rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

„Nu voi fi primăriţa sau primarul. Eu voi fi angajatul oamenilor”

De la specialist în agricultură, la primar al comunei: Anca Demirel Bobe, surpriza PNL pentru Primăria Peştera

Anca Demirel Bobe

Surpriza PNL-ului pentru Primăria Peştera, Anca Demirel Bobe, are planuri mari pentru comună, dacă va câştiga funcţia de primar, lucru de care este aproape convinsă. Fostă directoare la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Constanţa, a intrat de ceva timp şi în politică, dornică să profite de cunoştinţele în domeniul agriculturii pentru a face ca activitatea fermierilor şi a comunei în general să prospere şi să rezolve problemele stringente ale localităţii.

Pentru că, spune ea, sunt zone în care nu există nici un fel de infrastructură, iar facilităţi precum un asistent medical care să facă o injecţie sau serviciul de salubrizare sunt momentan nişte... vise pentru o parte a locuitorilor. Astfel că Anca Bobe şi-a propus să schimbe toate aceste lucruri şi să obţină autorizaţie pentru a se face deschidere de la autostradă către Peştera, ca fermierii să îşi folosească mai bine resursele pentru a obţine profituri mai mari şi ca localitatea să aibă un birou de consultanţă în agricultură pentru aceia care sunt în impas şi au nevoie de ajutor specializat pentru gestiona anumite situaţii.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele cu care se laudă candidata PNL la Primăria Peştera. Aceasta se angajează să îndeplinească un singur mandat prin care să implementeze mai multe proiecte şi să transmită mai departe şi altora cunoştinţele şi planurile ei, astfel încât lucrurile să meargă la fel de bine şi după ce ea va fi părăsit scaunul de edil.

Reporter: Sunteţi preşedintele organizaţiei PNL Peştera şi candidaţi la funcţia de primar a comunei. Cum aţi ajuns la decizia de a prelua conducerea organizaţiei şi să candidaţi pentru funcţia de primar?

Anca Bobe Demirel: Nu am luat decizia de a prelua această funcţie. Prin plecarea domnului Răducanu, din cei doi copreşedinţi, am rămas unul singur. Dânsul a plecat la ALDE şi atunci am rămas eu. A solicitat să i se asigure funcţia de viceprimar după alegerile din 5 iunie. Eu am luat decizia de a candida pentru faptul că sunt născută în Peştera, mai exact în satul Ivrinezu. Acel sat uitat de lume. Este capăt de drum. Şi am considerat că pentru mine este de foarte mare importanţă acest sat şi această comună. Dacă nu aveam norocul să mă nasc aici şi să fac o şcoală bună, eu nu ajungeam ce am ajuns. Pentru mine, şcoala de la Ivrinezu este şcoala de căpătâi.

Rep.: Ce anume determină un om ca dumneavoastră, un specialist în domeniul agriculturii, să devină activ în politică?

A.B.D.: Nu neapărat în politică. Că politică poate însemna să fii şi membru ş.a.m.d. Ceea ce m-a făcut pe mine să încep acest proiect ca primar a fost faptul că Peştera este o comună bogată cu oameni săraci. Consider că eu sunt cea care poate să-i înveţe şi să-i îndrume ca din micile suprafeţe pe care le au, să-şi poată face o afacere profitabilă. Dacă Primăria Peştera ar fi avut astfel de programe de sprijin şi informare pentru fermieri, să ştiţi că erau în altă parte. Pentru că din Primăria Peştera, cei care au făcut proiecte erau doar câţiva fermieri mai mari, care au avut acces la firmele de consultanţă şi care au putut să se dezvolte. Ceilalţi nu au posibilitatea asta.

Rep.: Cu ce gânduri porniţi în campania electorală?

