REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

De Rusalii, răspopitul Picu a protestat cu o floare în faţa Bisericii Sf. Mina

De Rusalii, răspopitul Picu a protestat cu o floare în faţa Bisericii Sf. Mina

Replica API 24 iunie 2013 | 00:00 133

Cu o seară înainte, a cântat cu Harry Tavitian

Cu o seară înainte, a cântat cu Harry Tavitian

"Protestul cu o floare" continuă. Nu trece nici o mare sărbătoare creştinească fără ca fostul preot Nicolae Picu să nu fie prezent la Biserica Sfântul Mina. De Rusalii, sărbătoare creştină foarte importantă, Picu a ajuns, în jurul prânzului, în curtea lăcaşului sfânt unde a slujit. De dimineaţă, a avut grijă de oameni aflaţi în suferinţă, pe patul spitalului, care au avut nevoie de ajutorul său, a spus el. Cu o seară înainte a participat efectiv la un spectacol de binefacere organizat de Centrul "Arca" pentru copii şi tineri cu dizabilităţi, care a avut loc la Teatrul de Operă şi Balet "Oleg Danovski", unde a cântat alături de Harry Tavitian melodia de final intitulată "Iubi-te-voi Doamne".

Nicolae Picu vrea să fie alături de cei pe care îi iubeşte şi consideră că manifestările de iubire sunt rodul unei dragoste supreme, venite de Sus. "Nu este vorba de nici un protest. Singurul protest este cel cu o floare, aşa cum am făcut şi până acum. Sunt aici pentru a fi alături de cei care mă iubesc în această zi de mare sărbătoare. Există un Dumnezeu în inima noastră. Toate aceste manifestări de iubire nu sunt decât rodul unei dragoste de Sus, de la Dumnezeu. Când eşti în lume, faci ceea ce îţi dă Dumnezeu să faci, pentru că suntem creaţia lui Dumnezeu nu pentru Pământ, ci pentru Cer. Ne înşelăm amarnic dacă credem altfel. În legătură cu ceea ce primim... Dacă vrei să primeşti, dă mai întâi. Cam la asta se rezumă tot", a declarat, pentru "Replica", fostul preot Nicolae Picu. Alături, ca de fiecare dată, îi stau enoriaşii care s-au obişnuit atât de mult cu slujbele oficiate de el, încât preferă să stea afară, pe pajişte, şi să-l aştepte ore în şir. Mulţi dintre ei nu mai pot intra în biserică deoarece spun că se simt neliniştiţi sufleteşte. Nelipsit de la orice manifestare organizată de sau pentru Picu, este muzicianul constănţean, recunoscut pe plan internaţional, Harry Tavitian. "Sunt prezent alături de el în primul rând pentru că ne cunoaştem de foarte multă vreme, iar în al doilea rând părintele Picu este unul dintre oamenii de suflet cei mai apropiaţi. Se numără printre cei foarte puţini oameni de suflet pe care îi avem fiecare, pe lângă familie bineînţeles. Dânsul este printre primii, pentru mine, pentru soţia mea, pentru familia mea. De foarte mulţi ani este părintele nostru duhovnic şi este cel care ne-a dat întotdeauna şi mai ales în momentele foarte dificile, care au fost destule, cele mai bune sfaturi. Ortodoxia are trei elemente de bază. Sunt: credinţa, nădejdea şi dragostea. Una dintre ele este deci nădejdea. Ne străduim, în unele cazuri depunem eforturi mari. În cele mai multe dintre cazuri avem dragoste cât cuprinde. Credinţă, ne străduim şi acolo cât mai mult. Cert este că în ultimele aceste trei luni au fost momente prin care nu trecusem până acum şi am înţeles de ce Dumnezeu trimite încercări din acestea, prin care trebuie să treci ca să ajungi la un nivel superior de credinţă. De câte ori ne întâlnim aici pe pajişte la Sfântul Mina, adresăm mulţumiri Înalt Prea-Sfinţitului Teodosie. Datorită dânsului trecem prin această încercare, care devine din ce în ce mai mult o întărire foarte mare a credinţei pentru noi", a declarat, pentru "Replica", Harry Tavitian, muzician.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614