REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

De marți, vin ninsorile în Dobrogea

De marți, vin ninsorile în Dobrogea

Replica API 28 decembrie 2015 | 00:00 231

Constănțeni, bucurați-vă de ultima zi de primăvară!

Constănțeni, bucurați-vă de ultima zi de primăvară!

După foarte multe zile călduroase, de primăvară, iarna își va intra în drepturi în toată țara, inclusiv în Dobrogea, începând de marți, 29 decembrie. Vremea va fi deosebit de rece, temperaturile, în timpul zilei, vor fi negative, iar vântul va sufla cu putere, pe litoral, astfel încât, sezanția de frig va fi mult mai mare.

Dacă luni vom avea la Constanța temperaturi de până la 12 grade, ei bine, începând de marți temperaturile vor scădea simțitor. Miercuri, ne vom confrunta cu temperaturi negative, masa de aer rece fiind de origine siberiană. Însă, nu este cazul să ne alartmăm, spun meteorogii. Gerul siberian nu lovește Dobrogea!

„Duminică noapte, la Constanța, am avut 6 grade, luni o să urce temperatura, la nivel de Dobrogea, până la 14 gfrade, iar la nivel de Constanța, până la 12 grade. De marți, practic, putem să spunem că vremea va intra într-un proces de răcire, vor fi 5 grade. Se va răci atât de mult, de miercuri, încât o denumim „deosebit de rece“, de la deosebit de caldă. Temperaturile pe timpul zilei vor fi negative, -3,-2,-5, pe 1 ianuarie.

În noaptea de Revelion la Constanța o să avem -7 grade celsius. Masa de aer rece care o să pătrundă este de origine siberiană, dar încă nu vorbim de gerul siberian, la Constanța. Vorbim despre gerul siberian în momentul în care temperatura scade sub -10 grade“, a declarat, pentru Replica, meteorologul de serviciu, Mia Mirabela Stamate.

Cât despre precipitații, aceasta spune că sunt șanse de de ninsoare. „Nu este exclus ca în Constanța să fulguiască miercuri, joi. Am putea avea zăpadă de Revelion, dar nu se pune problema de ninsoare abundentă. O să avem ceva fulguieli sau ninsori slabe“, a conchis Stamate. Potrivit meteorologului se serviciu, în zona litoralului, vântul va sufla cu putere. Cumulat cu răcirea, senzația de frig va fi mult mai mare, avertizează specialistul.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218