A.B.D.: Eu pornesc cu un singur gând: dacă Dumnezeu îţi dă un drum, ţi-l croieşte până la capăt. Tu trebuie doar să te ţii de ele şi să fii omul pe care îl alege Dumnezeu, să fii unul corect, şi în primul rând, să ai respect pentru cei cu care lucrezi. Eu la Primăria Peştera nu voi fi „primăriţa” sau „primarul”. Eu voi fi angajatul oamenilor. Pentru că asta este datoria unui primar: de a reprezenta oamenii şi de a le respecta interesele. Aşa cum fiecare îşi face acasă un buget. Dacă bugetul meu este de 3 lei, nu pot să cheltuiesc 4 decât dacă iau împrumut. Asta înseamnă că îmi asigur o bătaie de cap. Proverbul românesc este să te întinzi cât te ţine plapuma. Dar în acelaşi timp, dacă pui la CEC 3 lei sau plantezi 3 roşii, fiecare roşie îţi mai dă încă 5-6 kilograme.

Peste tot unde am mers în lumea asta am văzut lucruri frumoase, dar cel mai frumos loc pe care îl ţin minte este satul meu. Sunt foarte dezamăgită că nu s-a pus accent pe ce a însemnat istorie. Primele sate, Ivrinezu Mare şi Ivrinezu Mic, au ars într-un incendiu. Şi s-au reconstruit, s-au mutat. Acele două sate, ca să poată exista, au avut două fântâni. Fântâna lui Poiana şi fântâna lui Băjganu. Prima fântână, care era în mijlocul satului, nu mai există, iar pe mine mă doare acest lucru. Pentru că acea fântână reprezenta originea satului. Nu poţi să faci un parc peste istorie.

Comuna Peştera este amplasată pe o zonă geografică foarte frumoasă. Are şi peşteră, are şi o biserică- monument naţional. Aceste lucruri trebuie exploatate. E păcat ca în Peştera să nu poţi să ai turism. A fost totuşi, din 2007 până în 2013, PNDR. Se puteau face foarte multe lucruri. Şi se pot face şi acum. Am din 2012 o firmă de consultanţă şi urmăresc ce postează APRDP-ul pe site. Aseară am citit că au apărut proiecte aprobate pentru Cobadin, Adamclisi şi altele. Mircea Vodă are proiect aprobat pentru drumuri arabile. Ori Peştera nu are. Ştiu că s-a lucrat, că s-a făcut pietruire, dar drumurile trebuie şi întreţinute. Doar dacii şi romanii construiau drumuri care mai sunt şi azi.

Rep.: Care sunt obiectivele pe care v-aţi propus să le îndepliniţi la nivel judeţean?

A.B. D.: Mi-am propus pentru comuna Peştera ca Primăria să poată organiza o societate de preluare a produselor agricole de la micii fermieri şi am propus ca pe Ivrinezu să facem plante medicinale. Pentru că expunerea de acolo este ca o zonă de depresiune care, spre Ivrinezu Mic are o mai mare expunere la soare. Ori plantele medicinale au nevoie de o încărcătură mai mare de soare, de temperaturi ridicate. Le-am propus acest proiect celor din Ivrinezu şi au fost de acord. Adică decât să mai pună 1000 de m de porumb, profitabilitatea fiind mai mică, au fost de acord cu propunerea mea.

Sunt oameni trecuţi de 50 de ani şi care nu găsesc un loc de muncă stabil, iar această activitate de creştere şi colectare a plantelor medicinale este o muncă stabilă şi o sursă foarte bună de venit pentru ei. Eu vreau ca această formă de organizare să se folosească şi în judeţ. Am discutat cu domnul candidat de la Medgidia despre faptul că atât această localitate, cât şi Peştera au zone care pot fi vizitate. Dar fără un drum bun, nu poţi să chemi pe nimeni să te viziteze. Oricât ar fi de avantajoase condiţiile pentru turist, decât să îşi strice maşina, mai bine se duce la Mamaia sau 2 Mai. Şi am vorbit să ne punem de acord ca să facem pe un proiect, ieşire de pe autostradă şi la Peştera. Tot ce înseamnă produs agricol din această comună, tot volumul de marfă merge prin Medgidia ca să poată intra pe autostradă din Valea Dacilor. Asta necesită un consum energetic prea mare şi implicit, un profit mai mic. Domnul primar a fost de acord să avem împreună un proiect de agroturism.

Rep.: Cum vedeți dezvoltarea comunei Peștera, dar și a localităților din mediul rural din județul Constanța, mai ales pe partea de agricultură? Credeți că ar trebui să se implice mai mult cei din Consiliul Județean?

