REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

De Revelion, medicii recomandă populației să mănânce cumpătat

De Revelion, medicii recomandă populației să mănânce cumpătat

Replica API 27 decembrie 2015 | 00:07 300

Sărbătorile reprezintă motive de bucurie şi fericire pentru fiecare dintre noi. Odată cu acestea, vin şi mesele îmbelşugate dar și gustările tradiţionale, care ne fac cu ochiul. Ajungem să gustăm cu poftă din fiecare preparat, astfel încât să nu ne dăm seama că ne putem alege cu o indigestie sau, mai rău, cu o vizită de urgenţă la spital.

Mâncărurile specifice acestei perioade sunt foarte grase, cu multe specialităţi preparate din carne de porc, sărmăluţe, afumături, salată de boeuf, smântână. Prăjiturile şi sucurile carbogazoase conţin mult zahăr şi multe calorii și pot avea repercursiuni grave asupra organismului. Alimentele consumate în exces pot supraîncărca organismul şi pot sta la originea apariţiei colicilor biliare, a pancreatitei acute, a accidentelor vasculare sau aritmiilor cardiace sau a indigestiei.

Cei mai expuși problemelor sunt cei care urmează un tratament. Aceștia nu trebuie să întrerupă medicația, iar prăjelile și alimentele bogate în grăsimi trebuie consumate cumpătat. ”Recomandăm populației să mănânce cumpătat, mai ales persoanelor care au probleme cu diskinezia biliară, să nu servească produse care conțin foarte multe grăsimi, altfel vor avea colici biliare și dacă nu pot fi tratate la domiciliu vor chema ambulanța. Alcoolul este bun pentru a crește apetitul, pentru a avea poftă de mâncare, dar cunsumat cu măsură. Atenție mare și la artificii, având în vedere tragedia de la Colectiv. Vă puteți alege cu traumatisme oculare grave, pierderea auzului. Dacă vor fi respectate aceste indicații, atunci oamenii nu vor ajunge la spital. Este indicat a se consuma mai multe fructe, lichide, o mâncare mai dietetică, nu foarte grasă, cartofi natur, carne la grătar. De evitat sărmăluțele și toate produsele din carne de porc, care sunt foarte grase, șunculița, jumările. Cei care sunt hipertensivi pot suferi un puseu de tensiune arterială. De aici apar și complicațiile cardiovasculare, cum ar fi edemul pulmonar, accidentul vascular cerebral. O tensiune arterială necontrolată reduce speranța de viață”, a declarat, pentru ”Replica”, medicul generalist Laurențiu Bădescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614