REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Debranșarea de la RADET va fi imposibilă. O nouă lege, în atenția parlamentarilor

Debranșarea de la RADET va fi imposibilă. O nouă lege, în atenția parlamentarilor

Replica API 23 septembrie 2017 | 02:12 442

Debranşarea de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice a cetăţenilor care locuiesc în blocuri, procedeu oricum destul de anevoios şi până acum, va deveni efectiv imposibilă după intrarea în vigoare a noii legi a energiei termice, aflată acum în dezbaterea Parlamentului. Noua lege, care modifică Legea 325/2006 a energiei termice, face practic imposibilă debranşarea, prin mai multe prevederi, potrivit ultimului draft al actului normativ, obţinut de economica.net.

În primul rând, legea introduce noţiunea de zonă unitară de încălzire. Adică orice zonă, care va fi definită de autoritatea locală (poate fi nu neapărat un oraş întreg, poate fi un cartier sau un cvartal de blocuri), în care funcţionează un singur sistem de alimentare cu energie termică, după cum a explicat mai demult vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Noua lege spune din capul locului: în zona unitară de încălzire în care funcţionează sistemul centralizat, debranşarea este interzisă. „Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu şi debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică”, se arată în noua lege.

Ba mai mult, constructorii de ansambluri de locuinţe amplasate în zone în care există sisteme de termoficare vor fi obligaţi să trimită primăriei un studiu în care să demonstreze că soluţia de încălzire aleasă pentru noile apartamente este mai eficientă decât termoficarea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca vreti sa va calce oamenii pe gat dati-i inainte cu legi de cacat precum aceasta si o sa vedeti voi!
0
0
cade la curtea constitutionala .....
2
0
Din start vorbim de o impunere care nu are absolut nimic in comun cu politica de dreapta,cu capitalismull real,cu economia de piata. Cum sa fii silit sa platesti pierderile uriase ale unei companii,sa nu poti alege o alte varianta? Daca e pe asa,ce dracu' mai cerem democratie,de ce mai iesim la vot? Partidele neamului sa se uneasca intr-unul ca PCR-ul,si gata,toti fac la fel,preturile sunt stabilite la fel pe toata tara,salariile la fel, oamenii sa se imbrace la fel ca in Corea de Nord.
2
0
La boca ma ! Suna a dictatura !
7
0
Ce mizerie!!! Asta nu e lege,e discriminare! Un cretin ala care a gandit asa ceva! De ce sa protejam ceva ce e scump si care isi acopera costurile exorbitante cu banii primariilor!!!
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218