A.B.: Obligatoriu. Din Consiliul Județean cred că ar trebui să se pună mai mult accent pe camera aceea agricolă. Această cameră ar trebui să aibă o activitate mai intensă și să își mărească personalul pentru a se putea duce în fiecare comună și a implementa proiectele către acești fermieri. Pentru Peștera nu va fi o problemă pentru că eu voi face în primăria comunei un birou pentru a duce aceste proiecte către micii fermieri. Ei nu au nici informații, nu are cine să-i sfătuiască și nu au bani pentru a putea depune un proiect printr-o firmă de consultanță. Dar dacă cei din Consiliul Județean și-ar mări personalul, ar putea cuprinde mai multe zone care acum sunt descoperite din acest punct de vedere.

Rep.: Ne mai puteți prezenta câteva proiecte cu care ați venit în partid?

A.B.: Unul din proiecte ar fi acela legat de ieșirea la autostradă și acela ca fiecare primărie să aibă un birou prin care să ofere consultanță fermierilor. Dacă Primăria are acest birou, costurile sunt mai mici și proiectul este mai bine condus.

Rep.: Aveți vreo măsură benefică pentru a încuraja agricultorii din județ să își desfășoare activitatea în condiții prielnice?

A.B.: Nu pot să dau o idee generală. Pentru județul Constanța ar trebui ca fiecare primărie să facă ce fac eu, sau măcar o parte: acest sistem de colectare a produselor. Ceea ce e foarte important, pentru că în fiecare comună există un mic gospodar care are o suprafață ce poate fi exploatată. După ce în Germania s-a ajuns la un salariu minim pe economie de 1500 de euro, foarte multe produse agricole care se făceau acolo s-au mutat către noi: spre exemplu castraveții cornișon. Cine vrea să se implice în funcția de angajat al primăriei comunei trebuie să o facă de parcă ar fi vorba de casa lui.

Rep.: Vă place cum arată județul Constanța după guvernarea locală PSD? Ce ați schimba împreună cu Partidul Național Liberal?

A.B.: Nu pot critica guvernarea locală a PSD. Fiecare are un plan, un proiect. Eu aș dori ca noua conducere a Consiliului Județean să aibă echitate în tot ceea ce face și cum îl cunosc pe domnul Dragomir, nu cred că va face rabat de la acest aspect. De asemenea, trebuie analizată exact situația. Nu poți să dai într-o comună care are infrastructură și totul este super, nu știu câte miliarde pentru dezvoltare. Trebuie să-i aduci pe toți la unison.

Chiar dacă sunt comune care au o populație mai mică sau o suprafață mai mare și invers, trebuie să-i aduci pe toți în echilibru pentru că sunt cu toții locuitorii acestui județ și participă cu taxe și impozite. Dacă s-ar analiza exact câte taxe și impozite se colectează de pe fiecare comună și nu se întorc înapoi, situația ar fi foarte dură. Sunt comune mici, dar care au firme puternice. Și atunci impozitele și tva-urile se duc și de la ele, tot în bugetul statului. Ori înapoi s-au întors uneori cât trebuia și alteori, mult prea puțin. Eu consider că echitatea și o radiografie exactă a fiecărei comune va aduce un plus de siguranță în ceea ce vor gestiona. Pentru că putem să avem comune asfaltate, comune cu gaze, cu apă și cu tot ce vrei, și comune în care mergi cu cizme de cauciuc.

Anca Demirel Bobe a precizat că dacă exista puțin mai multă bunăvoință din partea predecesorilor săi, se puteau realiza mult mai multe lucruri importante în comuna Peștera. Și a dat ca exemplu o școală din satul Ivrinezu, unde există spațiu pentru a face o grădiniță cu program prelungit și un program de after school. Așadar, specialistul în agricultură nu se oprește aici, ci promite că pe 5 iunie o vom vedea în scaunul de primar și că în doar 4 ani vor avea loc schimbări notabile în ceea ce privește administrația locală a comunei Peștera.

