REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

De marinarii constănţeni abandonaţi în Istanbul nu se mai interesează nici sindicatul

De marinarii constănţeni abandonaţi în Istanbul nu se mai interesează nici sindicatul

Replica API 16 noiembrie 2011 | 00:00 175

Mihălcioiu nu se mai implică decât în cazul membrilor cotizanţi

Mihălcioiu nu se mai implică decât în cazul membrilor cotizanţi

Cei şase marinari români abandonaţi fără hrană, apă şi combustibil, în Istanbul, încă din luna august a.c., sunt lăsaţi în bătaia vântului. Aceeaşi soartă îi va aştepta, de acum înainte, pe toţi cei care vor urma exemplul celor şase şi se vor îmbarca fără a verifica mai întâi nava, atenţionează Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

"Despre cei şase marinari români nu mai am nici o veste. Se ştia că este o navă cu probleme, nu ştiu de ce s-au îmbarcat dar, oricum, este strict problema lor. Am decis să nu ne mai implicăm în probleme ce nu aparţin de noi, a membrilor de sindicat", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor. În ultima perioadă, numărul persoanelor care pleacă pe mare fără a obţine informaţii despre navă, fără a se informa cu privire la societatea angajatoare şi seriozitatea ei, este în continuă creştere. Se vorbeşte despre circa 8.000 de navigatori în astfel de situaţii. "Nu ştiu de ce nu apelează la astfel de informaţii, care sunt gratuite până la urmă. Este peste puterea mea de înţelegere. Pur şi simplu, nu pricep cum acceptă să plece aşa, să se lase în bătaia vântului. Pe de altă parte, nici noi nu ne mai implicăm. Cum am mai spus, este strict problema lor. Este şi greşeala noastră pe care ne-o asumăm şi pe care încercăm să o îndreptăm. Nu este corect faţă de membrii sindicatului, care plătesc o sumă anuală pentru a beneficia de protecţie, ca noi să acordăm aceleaşi servicii şi celor care nu plătesc. Este la fel ca în cazul asigurării la maşină. S-au învăţat să plece după ureche şi când dau de greu, vin şi strigă la sindicat, chiar dacă ei nu sunt membri de sindicat. Gata, a fost o politică greşită a noastră, am zis că-s ai noştri, să ajutăm cazurile speciale, dar dacă stăm să ne gândim, toate s-ar încadra la speciale şi ne-am învârti în cerc. De astăzi înainte nu ne mai implicăm", a adăugat liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108