REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

De Ziua Mondială a Apei, RAJA a organizat un concurs de pictură pentru elevii constănțeni

De Ziua Mondială a Apei, RAJA a organizat un concurs de pictură pentru elevii constănțeni

Replica API 23 martie 2015 | 23:26 157

Apa este sănătate… Apa este viață

Apa este sănătate… Apa este viață

Data de 22 martie marchează în fiecare an Ziua Mondială a Apei. Aceasta este sărbătorită pretutindeni, fiind un mijloc de a atrage atenția opiniei publice asupra necesităţii economisirii apei şi a reducerii poluării şi de a pune în evidenţă rolul şi responsabilităţile celor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă, pledând pentru gestionarea durabilă a resurselor de apă dulce. Evenimentul a fost sărbătorit şi la Constanţa, la iniţiativă companiei RJA SA, iar personajele principale au fost sute de copii ale şcolilor constănţene care au arătat, prin intermediul unor picturi, cât de importantă este apa, în viziunea lor. Lucrările au fost premiate.

S.C. RAJA S.A. împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și cu Instituția Prefectului, Județul Constanța au organizat, în perioada 02 – 25 martie a.c., ediția a II-a a Concursului de pictură, desen și grafică „Apa este viață!”. Concursul s-a adresat tuturor elevilor claselor I-VIII din unitățile de învățământ constănțene. Astfel, micuţii talentaţi au avut posibilitatea de a transpune pe hârtie, viziunea lor față de importanța apei și viitorul acesteia. O comisie de jurizare, formată din reprezentanți ai S.C RAJA S.A., ai Instituției Prefectului, Județul Constanța, dar și cei ai corpului didactic din cadrul ISJ Constanța, au evaluat toate lucrările primite. „Pentru concursul de anul acesta s-au înscris de la toate şcolile constănţene aproximativ 400 de desene. Pentru anul acesta, am avut două etape în cadrul acestui concurs: una care s-a adresat elevilor din clasele I-IV şi cea de-a doua care s-a adresat elevilor din clasele V-VIII. Avem 62 de premiaţi. Practic, pentru fiecare etapă câte un loc I, după care un loc II, la locul III sunt câte 10 premii pentru clasele I-IV şi 10 pentru clasele V-VIII, precum şi 20 de menţiuni pentru fiecare etapă“, a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA. Gazda evenimentului, respectiv prefectul Ion Constantin, a ţinut să spună şi ea câteva cuvinte: „Felicit organizatorii, ISJ pentru această acţiune, felicit RAJA pentru iniţiativă şi premiile care vor fi acordate. Denumirea „Apa este viaţă“ este una corectă, nimerită şi, dacă avem o apă curată şi sănătoasă, înseamnă că şi noi suntem sănătoşi“, a transmis Ion Constantin.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108