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Geanina DRĂGOI

joi, 14 aprilie 20164858
Comentarii

23Gabi(26 mai 14:35)
Ce tupeu are! Ce corecta a devenit duduia! Vrea cucucoana sa fie primar, de la DAJ cum a plecat?
08mihai(18 apr 01:08)
Indiferent cine va intra primar sa schimbe mafia de acolo si sa speram ca oamenii din localitate nu vor mai fi dati la oparte cum a fost cu cei care au avut arendele luate prin minciuna cum ca se planteaza paduri si lea luat tot cei care au foarte mult tren iar cei care se ocupa de terenuri la primarie nu vor mai lua spaga de la asa zisi investitori de si-au facut averi, cu eolienele la fel au pacalit oamenii sa vanda terenurile sau au fost mutati sa cada bine pe acel teren cine trebuie la fel sa procedat si cu terenurile pe unde trece autostrada. Sa castige cineva care chiar ajuta oamenii
013Cetatean(17 apr 14:02)
In 8 ani de mandat cat a fost primar nu la interesat de strazi,iar acum cand se apropie alegerile ai preocupa toate.
711Nicu(16 apr 21:37)
Domnul Vrabie va urez succes mai departe ca poate la Medgidia o sa reparati gropile ca la Ivrinezu le-ati lasat cum le-ati gasit.
215Roman(15 apr 12:09)
Oameni buni ganditiva putin.vreti sa avem un primar care va fi comandat de altul Vali Vrabie.nu vedeti ca nu sa facut nimic in satul asta,toate comunele au asfalt..pestera are gropi sa facut doar in centru,de alte strazi sa uitat ,de Izvoru si Ivrinezu sa uitat.Nu vedeti ca ne minte cu nerusinare a facut campanie pe spatele nostru. A dat niste pomi,a dat ceva el a chemat televiziunea sa il vada,daca a vrut sa ajute pe cineva trebuia sa faca din proprie initiativa nu sa se laude pe la televiziuni. Cei de la televiziune daca vine nu vine gratis trebuiesc platiti.De unde bani?ganditi?
45stoica alexandru -ilie(15 apr 11:57)
Fapte nu vorbe Tata, de vorbe suntem satui macar pe jumatea domnului Vrabie sa fie dar este foarte greu
43Sile(15 apr 00:01)
Despre Vrabie puteti spune ce vreti....dar nu ca e prost! E un om fff capabil, cu o inteligenta sclipitoare si o ambitie de fier! Stie foarte bine cu ce se mananca administratia, cei care spuneti altceva despre Vrabie inseamna ca nu ati stat niciodata de vorba cu el, nu l.ati ascultat vorbind! Si stiu ca are si facultate, desi nu asta dovedeste ca e un om destept, ci realizarile lui si modul cum ii trateaza pe cei din jur. Toata admiratia pt el!
117Marius Petre viitorul primar(14 apr 16:57)
Pt. pestereni
1210Eu cetateanul(14 apr 15:32)
Doamna bobe puteti sa ne spuneti si noua dintr.un salariu de bugetar cum a.ti reusit sa acumulati o avere de zeci de milioane de euro ? A.ti furat? Nu cumva deasta veniti la primarie , sa mai furati niste tren si balta de la ivrinezu ? Noua nu ne trebuie un primar comunist ci unul tanar cu perspective si care are un plan pe termen lung. De ce va luati titulatura de primar ca nu o sa ajungeti nikiodata v.ati aliat cu cosor si vilcu alti excroci care sau imbogatit furand. . Esti o rusine pt localitate nu sti decat sa arunci cu noroi in stanga si.n dreapta.
138FELICIA(14 apr 15:07)
merg la vot cu incredere, dar nu sustin fosti comunisti, votez cu incredere tineretul. aici dna Bobe ii da dreptate dlui Vrabie, ma bucur ca m-a facut sa ma hotarasc!!
