REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

De pe băncile școlii pe piața muncii. Oportunități pentru elevii de la Liceul „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia de a-și găsi mai ușor de muncă

De pe băncile școlii pe piața muncii. Oportunități pentru elevii de la Liceul „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia de a-și găsi mai ușor de muncă

Replica API 28 octombrie 2017 | 20:42 353

Un proiect Erasmus privind integrarea cu succes a viitorilor profesioniști, de pe băncile școlii pe piața muncii se desfășoară, anul acesta, la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia. Proiectul, în valoare de peste 70.000 de euro, este finanțat din fonduri UE. Scopul lui este ca elevii să dobândească competențe profesionale practice, în calificările profesionale mecanic auto, tehnician de telecomunicații și tehnician în instalații electrice, „astfel încât să devină competitivi pe piața europeană a muncii și să fie pregătiți eficient pentru tranziția de la școală la viața activă”, au precizat reprezentanții unității școlare.

Stagiul de formare profesională se va realiza la Barcelos –Portugalia și Granada-Spania, iar elevii vor dobândi documentul Europass Mobility, transferul și recunoașterea rezultatelor învățării prin ECVET- Sistemul european de credite pentru educație și formare profesională și certificate de participare eliberate de organizațiile de primire.

Elevii vor beneficia o formare profesională în care vor învăța să lucreze cu tehnologii noi, performante, astfel încât prin contact direct cu profesioniștii cu nivel înalt de calificare, să le crească șansele de integrare pe piața muncii. Lucrul alături de profesioniști le vor forma atitudini față de muncă: respect, seriozitate și responsabilitate, punctualitate, pregătindu-i pentru adaptarea la viitorul loc de muncă. De asemenea utilizarea limbii engleze le va crește elevilor șansele de angajare și de mobilitate pe piața muncii europene dar și contactul cu o altă cultură și civilizație, participanții vor deveni mai flexibili, toleranți, deschiși către cetățenie activă și europeană.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218