de noapte, pe care fostul său partener de viață, Victor Slav, o...380

18 apr 00:00MondenAu ieșit scântei între Brigitte Sfăt și Florin Pastramă la Ferma. „M-a fraierit”

Au fost discuții aprinse între Brigitte Sfăt și Florin Pastramă, la show-ul Ferma, de la Pro TV. Bruneta s-a...346

18 apr 00:00MondenAndra: „Da, m-am îngrășat câteva kilograme”

Cântăreața Andra a recunoscut că a luat câteva kilograme în greutate. Vedeta a afirmat că a început să meargă...261

18 apr 00:00MondenBianca Drăgușanu către Victor Slav: „Zilele următoare te invit la o cafea să discutăm despre majorarea pensiei alimentare”

Bianca Drăgușanu și Victor Slav se întâlnesc la emisiunea Vulturii de noapte, de la Kanal D, acolo unde cei doi au...299

18 apr 00:00MondenVica Blochina, Andrei Ștefănescu, Dima Trofim și Anca Neacșu intră în jocul măștilor, la Scena misterelor

Jocul măștilor continuă joi, 18 aprilie, de la ora 20.00, la Antena 1, cu noi celebrități care se deghizează în...186

18 apr 00:00MondenRoxana Nemeș, declarații despre iubitul ei. „Mi-am găsit liniștea”

Cântăreața Roxana Nemeș a făcut declarații despre povestea de iubire pe care o trăiește de ceva timp. Artista...257

18 apr 19:12MondenCRBL și Oase au câștigat finala Asia Express și marele premiu de 30.000 de euro

Asia Express a ajuns la marea finală, iar cele două echipe rămase în concurs au dat tot ce au avut mai bun pentru a...262

18 apr 00:00MondenCine e Matei Negrescu, noul concurent Ferma 2019. A fost ispită la Insula Iubirii

Alte schimbări la Ferma! După ce Ioana Filimon s-a reîntors în competiție, în urma eliminării din duelul cu...249

18 apr 00:00MondenFabio revine în forță cu piesa „Bella“. Va filma clip într-o destinație exotică

Cântărețul Fabio revine pe piață muzicală cu o nouă piesă compusă de Alin Radu, intitulată "Bella". Artistul...154

18 apr 00:00MondenBeyonce a lansat un album live cu melodii interpretate pe scena festivalului Coachella 2018

Beyonce a lansat miercuri un album live surpriză în aceeaşi zi cu difuzarea unui documentar Netflix despre...167

Mapamond
18 apr 00:00MapamondEmisarul american pentru Coreea de Nord în vizită la Moscova, înainte de o posibilă întâlnire Kim-Putin

Emisarul american pentru Coreea de Nord este aşteptat la Moscova miercuri pentru convorbiri cu responsabili ruşi,...141

18 apr 00:00MapamondSUA: Administraţia Trump decide în favoarea menţinerii în arest pe termen nedefinit a solicitanţilor de azil intraţi ilegal

Secretarul american al justiţiei, William Barr, a adoptat marţi o decizie în baza căreia solicitanţii de azil care...149

18 apr 00:00MapamondTurcia: Candidatul opoziţiei, declarat oficial primar al oraşului Istanbul

Candidatul principalului partid de opoziţie, Ekrem Imamoglu, a fost declarat oficial miercuri primar al Istanbulului,...200

18 apr 00:00MapamondIncendiu la Notre-Dame: Papa Francisc transmite pompierilor „recunoştinţa întregii Biserici“ catolice

Papa Francisc a exprimat miercuri ''recunoştinţa întregii Biserici'' catolice faţă de pompieri şi toţi cei care...140

18 apr 00:00MapamondSUA: Securitate sporită la şcoli în Colorado, unde FBI caută o femeie „inspirată“ de atacul din 1999 de la Columbine

Mai multe şcoli publice din statul american Colorado au luat măsuri speciale de securitate după ce poliţia federală...159

18 apr 00:00MapamondManifestanţii care cer combaterea schimbărilor climatice ameninţă că vor perturba circulaţia metroului londonez

Protestatarii din gruparea Extinction Rebellion (XR) ameninţă că vor perturba miercuri circulaţia metroului...143

18 apr 00:00MapamondConturi Instagram blocate pentru mai mulţi comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei din Iran

Conturile de Instagram ale mai multor comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei din Iran au fost blocate marţi, a raportat...145

18 apr 00:00MapamondEuropol: Crima organizată reprezintă principala ameninţare la adresa securităţii europene

Creşterea violenţei crimei organizate reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Europei, depăşind...137

18 apr 00:00MapamondDonaţiile pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame au ajuns la 750 milioane de euro

De la Apple şi până la Banca Centrală Europeană, mii de anonimi sau deţinătorii unor mari averi s-au mobilizat...161

18 apr 00:00MapamondPrimul transport cu ajutor umanitar din partea Crucii Roşii a sosit în Venezuela

Un prim transport cu ajutor umanitar din partea Crucii Roşii destinat Venezuelei, ţară care se confruntă cu o gravă...164

Sănătate
17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1135

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...747

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1256

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3850

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2295

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7245

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3076

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...4948

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...1941

5 apr 03:42SănătatePrecizări MS: Nu se intenţionează introducerea coplăţii pentru serviciile medicale în unităţile de stat

Ministerul Sănătăţii a precizat joi că nu intenţionează introducerea coplăţii pentru serviciile medicale...709