127eu pestereanul(14 apr 14:32)
Ea doar se viseaza primar noi localnicii nu o voteaza
73din public(14 apr 13:56)
n-am inteles-o p'asta cu-specialist in agricultura- lucrurile stau asa cum scrie un roman.
316omul(14 apr 12:53)
iar Valentin Vrabie ce a facut..ne scoate ochi cu geamia din izvoru care a facut-o pentru 3 familii de turci..haideti sa fim seriosi drumurile sunt vai de mama lor dar la petreceri suntem primi. se plange ca nu are bani si ca primaria este in faliment..el primeste bani de la consiliul judetean si ai minte pe prosti ca nu are bani.
117Claudiu(14 apr 12:44)
Doamna asta sigur nu a fost in satele Ivrinezu Mare si Ivrinezu Mic. Scolile de aici au fost reabilitate sub indrumarea lui Vrabie, in cladiri modern utilate invata elevi premianti. Acum vrea sa candideze dna Bobe, dar daca tot a fost de buna credinta de ce nu s-a implicat pana acum sa ajute oamenii din Pestera si satele arondate??!!
511gheorghe(14 apr 11:05)
O data cu improprietarirea taranilor,sau infiintat societati agricole.Aceste societati agricole infiintate in anul 1992 sau doat cu utilaje agricole,tractoare,combine, semantori etc. SMA-urile numai primeau comenzi,IAS sau desfiintat iar societatile agricole sau dotat cu toate utilajele,din aceasta cauza SMA-urile sau desfiintat ,falimentat,numai primeau comenzi,nu sau desfiintat din cauza unei anume persoane, inclusiv vrabiorul.
116naspa(14 apr 11:00)
Daca intra politicul in Pestera s-a dus dracu toata munca lui Vrabie si o sa fie dezastru in comuna
108danut(14 apr 09:00)
crin tu trebuie sa aduci dovezi pana atunci esti la nivel de tzatza iar locuitorii din pestera sa nu uite ca vrabie nu avea culoare politica si le-a fost bine
1212un roman(14 apr 08:52)
Paraschiva Bobe zis Chivuta lui Ghilan sete o traseista politica, a fost pe la toate partidele, in functie de interes. A fost propulsata la directia agricola de P.S.D. Acolo a luat mita de la fermieri atunci cind se dadeau subventiile pentru motorina,o hoata , o mincinoasa , o nebuna care la peste 50 de ani cu copii si nepoti, dupa ce si-a ingropat barbatul,sa maritat cu un turc, a facut nunta si sa imbracat miresa, un circ in care a juat si Albu ca a fost nas. Deci vedeti achizitie valoroasa a facut P.N.L. NU ARE NICI O SANSA SA AJUNGA PRIMAR.
725pentru tirsu(14 apr 08:27)
Iar Vrabiorul este bun ca a distrus fostul SMA? Ca l-a falimentat? Ce scoala sau facultate are Vrabioru ca sa il recomande pentru functia de primar al Medgidiei? Are o calificare de fasonator arbori. Adica o profesionala. Pun pariu ca nici arborii nu stie sa ii fasoneze.
1614tirsu(14 apr 08:01)
ce specialist in agriciltura ? a facut facultate la 50 de ani specialista la coada vaci ,o excroaca a distrus fostu ias pestera , a furat ce a vrut , iar acum are foame la furat , nu va lasati pacaliti afara cu jigodia portocalie . are tupeu.
26Albu o sustine!!(14 apr 07:50)
3 lei la CET????
1024Crin(14 apr 07:48)
Vrabie a furat si va iesi tot la iveala succes
mai mult...Replica
26 aug 00:00ReplicaSe cere ANULAREA autorizației de CONSTRUIRE a unui imobil construit pe malul lacului Siutghiol! Cum reacţionează investitorul!

