REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Deca: Primele probe ale Bacalaureatului ar putea să nu se mai organizeze

Deca: Primele probe ale Bacalaureatului ar putea să nu se mai organizeze

A.F. 6 iunie 2023 | 17:53 1850

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, marţi, la Europa FM, în a treia săptămână de grevă a profesorilor, că probele de competenţă de la Bacalaureat, care ar trebui să înceapă luni, ar putea fi suspendate şi echivalate cu notele obţinute de elevii de clasa a XII-a în timpul liceului.

Deca: Primele probe ale Bacalaureatului ar putea sa nu se mai organizeze

„Eu cred că nu vom fi în această situaţie. Dar dacă vom ajunge într-un astfel de punct, pentru că începem luni cu probele de competenţe, putem să accesăm experienţa din timpul pandemiei, când au fost echivalate probele de competenţe cu notele de pe parcursul gimnaziului (n.r. liceului) la materiile corespunzătoare. Nu cred că este o soluţie ideală, în sensul în care cred că elevii trebuie să dea acele probe pentru a constata nivelul actual, însă, dacă vom ajunge în acea situaţie vom merge pe soluţii pe care le-am mai testat deja şi care sunt funcţionale”, a afirmat ministrul Educaţiei, potrivit news.ro.

Potrivit calendarului actual, prima probă la Bacalaureat ar urma să aibă loc luni, 12 iunie. Este vorba despre proba de competenţe orale la Limba şi Literatura Română.

Ministrul susţine că există soluţii şi pentru cei care sunt în situaţie de corigenţă la limba română, limbi străine sau informatică.

„Practic, cei care se află în situaţie de corigenţă pot avea o notă în plus, deci se permite pentru ei acordarea unei note în plus faţă de minim, astfel încât ei să poată avea şansa de a remedia această situaţie. Din nou, avem o diversitate în sistem, deci avem judeţe unde numai un procent de 24-25% dintre cadrele didactice se află în grevă, alte judeţe în care este mai mult. Avem peste o mie de unităţi de învăţământ unde nu este niciun om în grevă”, a subliniat ministrul Educaţiei, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Profesorii care nu sânt in grevă poate supraveghea sălile cu examene
1
0
1 Eu am fost intr o clasa de liceu cu 39 de elevi,si niciun profesor nu s-a plans ca suntem multi.Din cei 39, 32 cu studii superioare restul cu studii postliceale!! 2 Un profesor nu trebuie sa se planga de "copii fara bun simt",nu au voie fiindca mare parte din educatie revine educatorilor,profesorilor dar bineinteles si parintilor! 3 Educatorii au dreptate privind nivel salarial dar...cat se zbat pentru rezultatele "reale"ale elevilor fara a forta medtatii pe bani pentru o asazisa "pregatire suplimentara"!!Sunt necesare meditatiile...dar si plata impozitelor !!
1
0
Ce a ajuns si bacalaureatul,de fapt ce a ajuns invatamantul??Ne mai intrebam de ce avem o asa clasa politica plina de "intelighenta" si mofturi!!!Un ministru care nu cunoaste nevoile societatii...sa stea acasa!!Doamna Ministru am vazut ca se ascunde in spatele ministrilor de Finante si al Muncii,in spatele unui Prim ministru care nici el nu stie pe unde sa se ascunda!!
4
0
Profesia pedagogica este vocațională,nu profitabila. Doritorii de multe case sunt rugați sa încerce la alte uși,vezi in pas cu pas rețeta!
3
3
Mi-e scarba sa citesc comentariile unor frustrati, probabil asistati social, care arunca cu laturi in profesori. Tineti-va odraslele acasa, nesimtitilor, cu asa parinti sigur nu mai au nevoie de scoala.
4
2
Dati-va demisia toti,in frunte cu Iohannis! Deca,Budai,Ciuca,Ciolacu,out toti! Doar niste marionete ale unora care doresc sa-si pastreze privilegiile.Daca in alte domenii ati adus forta de munca din Nepal,Vietnam,Sri Lanka,la Educatie v-ati prins urechile! Incercati voi cu cadrele didactice diversiuni de genul ,,dezbina si cucereste" ,dar tactica celor manuiesc din umbra marioneta cu pretentii de neamt,nu da deocamdata rezultatele scontate!
10
1
Adevarul este ca suntem nu numai o tara a pensiilor speciale ci si a salariilor speciale; unii au salarii mult mai speciale ca ale altora si fara nici o legatura cu pregatirea si dificultatea muncii; deci orice protest si orice greva este indreptatita; restul sunt povesti
7
0
Ceilalti ani au dat examen - astia nu dau - e suficienta o reclamatie ca sa cada totul la CCR. In plus cat preiei notele din timpul anului, toata lumeae ia bacul, nu mai pica nimeni. Pe viitor nu va ma fi nevoie nici de profesori, se iau cls 1-4 cand toti au luat foarte bine si gata scoala
3
1
Cand facem meditatii cu cate 6 elevii o data si nu platim taxe este bine. Noi nu muncim 8 ore pe zi . Primim cadorii de mai multe ori pe an eate bine. Si avem vacante placutesi platite din taxele parintilor.
7
9
ce idiot esti. fa-te profesor si atunci ai sa vezi cum stai tu 3 luni acasa. dar ca muncesc cu 30 de copii fara bun simt simultan nu spui? ce repede judeca expertii in munca altora...
12
3
Cele mai mari jeguri , contrabandiștii r*mâniei, hoții hoților, se șterg pe picioare cu noi toți ...javrele, își iau agende de 800 lei bucata, ați uitat ce cheltuieli fac? Nenorociții, și au mărit salariile, căci este inflație.Scarbele, inflație e doar pentru ei, paraziții votați de noi, asta e adevărul, jartelele r*mâniei ,asasinii economici.Gaura neagra de ei este făcută .Ei și jegoșii cu pensii speciale, paraziții dracului.Au înnebunit o țară întreagă .Și Iohannis este vinovat, turistul de lux.
9
2
Niște jeguri umane.plecați acasă de tot
5
6
Ale dreac putori vor măriri ,stați 3luni acasă, atunci ar trebui sa nu fiți plătiți
8
13
Care 61%, ca voi sunteti intr-o greva perpetua, putori ordinare si inutile, speram sa fie si mai inventivi cei din Minister si sa se dispenseze in totalitate de serviciile voastre. Min Ed . hai cu digitalizarea, tehnologizarea, iar voi elevi: fiti autodidacti ca si pana acum, se poate!
8
9
Creativa dna ministra; daca guvernul era la fel de creativ si la realizarea bugetului, cheltuirea banului public, realizarea reformelor si comunicarea cu sindicatele nu se ajungea la greva pe care un guvern cu bun simt ar fi evitat-o de la negocierile din iarna sau chiar de la numeroasele proteste scrise inaintate de sindicate din urma cu 3 - 4 ani pentru ca de atunci dureaza conflictul; intre timp guvernul a facut si inflatie cu 2 cifre; acum de la tv - in cta sunt cca 61% din profesori in greva fata de 70 - 80% in multe alte judete
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218