REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

De Rusalii, turiştii au venit să se bronzeze la mare

De Rusalii, turiştii au venit să se bronzeze la mare

Replica API 1 iunie 2015 | 00:39 247

Mamaia, plină

Mamaia, plină

Vacanţa de Rusalii a umplut de turişti staţiunile de pe litoral, unde au parte de vreme frumoasă şi de aer curat. Termometrele au arătat temperaturi de peste 25 de grade în timp ce în apă temperatura nu depăşea 18 grade, aşa că turiştii au profitat din plin de vremea bună. Şi-au pus costumele de baie, şi-au luat umbrele şi au ieşit pe plajă pentru a se lăsa mângâiaţi de razele puternice ale soarelui. După amiză, cei care au ţinut cont de sfaturile medicilor şi şi-au protejat pielea, au luat cu asalt terasale de pe faleza staţiunii Mamaia. La „Împinge tava”, turiştii stăteau la coadă mai ceva ca la pâinea caldă de pe vremuri.

Parcările hotelurile au fost pline, semn că operatorii nu au dus lipsă de turişti în minivacanţa de Rusalii. Faleza staţiunii Mamaia, de la un capăt la celălalt, era „colindată“ de constănţeni, turişti, copii, bătrâni şi bicilişti, iar plaja...nici nu mai vorbim. Abia dacă aveai loc să arunci un cap. „Cu o vreme ca asta, era şi păcat să rămânem în casă“, ne-a spus un constănţean care şi-a luat inima în dinţi şi a luat „pulsul” apei. „Foarte bună“, a spus el.

La orele prânzului, toate terasele s-au ocupat însă, coada cea mai mare a fost la „Împinge tava“. Poate şi pentru că preţurile sunt pentru buzunarul oricui. „Este mai ieftină aici şi mai bun, din punct de vedere calitativ şi cantitativ”, ne-a spus o femeie, care a luat o pauză de o oră de la bronz pentru o gustare mică.

Preţurile sunt... şi nu prea pentru buzunarul oricui, iar asta ar spune-o orice familist, dacă mai are doi, trei sau patru membri pe lângă el. De exemplu, o ciorbă ajunge şi la 15 lei, în timp ce o porţe de cartofi sare de 10 lei. Şi, dacă o asezonăm cu o salată de varză, care costă 5 lei, dar şi un dulce, atunci, o masă în staţiunea Mamaia la „Împinge tava“ ajunge, per persoană, în jur de 40 de lei iar.

Dacă vorbim de o familie cu doi copii, atunci, este destul de greu să spui că tarifele sunt bune. „Pentru o familie de patru persoane, preţurile nu sunt bune, dar, faţă de alte tersase, să spunem că le acceptăm“, a spus Ion T., turist din Bucureşti. Nici spaţiile de agrement n-au dus lipsă de clienţi: trambulina pentru copii sau cea elastică pentru adulţi, trenuleţe care te plimbă de la un capăt la altul al staţiunii, biciclete... au fost doar câteva dintre modalităţile de distracţie pentru care au optat iubitorii sportului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614