Un imobil construit pe malul lacului Siutghiol ar putea fi demolat! Asociația Constanța Altfel a solicitat, la...384

26 aug 01:03ReplicaO femeie din Murfatlar şi-a reclamat fiul poliție: 'Le poate face rău fetelor!'272
26 aug 00:00ReplicaAmendate de Poliția Locală, două asociații de proprietari cer să intre în legalitate157
26 aug 00:00ReplicaFlorin Chelaru ameninţă că dă în judecată indivizii care susţin că biletele GMS au fost scumpite la solicitarea lui!

Primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, reacţionează după ce în spaţiul public au fist vehiculate aşa-zise...199

26 aug 00:00ReplicaContract ciudat la Primăria Constanţa: valoarea finală, mai puţin de jumătate din cea estimată176
26 aug 00:00ReplicaFOCAR DE INFECŢIE şi pepinieră infracţională! Cartier de la INTRARE în municipiu, DESPRINS din VESTUL SĂLBATIC!332
26 aug 00:00ReplicaDETALII din dosarul ELICOPTERULUI PRĂBUȘIT. Ce au declarat procurorilor foștii vicepreședinți ai CJC în cauza lui Nicușor Constantinescu!

Fostul șef al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a formulat apel în dosarul elicopterului...320

26 aug 00:31ReplicaACCIDENT RUTIER la Tulcea: a ajuns în stare gravă la spital după ce a intrat cu maşina într-un copac! Bărbatul NU deţine permis de conducere551
26 aug 00:12ReplicaFOTO. ACCIDENT TERIBIL LA IEȘIRE DIN OVIDIU: O PERSOANĂ A MURIT, ALTA E ÎN COMĂ, 3 PERSOANE SUNT RĂNITE!1724
26 aug 00:12ReplicaAŢI VĂZUT ACEST RANGE ROVER? DACĂ DA, SUNAŢI LA POLIŢIE!

Un constănţean a sesizat duminică, 25 august, furtul unui Range Rover! Acesta a apelat la Poliţie, la faţa locului...7535

26 aug 23:47ReplicaVAMADUS Folk: Un eveniment remarcabil, care a adus poezia şi muzica la malul mării297
26 aug 00:22ReplicaTinerii care au ameninţat un bărbat cu pistolul, la Mihai Viteazu, şi i-au furat maşina, ARESTAȚI PREVENTIV!560
Vremea
23.1°21.5° - 23.1° luni, 26 august 2019
ConstantaUmiditate: 64%
Vânt: 4.63 m/s
Presiune: 1019.67 milibari

Loto
6/4921628293436
5/4018212935362
joker14172637417
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 aug 00:17SportUMILINȚĂ totală pentru FCSB: a luat bătaie la scor RUȘINOS

Coșmarul continuă pentru cei de la FCSB. Gaz Metan Mediaș a învins FCSB cu scorul de 4-0, într-un meci din Liga 1,...131

26 aug 00:00SportViitorul o demolează pe Voluntari cu 4-0

...94

26 aug 00:00SportSimona Halep întărește incompabilitatea cu US Open: „E un pic prea mult pentru mine”

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA), care debutează marți la US Open contra lui Nicole Gibbs (25 de ani, 135 WTA), a...107

26 aug 00:00SportRăzvan Marin e apărat de scouterul lui Ajax Amsterdam, Marco Timmer: „Joacă foarte prost, dar daţi-i timp!”

...87

Local
26 aug 00:20LocalTragedie: Femeie LOVITĂ de tren la Murfatlar. A MURIT!

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină la Murfatlar, în zona trecerii de cale ferată dina propierea...2689

26 aug 01:23LocalBărbat RĂNIT în urma unui accident rutier produs pe strada Baba Novac

Duminică, în jurul orei 13:44, un bărbat, de 50 de ani, a condus un autoturism pe strada Soveja din Constanţa,...367

26 aug 00:20LocalPANICĂ la Jupiter: anvelopa unui microbuz plin cu călători a explodat! A fost proiectat în alte două mașini parcate pe trotuar

Panică într-un microbuz cu călători în stațiunea Jupiter. Anvelopa microbuzului a explodat, moment în care acesta...1989

26 aug 01:14LocalDosare penale întocmite pe numele mai multor șoferi care s-au urcat BĂUȚi la volan

Polițiștii de la Rutieră, cu ”bunghiul” pe șoferii băuți! La data de 25 august a.c., în intervalul orar...316

26 aug 01:15LocalVal de accidente! Medicii intervin la Hârșova, după ce trei mașini s-au ciocnit

Medicii constănțeni ai fost solicitați să intervină la ieșire din localitatea Hârșova, spre Vadu Oii, după ce...1055

26 aug 00:43LocalAccident rutier în Eforie: TURIST din Buzău, lovit de maşină! A MURIT!

Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara, 24 august, pe DN 39, între Eforie Nord şi Eforie Sud. Un pieton a fost...3066

26 aug 00:14LocalAnsamblu nou de locuințe la Pescărie, lângă căminele studențești. Proiectul a fost aprobat pentru 4 etaje, investitorii mai vor un nivel

Două firme controlate de moldoveni sunt interesate să investească în zona Pescărie, aleea Studenților nr 5....2430

26 aug 01:17LocalPersoană în pericol de înec în staţiunea Jupiter, în zona Terasei Maria

Salvatorii constănțeni au fost solicitați, sâmbătă, 24 august a.c., pentru a salva o persoană de la înec, în...462

26 aug 01:17LocalAccident pe Lahovari: un șofer a acroșat o mașină condusă de un bărbat băut

În data de 24 august a.c., ora 01.55, un bărbat, de 22 de ani a condus un autoturism pe str. Ion Lahovari, dinspre...463

26 aug 00:54LocalAccident rutier la Gura Dobrogei. Mamă și copil, răniţi

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă, 24 august a.c., în jurul orei 7:58 în satul Gura Dobrogei din comuna...1970

Politică
26 aug 01:20PoliticăViorica Dăncilă copiază modelul Traian Băsescu: se lansează la prezidențiale în comuna Rașca

Premierul Viorica Dăncilă, candidat al PSD la prezidențiale, a ales să-și lanseze candidatura și debutul campaniei...241

26 aug 01:13PoliticăTraian Băsescu declară că se va retrage din PMP la sfârşitul anului

Preşedintele de onoare al Partidului Mişcarea Populară, europarlamentarul Traian Băsescu, declară că implicarea sa...494

26 aug 01:14PoliticăMircea Diaconu, pregătit să intre în ring: „Îmi voi anunţa azi intenţia de candida ca independent la Preşedinţie“

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu ar urma să-şi anunţe, astăzi, la ora 16.00, pe treptele Ateneului Român,...292

26 aug 00:41PoliticăPMP - Băsescu: Theodor Paleologu, propus pentru candidatura la funcţia de preşedinte al României

Theodor Paleologu este propunerea pentru candidatura la prezidenţiale din partea Partidului Mişcarea Populară, pe...227

26 aug 00:23PoliticăDistracție și voie bună la Techirghiol, cu ocazia 'Zilelor Lacului 2019'

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu a postat un mesaj în mediul online referitor la evenimentele...748

26 aug 01:22PoliticăCuțite ascuțite în USR - Cosette Chichirău, către Dan Barna: 'Persistă în greșeală și îți vei pierde legitimitatea de a candida'

Cosette Chichirău, contracandidata lui Dan Barna la șefia USR, i-a cerut acestuia să amâne alegerile și l-a...451

26 aug 00:30PoliticăOrban o torpilează pe Dăncilă după Congresul PSD: 'Mai bine ar candida din nou la Videle!'

Liderul PNL Ludovic Orban iese la atac după ce social-democrații au validat-o în Congresul de sâmbătă pe Viorica...419

26 aug 01:24PoliticăDăncilă despre o retragere din cursa prezidenţială în favoarea lui Tăriceanu: Categoric nu

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că în mod "categoric" nu se va retrage din cursa pentru...422

26 aug 00:54PoliticăCongres PSD: Viorica Dăncilă, desemnată candidat la alegerile prezidenţiale

Viorica Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a fost desemnată, sâmbătă, candidat...1176

26 aug 01:24PoliticăCongres PSD: Fifor despre PNL şi USR: Ei nu sunt în stare să facă nimic

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a criticat dur, sâmbătă, la Congresul partidului, PNL şi USR, susţinând...293

Monden
26 aug 00:00MondenEliza G a câştigat marele trofeu Cerbul de Aur 2019

Juriul a decis în această seară laureaţii Festivalului Cerbul de Aur 2019. Marele Trofeu ajunge în Italia. Premiul...81

26 aug 00:00MondenSmiley e „fabrică de hituri“ - într-o oră face o piesă cap-coadă

Lansează hituri pe bandă rulantă, însă nimeni nu s-ar fi aşteptat ca Smiley (36 de ani) să creeze o piesă nouă...78

26 aug 00:00MondenAlexandru Papadopol și noua iubită, Adriana Irimescu, sunt împreună și pe platourile de filmare! În ce serial joacă

Alexandru Papadopol își retrăiește parcă povestea de dragoste pe care a avut-o cu fosta soție, Ioana Ginghină, cu...79

26 aug 00:00MondenPrimele imagini de la nunta Gabrielei Cristea. Ce frumoasă este mireasa

Zi mare pentru cuplul Gabriela Cristea-Tavi Clonda. Cei doi şi-au unit destinele sâmbătă (24 august) într-o...84

26 aug 00:00MondenRonan Keating a tras o sperietură de zile mari în România

Celebrul cântăreț irlandez Ronan Keating, fost component al grupului Boyzone a susținut un concert de zile mari la...79

26 aug 00:00MondenHarvey Weinstein, nouă acuzaţie de viol. Se va prezenta în fața unui judecător luni

Harvey Weinstein, fostul producător american de la Hollywood, deja acuzat în două cazuri de agresiune sexuală, va...75

26 aug 00:00MondenRobert Downey Jr. a dezvăluit că a fost arestat la Disneyland, după ce a fumat marijuana

Actorul Robert Downey Jr. a dezvăluit la convenţia D23, organizată vineri în oraşul Anaheim, că a fost arestat în...74

26 aug 00:00MondenScarlett Johansson, pe primul loc în topul celor mai bine plătite actriţe din lume

Scarlett Johanson ocupă primul loc - pentru al doilea an consecutiv - în topul celor mai bine plătite actriţe din...76

26 aug 00:00MondenTaylor Swift a lansat un nou album, care promovează iubirea şi opiniile asumate

Cântăreaţa americană Taylor Swift a lansat vineri un nou album de studio, "Lover", care abundă în ode aduse...76

26 aug 00:00MondenMissy Elliott a lansat un nou album de studio după o pauză de 14 ani

Cântăreaţa rap americană Missy Elliott, a lansat joi seară un nou album de studio, "Iconology", care reprezintă...75

Mapamond
26 aug 00:00MapamondDonald Trump: SUA şi Regatul Unit vor încheia un acord comercial important

Regatul Unit va avea un acord comercial important cu SUA după Brexit, a declarat duminică, la Biarritz (sud-vestul...78

26 aug 00:00MapamondPoliţia din Hong Kong foloseşte din nou gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor antiguvernamentali

Poliţia din Hong Kong a folosit duminică gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii antiguvernamentali,...79

26 aug 00:00MapamondBoris Johnson - Brexit: Donald Tusk va fi cunoscut drept „Mr No Deal“ dacă acordul de retragere nu este modificat

Premierul britanic Boris Johnson l-a avertizat sâmbătă, la Biarritz (sud-vestul Franţei), pe preşedintele...79

26 aug 00:00MapamondUn jurnalist, găsit mort în centrul Mexicului

Cadavrul unui jurnalist prezentând multiple răni comise cu armă albă a fost descoperit sâmbătă în...74

26 aug 00:00MapamondHong Kong: Poliţia a operat 29 de arestări după violenţele din Kowloon

Poliţia din Hong Kong a arestat 29 de persoane, sâmbătă seara, după ce un marş paşnic de protest a degenerat...76

26 aug 00:00MapamondDouă drone israeliene au căzut la Beirut, dintre care una a explodat

Două drone israeliene au căzut în suburbiile sudice ale Beirutului controlate de mişcarea şiită Hezbollah, una...74

26 aug 00:00MapamondGermania: Mii de persoane au dansat pe străzile din Berlin în numele toleranţei

Mii de persoane au dansat, sâmbătă, pe muzică electronică pe străzile din capitala Germaniei în cadrul marşului...79

26 aug 00:00MapamondFranţa: Poliţia a folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor anti-G7

Poliţia franceză a folosit sâmbătă tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii...78

26 aug 00:00MapamondSUA anunţă primul deces provocat de valul de îmbolnăviri asociate ţigaretelor electronice

O persoană a murit în statul american Illinois în contextul valului de afecţiuni pulmonare asociate consumului de...74

26 aug 00:00MapamondDouă avioane au evitat la limită o coliziune: Autorităţile de la Chişinău ar încerca să treacă sub tăcere incidentul

Un grav accident aviatic a fost la un pas să se producă în Republica Moldova din cauza insuficienţei de personal...80

Sănătate
22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...487

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...591

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...817

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1091

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...976

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...1050

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...4158

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1407

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1313

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1167